Uutiset

KaMa aloittaa HalliSM-alkusarjansa Tahkoa vastaan lauantaina


Huomenna se vihdoin on – nimittäin tosipelien aika! Pitkän talvikauden suola, halliSM-ottelut, käynnistyvät KaMan osalta huomenna Hyvinkään Tahkoa vastaan.

KaMa kohtaa huomenna kello 16 alkavassa ottelussa Seinäjoki Areenalla Hyvinkään Tahkon. Viime kaudella Superpesiksessä seitsemänneksi sijoittunut hyvinkääläisnippu on kokenut syksyn ja talven aikana suuria muutoksia.

Joukkueen jättivät Kouvolaan siirtynyt Tahko-ikoni Juha Korhonen, Alajärven Ankkureihin siirtynyt Juha Katajisto sekä Joensuuhun häipynyt Iiro Kuosa. Apuja lähteneiden pelaajien tilalle Tahko sai Superpesis-paikkansa menettäneestä Jyväskylän Kiristä, josta seuraan siirtyivät uusvanha etumies Kimmo Carlson sekä nuori Aku Kettunen.

Lisää huolia Tahko sai, kun pitkäaikainen luottopelaaja Lauri Vierimaa rikkoi talviharjoituksissa olkapäänsä. Repaleinen Tahko joutuukin ottelussa turvautumaan paljon omiin junioreihinsa, joita se kiinnitti rosteriinsa erityisen paljon viime kauden B-poikien SM-mestaruuden voittaneesta joukkueestaan.

KaMalta vaivojaan parantelevat Ville-Veikko Olli, Mikael Sillanpää sekä Henri Pulkkinen. Mitään riskejä joukkueet eivät tietenkään halua ottaa talvikaudella kauden avauksen suhteen, joten huomenna HalliSM-alkusarjan avausottelussa KaMan ja Tahkon joukkueissa nähdäänkin paljon nuoria ja nälkäisiä pelaajia, jotka saavat nyt näyttää olevansa Superpesis-paikkansa arvoisia sekä pystyvänsä haastamaan kokeneempia pelaajia.

KaMalta kokoonpanossa nähdään viime syksyn hankinnat Sami Joukainen sekä Joni Rytkönen. Ja vaikka loukkaantumisia molemmilla joukkueilla onkin, voidaan viime syksyn siirtojen sekä tämänhetkisen terveiden pelaajien tilanteen suhteen pitää KaMaa hienoisena ennakkosuosikkina otteluun.

Voitontahtoisella meiningillä viikonloppuun

Neljännen kautensa KaMan superpesismiehistössä aloittava ja kopparin tontilla pelipaikkansa vakiinnuttanut Topias Lilja odottaa innokkaana viikonlopun koitoksia. Kuluneeseen harjoituskauteen mies on varsin tyytyväinen: 

"Olen pysynyt terveenä ja muutenkin harjoittelu sujunut mallikkaasti. Edellisiin vuosiin verrattuna suurin muutos on ollut muutto Tampereelle opiskelemaan. Tämän myötä olen joukkueen mukana harjoitellut vain viikonloppuisin ja leireillä. Reinikan Roope opiskelee myös Tampereella ja hänen kanssaan olemme harjoitelleet yhdessä. Lisäksi lajiharjoituksia olen päässyt tekemään hyvin Tampereen pesisakatemian treeneissä"

Lilja


Mika Peltosen johtaman valmennusryhmän mukanaan tuomia muutoksia harjoitteluun Topias tervehtii ilolla:  

"Itse en tosiaan ole kokoaikaisesti joukkueen mukana ollut, mutta uusi valmennusryhmä on tuonut talveen paljon uusia harjoitteita, mikä tietysti on mielekästä ja tuo lisää motivaatiota sekä maustetta talviharjoitteluun. Myös valmennuksen herrojen kokemus puhuu puolestaan"

Viikonlopun otteluiden Topias ennustaa olevan voitontahtoisten joukkueiden kovia kohtaamisia: 

"Kossulla ja Tahkolla on oikeastaan molemmilla nuorentunut joukkue, joten näyttämisen halua varmasti molemmista porukoista löytyy. Uskon että viikonlopun aikana onkin edessä tiukkoja vääntöjä".


KaMan kokoonpano ilman yllättäviä sairastumisia huomenna:

1. Topias Lilja 3k
2. Joni Rytkönen L
3. Jouni Itävalo 1v
4. Jukka Lankinen 3v
5. Valtteri Kleemola 3p
6. Mika Ihanamäki 2p
7. Teemu Utunen 2v
8. Arttu Vilander 2k
9. Jussi Kivelä S
10. Sami Joukainen
11. Joonas Peltomäki
12. Roope Reinikka

Tahkon ennakkokokoonpanon löydät täältä.Teksti: MK
Haastattelu: JH