Uutiset

Onko KaMasta pysäyttämään Henri Puputin ViVe?


Superpesiksen Viikon Ottelussa vastakkain asettuvat hyvään loppukauden vireeseen äitynyt Kankaanpään Maila sekä hurjaa menoa läpi kauden pitänyt sarjakärki Vimpelin Veto. Panoksia ottelussa riittää KaMan pelatessa pudotuspelipaikasta ja ViVen runkosarjan voitosta. Ja jotta kattaus olisi täydellinen, nähdään ottelussa myös pari tiukkaa taisteluparia pelaajatilastojen kärkipaikoilta.

 Sarjatilanne: KaMa pitää edelleen hallussaan viimeistä pudotuspeleihin oikeuttavaa paikkaa. Sija kymmenen on ansaittu, kun 24 ottelusta matkaan on tarttunut 26 pistettä. ViVe taasen löytyy sarjan piikkipaikalta, kun 23 ottelua ovat tuottaneet peräti 61 pistettä.

 Viimeisimmät 3 peliä: Kotijoukkue Kankaanpään Mailan pitkä pisteputki katkesi tiistaina Joensuun Mailan vieraana 2-0 –tappiolla. Tätä ennen kankaanpääläiset olivat kaataneet Kiteen Pallon kotonaan 1-0 sekä Hyvinkään Tahkon vieraissa supervuoroparin jälkeen.

Vimpelin Veto on kauden aikana jyrännyt voitosta voittoon. Koskenkorvan Urheilijat kaatui tiistaina vakuuttavan näytöksen jälkeen suoraan 2-0 kuin myös ennen tätä Kiteen Pallo vieraissa 0-2. Sarjanousija Kempele sen sijaan onnistui nipistämään sarjakärjiltä pisteen kotonaan supervuoroparin jälkeen.

 Kauden kohtaamiset:      31.5.    ViVe – KaMa 2-0 (2-0, 21-1)     Raportti     Tilastot

 Ennakkoasetelmat: Vaikka Superpesiksen Viikon Ottelun vastustajilla on sarjataulukossa matkaa toisiinsa, ovat panokset ja pisteet silti tärkeitä molemmille joukkueille. KaMa metsästää kuumeisesti ensimmäistä pudotuspelipaikkaansa neljään kauteen. Vimpelin Veto taasen hakee tarvittavia pisteitä runkosarjan voiton varmistamiseksi. Ottelun taistelupareista löytyy myöskin seurattavaa ja jännitettävää voittotaistelun ja pisteiden lisäksi, unohtamatta tietenkään vierailijoiden paidassa pelaavaa KaMa-kasvatti Henri Puputtia sekä ex-KaMa Teemu Isoketoa.

Kankaanpään Maila heräsi uuteen liitoon Itä-Länsi –tauon jälkeen. Tiistainen JoMa-ottelu oli joukkueelle ensimmäinen pisteetön koko heinäkuussa. JoMa-ottelua ennen kuudesta viimeisimmästä ottelusta oli tarttunut mukaan myös viisi voittoa. Lisää pisteitä olisi kuitenkin tilauksessa, sillä matkaa pudotuspeliviivan alapuolelle on vain viisi pistettä. Kolmen pisteen voittojen puute myös pakottanee KaMan keräämään pisteitä vähintään yhden haastajiaan enemmän. Vielä ei siis voida hengähtää, vaan pudotuspelipaikan metsästys on kuumimmillaan!

Jos on KaMan kausi ollut hyvän alun, heikon puolivälin ja jälleen hyvän lopun välistä vuoristorataa, niin vierailija Vimpelin Vedon kausi on ollut täyttä korkealentoista liitoa läpi kauden. Vain yksi tappio koko kaudella, josta siitäkin ottelusta joukkue nappasi mukaansa pisteen, kertonee kaiken tarvittavan. Vimpelin Veto onkin tämän kauden runkosarjassa tähän mennessä ainoa joukkue, joka on ilman nollan pisteen tappioita, ja joka on lyönyt yli 300 (313) juoksua, ja joka on päästänyt alle 100 (90) juoksua. Aika hurjia lukemia.

 Kokoonpanot: Ennen Kitee-ottelun alkua tulleen Jukka Lankisen ylävartalovamman tilannetta tarkkaillaan päivittäin, mutta se pitää miehen varmasti sivussa ainakin tästä Vimpeli-ottelusta. Lankisen tilalla ottelussa salmiakkipaidassa nähdään nuori Superpesis-debytantti. KaMan kokoonpanoon on muutenkin luvassa hienoisia muutoksia verrattuna tähän tiistaiseen JoMa-otteluun Valtteri Kleemolan siirtyessä numerolle 7. 

Vimpelin Vedon kokoonpano on ollut melko vakio läpi kauden. Joitakin kokeiluja on nähty sekä joukkue on pystynyt säästelemään pelaajiaan, ja antamaan tarpeen vaatiessa kovillekin miehille lepotaukoja. Tässä tiistaisessa KoU –kotiottelussa joukkue oli kuitenkin jälleen jalkeilla parhaimmalla miehistöllään. Suurin jännityksen aihe lieneekin kolmannen jokerin tontti, jossa nähtäneen Joonas Suominen, Arttu Ruuska tai Olli Heikkala.

 Taisteluparit: Otteluvoiton lisäksi ottelussa käydään todella mielenkiintoista taistelua pelaajatilastojen kärkipaikoilla. Vimpelin Sami Haapakoski on kärkilyöntitilaston sijalla kolme 159 kärkilyönnillään. Sijaa alempana majailee KaMan Henri Pulkkinen, jolla on matkaa Haapakoskeen vain yksi vaivainen kärkilyönti. Lyökö “Bule” vilkun päälle ja nousee tilastoissa rinnalle ja ohi ottelun aikana?

Toinen samanlainen taistelu on käynnissä kärkilyöntiprosenteissa, jossa puolestaan johtopaikkaa pitää KaMan mies ViVeläisten yrittäessä kiriä eroa kiinni. Jouni Itävalo on tilaston kolmantena 75,93% kärkilyöntitehoillaan. ViVen Mikko Kanala yrittää kiriä Viikon Ottelussa tätä eroa kiinni sijalta seitsemän ja lukemilla 74,19%. 

 Ottelun ratkaisee: Kotiutustehot. Toukokuisessa aiemmassa kohtaamisessa kotiutustehokkuuksien ero oli hurja 88% - 11%. Molempien joukkueiden tilanteidenrakentelu on Suomen huippua, joten ottelun ratkaisu tullaan näkemään joukkueiden kotiutustehokkuudessa. Hurjavireinen Ville-Veikko Olli onkin nyt paljonvartijana vimpeliläisten nollaamisessa. Lisäksi sanomattakin lienee selvää, että pieniin räpylävirheisiin KaMalla ei torstaina ole varaa, vaan ulkopelin täytyy olla tiivistä ottelun alusta loppuun saakka.

Lähestulkoon koko kauden voitosta voittoon painellut vierailija Vimpelin Veto on tällä hetkellä Superpesiksen halutuin päänahka. KaMan kauden ensimmäinen kolmen pisteen kotivoitto tuskin voisi maukkaampaan paikkaan tulla, joten eiköhän huudeta ja palauteta oikein suuren joukon kanssa pohjalaiset takaisin maan pinnalle! Pohjanlinna torstaina kello 18 – Tervetuloa!


SoMessa pääset menoon mukaan hashtageilla #SydäntäPeliin #PaluuTulevaisuuteen #Pääskysasento


-MK

 P.S. Veikkaus tarjoaa KaMan voitolle hurjaa kerrointa 34. Tästä linkistä pelaamalla tuet KaMan junioritoimintaa, ja voit kaunistella oman tilisikin saldoa.