Uutiset

Pudotuspelipaikka ratkeaa tiistaina Jyväskylässä

Koskenkorvan Urheilijat – Kankaanpään Maila 2-0 (4-0, 6-2)

Koskenkorvan Urheilijat oli perjantaina pelatussa runkosarjan toiseksi viimeisessä ottelussa kankaanpääläisvieraitaan vahvempi. Kun Jyväskylän Kiri vei tänään sunnuntaina Hyvinkään Tahkolta täydet kolme pistettä, jäi runkosarjan päätöskierrokselle huimien panosten ottelu. KaMa tarvitsee Jyväskylästä jaksovoiton varmistaakseen pudotuspelipaikkansa.

Sateinen sää teki tilanteenrakentelun ottelussa vaikeaksi, ja varsinkaan avausjaksolla ei kolmostilanteilla juhlittu. Juho Toivola vei kuitenkin ilmajokiset johtoon heti avausvuoroparissa sijoittaen pallon tarkasti väliin kahden palon ajolähdössä viimeisellä lyönnillään. Tämän jälkeen ei Koskenkorva kolmospesää nähnyt ennen viimeistä vuoroa Toivolan tultua lyömään kahden palon kakkostilanteeseen. Harmillisesti ilmaa alleen saanut kakkosrajaleikkuri kimposi Jouni Itävalon räpylästä Antin monttuun, ja 1+2 juoksun arvoinen lyönti siivitti isäntäjoukkueen avausjakson voittoon.

- Ei mitään pois Koskenkorvalta alussa, mutta meillä oli kyllä laaduttomia lyöntejä ensimmäisellä jaksolla. Siihen sitten Toivolan kunnari; laittomaksi menossa ollut ja vähän räpylää väliin. Sillä jakso ratkesi, mutta eipä tuolla sisäpelillä kyllä oikein voi jaksoja voittaakaan, harmitteli KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen ensimmäisen jakson heikkoa sisäpeliä, joka tuotti vain kaksi kolmostilannetta.

Toisella jaksolla vierailijat pääsivät vähän paremmin peliin mukaan, vaikka Jere Dahlström veikin ensimmäisen tasoittavalla kotijoukkueen johtoon. KaMan toisen aloittavalla Petteri Kortelaisen ja Jukka Lankisen upeat lyönnit veivät KaMan kuitenkin ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Tasoittava vuoro oli kuitenkin synkkä. Juuso Myllyniemi iski pallon tälläkin kertaa räpylän kautta Antin monttuun 0-tilanteessa ja heti perään lyömään tullut Antti Pukkisen hirveä pommi puhkoi kenttää kolmosluukusta. Tähän päälle vielä parit yksittäiset kotiutukset, ja toinen jakso oli taputeltu.

- Toisella jaksolla kun aavistuksen verran saatiin juonesta kiinni, niin sitten siihen räsähti heti pari laadukasta läpilyöntiä. Pettynyt olen meidän yleiseen habitukseen. Tarkoitus oli lähteä rennommin otteluun, mutta kuten ennen peliä joku kopissa sanoi, että rentouden ja velttouden ero on aika minimaalinen. Tänään meni enemmän kyllä velton puolelle, piiskasi Karttunen suojattejaan.

Sunnuntain ottelujen tulokset ratkaisivat sen, että KaMa ei enää joudu karsimaan sarjapaikastaan. Vaarana kuitenkin on vielä pudotuspelipaikan menetys, kun Hyvinkäältä kolme pistettä haalinut Jyväskylän Kiri puski kahden pisteen etäisyydelle. Tämä tietää sitä, että KaMan on tiistaina pelattavasta viimeisestä runkosarjan ottelusta Jyväskylän Kirin vieraana otettava vähintään jaksovoitto, jotta pudotuspelipaikka irtoaa.

- Äärimmäisen tyytyväinen olen siihen, että edelleenkin meillä on kaikki omissa käsissämme. Kolme kertaa olemme Kirin tänä kaunna kohdanneet, joten uskonkin, että lataus on varmasti tiistaina kunnossa, paalutti Karttunen Koskenkorva-ottelun jälkeen. Ja kun sunnuntain tulosten myötä otteluun iso panos saatiin, on joukkue varmasti valmiina kamppailemaan kynsin ja hampain jaksovoitosta sekä pudotuspelipaikasta.

Tiistaina Jyväskylässä ottelussa on huippupanokset, kun jaksovoitolla KaMa varmistaa pudotuspelipaikkansa – toisaalta taas 1-0 tai 2-0 -tappioilla jää kaudesta luu käteen. Joukkue tarvitseekin otteluun kaiken mahdollisen tuen ja kannustuksen, joten KaMa järjestää otteluun fanimatkan! Lähde Sinäkin mukaan Jyväskylään huutamaan ja kannustamaan KaMa pudotuspeleihin neljän kauden tauon jälkeen! Ole Mukana!