Uutiset

Myös Topias Lilja jatkaa KaMassa

 

Kankaanpään Maila on solminut jatkosopimuksen koppari Topias Liljan kanssa. Ollin tapaan, myös Liljan sopimus kattaa ensi kauden sisältäen option myös kausista 2018 sekä 2019.

 - Topias on Superin uransa alkutaipaleella joutunut myös maksamaan oppirahoja, mutta mies on näyttänyt viimeistään tällä kaudella, miten pitkäjänteisellä ja kovalla työllä lahjakkuus lunastetaan hyötykäyttöön. Seuran oman kasvatin jatkaminen on meille myös totta kai imagollisesti tärkeää. Meidän tulevaisuutemme perustuu vahvaan juniorityöhön. Silloin on erityisen tärkeää, että edustusjoukkueesta löytyy Topiaksen kaltainen kaveri joka on hyvä esimerkki junioreille niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, kertoi KaMan puheenjohtaja Jarkko Huhtala tämän sopimuksen taustoista sekä kiinnityksen tärkeydestä myös pelillisten seikkojen lisäksi.

Paremminkin etenijänä, joka taitaa hyvin myös vaihtotyöskentelyn, tunnettu Lilja on ehkä hieman yllättäenkin loistanut tällä kaudella myös kotiutushommissa. KaMan kakkoskärjen etenijätehtävät tuottavat satunnaisesti myös kotiutusvastuuta, josta Topias on tällä kaudella suoriutunut jopa loistavasti. Kuluvan kauden 21 pelaamassaan ottelussa Lilja on 12 tuodun juoksun lisäksi iskenyt lyötyjä 2+7 kappaletta.

 - Oma kauteni on sujunut omiin odotuksiini nähden hyvin. Sisäpelissä olen pystynyt hoitamaan omaa rooliani kohtalaisen hyvin, ja ulkopelissä kopparin tontilla on mennyt myös mukavasti. Kehitystä onkin varmasti tapahtunut viime kausiin nähden. Olen mielestäni pystynyt auttamaan joukkuetta parhaani mukaan sekä vakiinnuttanut paikan edustusjoukkueen kokoonpanossa parin viime kauden aikana, joten tavoitteisiin on siis päästy, kertoili "Toby" kuluvasta kaudestaan sekä tavoitteistaan.

IMG 1985

KaMan kunnaritilastoa johtava Lilja esittelee lyönti- ja etenemisvoimaansa jatkossakin oranssissa. Ensimmäinen kunnari syntyi heti kauden avauksessa kotona Alajärven Ankkureita vastaan. Tässä tuuletellaan kauden toista Jyväskylän Kiriä vastaan. Kuva: Juha Levonen


 - Kausi on varmasti joukkueeltakin mennyt ennakko-odotusten mukaan, ja on hienoa, että tappioputken jälkeen olemme pystyneet kääntämään otteluita voitoiksi, ja tärkeitä jaksovoittoja on ropissut joka pelissä. Uskonkin että pelit jatkuvat meidän osalta vielä pitkälle syksyyn, kunhan runkosarja saadaan hoidettua alta pois, lupasi Lilja.

Kapteenin ominaisuutta läpi juniori-uransa hoidellut Lilja on yhdistelmä äärimmäistä taitoa sekä huimaa voitontahtoa. Vaikka vielä 19-vuotias peluri onkin joukkueen nuorimmasta päästä, on hänessä havaittavissa jo selkeitä johtavan pelaajan ominaisuuksia. Useampia mestaruuksia juniori-urallaan voittanut Lilja tietää, miten voittajaksi tullaan – nimittäin kovan työnteon kautta.

 - Tulevalta kaudelta odotan joukkueelta entistä parempaa kilpailullista menestystä, ja tietenkin kovaa ja pyyteetöntä työntekoa tulevalla talviharjoituskaudella. Siitä se kaikki lähtee, kun lähdetään syksyllä rakentamaan uutta hommaa, totesi päättäväinen Tuleva Legenda.

 - Saapukaa kaikki paikalle sunnuntaina, kun kohtaamme Kiteen Pohjanlinnassa kello 17.00 ja taistelemme tärkeistä pisteistä matkalla playoffeihin!, lähetti Topias vielä terveisiä kankaanpääläisyleisölle.

Topiaksen pelaajakortti Pesiksen Maailma -sivustolla


KaMan jatkosopimuspaljastusten kolmas ja viimeinen osa (tältä erää) tulee luettavaksi huomenna kello 11 – Pysyhän kuulolla! Aiempaan julkistukseen voit tutustua alta:

KaMa ja Ville-Veikko Olli jatkosopimukseen


-MK

Topsu