Uutiset

Kauden 2016 epilogi

 

Kankaanpään Mailan miesten Superpesis-joukkueen kausi päättyi karvaaseen pettymykseen, kun joukkue pullahti ulos pudotuspelipaikalta viimeisen runkosarjaottelun jälkeen pienimmällä mahdollisella erolla. Kehitystä kuitenkin tapahtui huomattavasti niin edustusjoukkueen kuin seuran taustojenkin osalta. Myös juniorit esiintyivät kesän aikana mallikkaasti, vaikka mitalipelit jäivät tällä kaudella A- ja B-pojilta haaveeksi.

Kankaanpään Mailan puheenjohtaja Jarkko Huhtala tunnustaa pettymyksen, kun Superpesis-joukkueen kauden päätavoite, pudotuspelipaikka, jäi saavuttamatta. Edustusjoukkue meni kuitenkin talven aikana suurin harppauksin eteenpäin, ja ensimmäistä kertaa sitten kauden 2011 KaMaa ei nähty Superpesiksen putoamiskarsinnoissa.

 - Joukkue ja valmennus ulosmittasivat tällä kaudella itsestään kaiken ja enemmänkin. Siitä ei voi kuin kiittää joukkuetta ja valmennusjohtoa Jukka Karttusen johdolla. Seurana emme kuitenkaan vielä tässä kohtaa ansainneet tämän enempää. Seuran puolesta meidän vastuussa olevien – minä mukaan lukien – pitää saada asiat toimimaan jatkossa paremmin, jotta asetettuihin tavoitteisiin päästään. Omaan suoritukseen ei voi olla tyytyväinen, mutta tiedossa ovat keinot, joilla tekeminen saadaan jatkossa paremmaksi, tunnusti Huhtala nöyränä.

Vaikka A- ja B-pojat jäivät kuluvalla kaudella mitalipelien ulkopuolelle, niin kesä osoitti, että junioripuolella työ on edelleen laadukasta. Tästä esimerkkinä vaikkapa E04-poikien leirimestaruus sekä C-poikien Suomen mestaruus, joka oli KaMan historian ensimmäinen. Muista ikäluokista Suomen metaruuksia sekä leirimestaruuksia seuralle oli jo kertynyt, mutta C-poikien kirkkain mitali oli tähän kauteen saakka KaMan kiertänyt.

 - Oikeaan suuntaan olemme kuitenkin seurana menossa. Hitaasti, mutta varmasti. Se jääköön tältä kaudelta perinnöksi. Yleisömäärät olivat nousussa, markkinoinnissa oli uutta hienoa pöhinää ja juniorit ovat pelanneet hienosti. Uusia talkootekijöitäkin on saatu taustalle mukaan, iloitsi Huhtala kauden positiivisista ja uusista tuulista.

E04p

Juniorit esiintyivät pesäpallokentillä kaudella 2016 pirteästi. Tässä toinen mestarijoukkueista - E04-pojat.   Kuva: Martti Tikka


Pesäpalloseurojen taloustilanne puhuttaa joka vuosi. Varsinkin syksy on monille seuroille vaikeaa aikaa, kun tuloja ei oikeastaan ole laisinkaan, mutta laskut pitäisi silti pystyä maksamaan. KaMa on omat vaikeimmat vuotensa saanut pikkuhiljaa selätettyä, vaikka tekemistä tuolla saralla riittää edelleen. Pohjois-Satakunnan joukkueurheilun lippulaiva tarvitsee kuitenkin edelleen taakseen vankkumattoman tuen alueen yrittäjiltä, ihmisiltä ja faneiltaan – ilman heitä tämän kauden Paluu Tulevaisuuteen ei olisi ollut mahdollista, ja KaMankin toiminta huomattavasti vaikeampaa.

 - Talouspuolen kuntoon saamiseksi meillä on työntäyteinen syksy jälleen edessä vaikeiden viime vuosien jälkeen, ja siihen tarvitsemme maakunnan yrityselämältä vahvaa panosta sekä innokkaita rahankerääjiä mukaan. Aiempaan verrattuna meillä on kuitenkin tarjota tuotetta, joka kehittyy oikeaan suuntaan, ja josta on oikeasti hyötyä tälle seutukunnalle, näki Huhtala valoa tunnelin päässä.

Tuuletus

Tätä pitäisi olla luvassa tulevilla kausilla enenevissä määrin lupaa puheenjohtaja Huhtala.   Kuva: Martti Tikka


Askeleita on otettu eteenpäin, ja edustusjoukkueen sekä seuran kehityskaari on saatu käännettyä oikeaan suuntaan, eli ylöspäin. Mitä sitten on odotettavissa tulevaisuudelta? KaMa tulee julkistamaan vielä tämän syksyn aikana oman uuden kolmivuotissuunnitelmansa. Tuosta tiedotetaan tarkemmin vielä tulevan syksyn ja talven aikana, mutta päätavoite on jo selvä – ja se on kova.

 - Alkuvuodesta sanoin, että jos ei kukaan muu Vimpeliä ja Sotkamoa syökse vallasta muutaman vuoden sisällä, niin me teemme sen. Eikä tämän asian kanssa ole syytä ottaa taka-askeleita, sillä todellakin parempaan päin olemme isossa kuvassa menossa. Tavoitteen pitää olla siinä, että Suomen mestaruus otetaan kolmen vuoden päästä Pohjois-Satakuntaan. Riittävän kovalla tavoitteella päivittäisen tekemisenkin taso nousee, uhosi seuran puheenjohtaja. Tai ehkä paremminkin lupasi. Tästä on hyvä jatkaa tulevaisuuden rakentamista.

Tulevan kauden rakentaminen jatkuu, ja huomenna julkistamme kaksi uutta jatkosopimusta. Jos seuraat KaMan Facebookia, olet nämä nimet saanut jo selville, mutta huomenna on luvassa näiden pelureiden haastattelut sekä yhden option käyttöönoton julkistus. Pysy siis linjoilla, KaMa ei lepää – syksylläkään.


-MK