Uutiset

KaMa ja Lippo mittelemään huipputärkeistä pisteistä sekä pudotuspeliasetelmista


Kankaanpään Maila ja Oulun Lippo Pesis iskevät yhteen KaMan kauden viimeisessä runkosarjakotiottelussa Pohjanlinnassa. Jaossa on huipputärkeitä pisteitä molemmille joukkueille; KaMalle taisteluun pudotuspelipaikasta ja Lippo Pesikselle taisteluun puolivälierien kotiedusta. Panoksia Superpesiksen Supersunnuntain ottelussa riittää siis enemmän kuin tarpeeksi.

 Sarjatilanne: KaMan 26 pistettä 25 ottelussa oikeuttaa sijalle kymmenen. Lippo Pesiksen 39 pistettä taasen 24 ottelussa sijalle neljä. Suurehkosta erosta huolimatta Lippo Pesis on napannut kauden aikana vain kaksi voittoa KaMaa enemmän.

 Viimeisimmät 3 peliä: Kankaanpään Maila on hävinnyt kaksi edellistä kohtaamistaan 2-0 Joensuulle vieraissa sekä Vimpelille kotonaan. Näitä otteluja ennen joukkue kuitenkin otti 1-0 –kotivoiton Kiteen Pallosta.

Oulun Lippo Pesis hävisi puhtaasti Sotkamolle vieraissa, voitti puolestaan 2-0 Jyväskylän kotonaan, ja viimeisimmästä ottelustaan Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan nappasi maukkaan voiton kotiutuslyöntikilpailun jälkeen.

 Kauden kohtaamiset:    17.6.    Lippo Pesis – KaMa 1-0 (7-2, 3-3)     Raportti     Tilastot

 Ennakkoasetelmat: Joukkueiden väliin sarjataulukossa mahtuu viisi joukkuetta, mutta tästä huolimatta Lippo Pesis on napannut vain kaksi voittoa enemmän kuin KaMa. Jaossa olevat pisteet ovat molemmille huipputärkeitä pudostuspeliasetelmien haussa. Ottelusta muutoinkin voidaan odottaa mielenkiintoista, sillä Lippo Pesis on saanut heti nousukaunnaan maineen värikkäänä joukkueena. Tämän lisäksi Lippo Pesiksen väreissä nähdään tuttuja KaMa-paidasta, kun joukkueen viuhkamiehenä toimii Markku Hylkilä sekä kotiuttajajokerina Matti Korhonen.

Isäntäjoukkue Kankaanpään Maila käy tiukkaa taistelua pudotuspelipaikasta, joka olisi joukkueelle neljän kauden tauon jälkeen ensimmäinen – sen muistavat varmasti myös Hylkilä ja Korhonen. Tällä hetkellä joukkue pitää hallussaan viimeistä pudotuspeleihin oikeuttavaa paikkaa. Takana vaaniva Pattijoen Urheilijat Raahesta majailee neljän pisteen päässä ottelun vähemmän pelanneena, joten pisteet tästä ottelusta kelpaisivat joukkueelle varmasti enemmän kuin hyvin.

Vieraileva Oulun Lippo Pesis taasen taistelee rajusti paikasta neljän joukossa ja kotiedusta puolivälieriin. Perjantainen voitto Kouvolasta nosti joukkueen omille pisteilleen neljänneksi. Koskenkorvan Urheilijat vaanii pisteen päässä sekä Kouvolan Pallonlyöjät ja Hyvinkään Tahko kahden pisteen päässä, joten tilanne sijoilla 4-7 on enemmän kuin tiukka. Lippo Pesiksellä on lyöntivoimainen ja nopea joukkue, joten KaMan iskun paikka ollee 0- ja vaihtotilanteiden torjumisessa. Ulkona taasen hyökkäyksen paikka on Lipon takakentällä, johon joukkue on joutunut kopparien puutteen vuoksi lyömään paremmin linjapelaajina tunnettuja Marko Pelkosta, Ville-Pekka Jokista sekä Saku Hakkaraista. Toisaalta tämä on myös tuonut omat ongelmansa joukkueen linjaan, joka näkyi myös Kouvolan lyömissä juoksuissa perjantaina.

 Kokoonpanot: KaMan loppukaudesta hyvin toiminutta pelisapluunaa on runkosarjan loppumetreillä harmittavasti alkanut haittamaan loukkaantumiset. Ylävartalovammaa potevalle Jukka Lankiselle sunnuntain ottelu tullee vielä liian nopeasti. Hänen tilallaan jokeripaidassa esiintynee todennäköisimmin Roope Reinikka. Kesken Vimpeli-ottelun ulkopelistä jokeripaitaan ottamaan jouduttu tärkeä linjapelaaja Valtteri Kleemola sen sijaan nähtäneen jälleen yhdeksikössä, mutta normaalia pienemmässä sisäpeliroolissa. Tästä linkistä pääset tarkastelemaan viimeisimmän Vimpeli-ottelun kokoonpanoja ja tilastoja. 

Myös Oulu on joutunut viimeisillä kierroksillaan hieman kierrättämään miehistöään pikkuvaivojen vuoksi. Viimeisimmässä perjantaina pelatussa Kouvola-ottelussa joukkue oli kuitenkin jalkeillaan ykkösmiehistöllä. Ainoastaan loppukauden menettävää Jouko Rautiota tuurasi Jonne Luhtavaara. Tuon ottelun kokoonpanon ja tilastot näet tämän linkin takaa. Oletettava kokoonpano lienee kuitenkin ilman yllättäviä loukkaantumisia tai sairastumisia melko lailla sama kuin perjantaisessa Kouvola-vierasottelussa nähty. Kopparin paikalla saatetaan myös nähdä aiemmin mainittujen lisäksi Ilkka Hirvonenkin, mikäli Oulu joutuu tässäkin ottelussa miehistöään kierrättämään.

 Taisteluparit: Ottelun voitto ratkennee pitkälti kahden jokeriosastolta löytyvän kumuramiehen yhteenottoon. Petteri Kortelainen löysi lyöntivireensä pienehkön tauon jälkeen jälleen Vimpeliä vastaan. Myös Matti Korhonen oli kovassa vireessä Kouvolassa. Kummalla käy risuun paremmin sunnuntaina Pohjanlinnassa? Ottelun voiton ratkaisevassa kotiutusosastojen taistelussa kannattaa huomioida myös yhdeksikön miehet Ville-Veikko Olli vs. Marko Pelkonen.

Ville-Pekka Jokinen pelasi huippuottelun perjantaina Kouvolaa vastaan keräten kahdeksan kärkilyöntiä 100% tehoilla. Mies haastaakin tiukasti Henri Pulkkisen vaihtajakuninkaan tittelistä kisailtaessa. “Bule” on kolmen kärkilyönnin päässä viime kauden 30 ottelussa tekemästään henkilökohtaisesta ennätyksestään. Nyt tuon rikkoutumista saadaan jännittää tässä kauden 26. ottelussa – tai oikeastaan sitä, rikkoutuuko tuo ennätys jo avausvuoropareissa.

Tasapuolisuuden vuoksi otetaan mukaan vielä etenijät. Etenijätilastossa käydään Lauri Kaartokallion sekä Oulun Jere Vikströmin ja Saku Hakkaraisen välillä tiukkaa taistelua. Vikström on tuonut kauden aikana 38 juoksua, Kaartokallio 37 ja Hakkarainen 36. Pistääkö “Late” vilkun päälle ja esittelee oululaisille perävaloja tilastoissa?

 Ottelun ratkaisee: Marginaalit joukkueiden välillä ovat todella pienet, vaikka sarjataulukko muuta voisi väittääkin. KaMan on saatava painetta Lippo Pesiksen koppariosastolle sekä kakkospuolelle, josta Kouvolakin perjantaisessa ottelussa rankoi helppojen kiinniottovirheiden avustamana. Oman mausteensa tuo myös Lippo Pesiksen pitkä bussimatka sekä yli kolmen tunnin trilleri perjantaina, siinä missä KaMa pääsee lähtemään levänneenä kotiotteluunsa. Tiukkojen marginaalien ottelussa nämä tekijät kallistavat vaakaa KaMan suuntaan. Mikäli turhilta ulkopelivirheiltä vältytään, tulee KaMa taistelemaan tosissaan kauden ensimmäisestä kolmen pisteen kotivoitostaan.

Pulkkisen ennätysjahdin ja viimeisen runkosarjan kotiottelun kunniaksi Pohjanlinnassa voitaisiin rikkoa myöskin kauden yleisöennätys, joka syntyi torstaisessa Vimpeli-ottelussa. Nelonen Pron TV-ottelussa esitellään myös tuore C-poikien Suomen Mestari –joukkue! Tule siis ihastelemaan mitalien säihkettä ja samalla kannustamaan ja huutamaan KaMa kohti pudotuspelejä!
Viimeistä viedään, Pohjalinna kello 17 – Tervetuloa!


Superpesiksen tämän Viikon Joukkueena olevan Kankaanpään Mailan Viikon Pelaaja on Valtteri Kleemola, jonka haastattelun pääset lukemaan tämän linkin kautta

SoMessa pääset menoon mukaan hashtageilla #SydäntäPeliin #PaluuTulevaisuuteen #Pääskysasento


-MK

 P.S. Veikkaus tarjoaa KaMan voitolle komeaa 6,20 kerrointa. Tästä linkistä pelaamalla tuet KaMan junioritoimintaa, ja voit kaunistella oman tilisikin saldoa.