Uutiset

Lankinen, Kivelä ja Sillanpää jatkosopimuksiin KaMan kanssa

 

Kankaanpään Maila on solminut yksivuotiset jatkosopimukset viime kauden runkopelaajiinsa kuuluneiden Jukka Lankisen, Jussi Kivelän sekä Mikael Sillanpään kanssa.

Jukka Lankinen ei ollut täysin tyytyväinen viime kauteensa, vaikka mies rikkoi yhden kauden lyötyjen ennätyksensä Superpesiksessä tehoilla 1+42=43. Ennätyksensä rikkomiseenkin Lankinen tarvitsi vain 24 ottelua, kun neljä peliä jäi välistä loppukaudesta tulleen harmittavan loukkaantumisen vuoksi.

 - Omat ja joukkueen suoritukset olivat molemmat aaltoliikettä, välillä tuli hyviä jaksoja ja välillä huonompia. Kun oman loppukauden pilasi vielä loukkaantuminen, niin kaudesta jäi aika negatiiviset fiilikset, harmitteli "Lamu".

Pelkkää tuskien taivalta ei kausi kuitenkaan ollut. Neljällä peräkkäisellä voitolla avattu kausi oli seurahistorian paras kauden avaus miesten Superpesiksessä sitten kauden 1974. Kaudesta jäikin käteen myös paljon hyvää, jonka päälle tulevaa kautta sekä tulevaisuutta on entistä helpompi rakentaa.

 - Selkeästi mentiin eteenpäin viime kausiin verrattuna, ja positiivista oli, ettei tarvinnut pelata raastavia karsintapelejä. Pudotuspelipaikkakin oli jo näpeissä, mutta vielä emme olleet riittävän kypsiä sen ottamiseksi, analysoi kankaanpääläistynyt Loimaan Palloilijoiden kasvatti mennyttä kautta.

Ensi kauden tavoitteita ei lyöjäpyssyn tarvitse kauaa miettiä. Vuoristorataa sujuneen rikkonaisen kauden motivoimana ja sisuunnuttamana tavoitteena ei ole enempää eikä vähempää kuin pelata uran paras kausi. Myöskään hivenen muuttuneen ja vahvistuneen joukkueen osalta ei ole epäselvyyttä ensi kauden vähimmäistavoitteesta.

 - Hyvä nippu on kasassa ensi kaudeksi. Erityisesti Joukaisen Samin saaminen joukkueeseen oli kova veto, ja innolla odotankin, että pääsen häneltä ammentamaan kotiuttamisen saloja sekä auttamaan joukkueen pudotuspeleihin, yltyi kokenut KaMa-kasvo hehkuttamaan tulevaa joukkuekaveriaan ja kaikkien aikojen lyöjäkuningasta.

LamuRatkaisee

Tässä jo 13. KaMa-kauteensa valmistautuva Lankinen on iskenyt juuri voittojuoksun Jyväskylän Kiriä vastaan. Lisää juoksuja ja tuuletuksia on luvassa ensi kaudella.   Kuva: Juha Levonen


Jussi Kivelän päätös jatkosopimuksen solmimisesta ei ollut vaikea, vaikka ottajia vahvana ulkopelaajana tunnetulle KaMan omalle kasvatille olisi ollut muuallakin. Käytännön asioiden tultua järjestykseen alkoi keskittyminen jo ensi kauteen. Tavoitekin on mielessä kristallinkirkkaana.

 - Viime kaudesta jäi aika paljon hampaankoloon niin omalta kuin joukkueenkin osalta. Nyt kun joukkue on pysymässä aika hyvin kasassa, niin ei ensi kaudelle voi olla mitään muuta tavoitetta kuin play offs -pelit, kertoi Kivelä painokkaasti.

Ahkerana harjoittelijana tunnettu Kivelä on kausien kuluessa raivannut tiensä miesten edustusjoukkueeseen kovalla työllä. Koko uransa KaMaa edustanut peluri kävi kaudella 2012 vuokralla Ylivieskassa pelaamassa Ykköspesistä. Määrätietoisella harjoittelulla hän on murtautunut nyt ei vain edustusjoukkueen yhdeksikköön, vaan yhdeksi tärkeimmistä ulkopelaajista koko joukkueessa.

 - Tietenkin itselläni ulkopelissä on ne avut, joilla joukkuetta eniten autan, mutta ehdottomasti haluan kehittyä yhä edelleen myös sisäpelissä. Tavoitteena onkin kehittyä edelleen sekä pelata uran paras kausi Superpesiksessä, ilmoitti pelaaja, jonka harjoittelumotivaatiosta KaMan nuoremmatkin juniorit voivat ammentaa esimerkkiä omille talven harjoittelujaksoilleen.

Kivelä

Jussi Kivelä on malliesimerkki KaMan junioreille siitä, mitä kovalla työnteolla voi saavuttaa.   Kuva: Juha Levonen


Mikael Sillanpää murtautui viime talven aikana KaMan yhdeksikköön ja aina kärjeksi asti. Harmillisesti kuitenkin kausi katkesi heti avausottelussa tulleeseen loukkaantumiseen. Mies toipui vielä pelikuntoon, mutta pienet vaivat vaivasivat kauden päätökseen saakka. Tulevaksi kaudeksi pikakiiturilla onkin kaksi selvää päätavoitetta.

 - Pidä itsesi kunnossa ja pelaa yhdeksikössä, naurahti Sillanpää varmana.

Jos odotti Lankinen innolla Joukaisen saapumista avuksi kotiutusosastolle, on etenijänä tunnettu Sillanpää innoissaan toisesta KaMan uudesta hankinnasta. Tavoitteena lieneekin luoda Joni Rytkösen kanssa pettämätön parivaljakko numeroille 1 ja 2 pitkälle tulevaisuuteen.

 - "Ryden" saapuminen Kankaanpäähän on hyvä asia. Saamme joukkueseemme yhden mailataiturin lisää sekä myös vähän räväkkyyttä. Varmasti yleisöäkin tulee enemmän paikalle, sillä uskoisin, että katsojiakin kiinnostaa nähdä, millaisia vempautuksia hän keksii mailan varressa ensi kesänä, hehkutti Ulvilan Pesä-Veikkojen kasvatti tulevaa seuratoveriaan.

Tilastojenkin valossa Sillanpää meni viime talvena eteenpäin, sillä etenijän kentällemenoprosentti parani peräti 15 prosenttiyksikköä. Viime kauden kymmenen tuotua juoksua on varsin kelvollinen lukema ottaen huomioon rikkonaisen kauden loukkaantumisineen ja jalkavaivoineen. Ehjän kauden alle saadessaan debyyttikauden 16 tuotua juoksua rikkoutuukin ensi kesänä varmasti, mitä se olisi tehnyt jo päättyneellä kaudellakin, mikäli otteluita olisi kertynyt vyölle muutama enemmän.

 - Uskon todella suuresti, että Kankaanpään Maila taistelee ensi kesänä suorasta pudotuspelipaikasta. Siinä on myös loistava motivaattori tulevalle harjoituskaudelle, totesi "Silli" itsevarmana.

Silli

Mikael Sillanpään nopeutta päästään ihastelemaan ja kummastelemaan ensi kaudellakin. Tässä on tulossa päätökseensä kauden avausottelussa syntynyt kunniajuoksu.   Kuva: Juha Levonen


Näiden sopimusten myötä KaMalla on kasassa 12 julkaistua pelaajasopimusta kaudelle 2017. Joukkue alkaa saavuttamaan lopullista muotoaan, mutta aivan vielä ei voida puhua valmiista paketista.

 - Joukkue alkaa olemaan pääpiirteittäin valmis, mutta vielä odotellaan muutaman palasen loksahtamista kohdalleen, kommentoi Mailan puheenjohtaja Jarkko Huhtala.

Näiden jälkeen rosteria täydennetään vielä KaMan omilla lupaavimmilla junioreilla. Nuoret pelaajat pääsevät näin ammentamaan oppia kokeneemmilta pelureilta sekä näkemään, millaista työntekoa huipulle nouseminen vaatii.

 - Joukkueen tilanteeseen pitää olla tyytyväinen, kun olemme saaneet kehittyvään runkoomme kaksi kovan luokan vahvistusta. Tästä on hyvä jatkaa KaMan viemistä seuraavalle tasolle, päätti Huhtala.


Jukan pelaajakortti Pesiksen Maailma -sivustolla

Jussin pelaajakortti Pesiksen Maailma -sivustolla

Mikaelin pelaajakortti Pesiksen Maailma -sivustolla


-MK