Uutiset

KaMan valmistautuminen Superpesis-kauteen jatkuu kahdella harjoitusottelulla

 

KaMan kevätkausi jatkuu lauantaina – tasan viikko ennen Superpesis-kauden avausta –perinteisen Satakunnan mestaruusottelun merkeissä. Ottelu on kauden toinen ulkoharjoitusottelu, mutta aiemmista tiedoista poiketen ei kuitenkaan viimeinen.

Ulkokauden ensimmäisessä harjoitusottelussa viime viikolla KaMa joutui Koskenkorvan Urheilijoiden jyräämäksi kotikentällään.

 - Koskenkorva-ottelussa meillä näkyi pitkä pelaamaton jakso, kun edellisestä ottelusta oli jo kauan aikaa. Kossun lyöntipeli oli hyvää, vaikkei se mikään ihme ollutkaan, sillä heillä on hyvä joukkue. Lukkari pääsi sekoittamaan meitä matalalla syötöllään, antoi Mika Peltonen tunnustusta menneelle vastustajalle.

 - Valmistautuminen siihen otteluun ei onnistunut. Asiat eivät olleet selkeitä joukkueelle, eikä oltu valmiita pelaamaan sitä ottelua. Homma jäi kokonaan piippuun, ja se menee kokonaan minun piikkiini, totesi "Pelli", mutta käänsi katseet jo tulevaan.

Satakunnan aluemestaruudesta mitellään lauantaina Ulvilassa Lokkiareenalla. Kello 13 alkavassa ottelussa ottavat yhteen naisten Superpesiksessä pelaavat Porin Pesäkarhut sekä Rauman Lukko. Kello 16 kohtaavat KaMa ja Ykköspesistä pelaava paikallisvastustaja Ulvilan Pesä-Veikot.

Viime kausina KaMalta on totuttu näkemään aluemestaruusottelussa kokeilupitoinen joukkue. Tänä kaunna näin ei kuitenkaan ole, vaan KaMalta nähdään jalkeilla paras mahdollinen joukkue. Kankaanpääläispesäpalloilun fanit voivat kuitenkin nähdä ottelussa myös KaMan haastajaryhmää, kun farmisopimuksen myötä KaMan sopimuspelaajia nähdään ottelussa UP-V:n riveissä. Varmuudella Lokki-paidan pukevat päälleen Roope Reinikka ja Arttu Vilander. Lisäksi Ulvilan riveissä saatetaan nähdä B-poikaikäiset Joni Levä sekä Joona Anttila.

 - Meillä ei ole nyt sitä hienoa mahdollisuutta, että voisimme kierrättää pelaajia, vaan meidän pitää saada nyt peliä toimimaan, viuhkamies totesi.

Aluem

Satakunnan aluemestaruudesta pelattiin edellisen kerran Pohjanlinnassa 2015. Viime vuonna pelit käytiin Pomarkussa.


 - Lähdemme otteluun täysin perusasioiden kautta, ja laittamaan ulkopeliä kuntoon. Sisäpelissä keskittyminen on tietyissä pareissa ja heidän toiminnassaan sekä lyöntiratkaisuissaan. Sisäpeliä lähdetään tätä kautta parantamaan ja vakinaistamaan. Kierrättäminen jätetään nyt pois. Toki pelaamme kuitenkin kahdella kärjellä, jotta pelaajat ovat valmiina myös ykköskärjen vastuuseen, mikäli kesällä tilanne niin vaati, avasi Peltonen hieman joukkueen pelaamista viikonloppuna sekä myöhemmin kaudella.

Ulvila-ottelun piti olla Mailan viimeinen ulkoharjoitusottelu ennen kauden alkua, mutta peruuntuneen Jokioisilla pelattavaksi tarkoitetun JymyJussit-ottelun korvaajaksi joukkueet sopivat kohtaamisesta ensi tiistaina Seinäjoella.

 - Aika on meille paljon parempi kuin alkuperäisessä suunnitelmassa ollut, sillä se palvelee meitä enemmän. Olen erittäin tyytyväinen, että saatiin sovittua tuohon vielä peli kovan vastustajan kanssa. Hieno mahdollisuus parantaa edelleen peliä sarjakauden avausta silmälläpitäen. PattU ei pääse meitä tuolloin yllättämään, iloitsi "Pelli" uudesta harjoitusmahdollisuudesta.

Superpesiksen kausiennakot julkistetaan ensi keskiviikkona kauden avaustilaisuudessa, mutta Superpesis on silti tiputellut ennakkoranking-sijoituksia viikon mittaan. Pelinjohtajien kauden ennakkoarvailuissa KaMa löytyy sijalta 11. Joukkue itse ajattelee täysin toisin.

 - Nuoret jätkät ovat menneet koko ajan eteenpäin, ja kokeneet herrat auttavat sekä ovat hyvässä kunnossa. Olen itse eri mieltä tuosta ennakosta, ja lähdemme muita haastamaan. Paljon parempaa sijoitusta haetaan. Aina mukavampaahan se on lähteä muita haastamaan, jos eivät odota kovaa vastusta. Kaikki ottelut pitää kuitenkin pelata ja ihan itse ottaa se mikä on otettavissa, pohti pelinjohtaja kollegoidensa mielipiteitä.

KaMa lähtee siis Satakunnan mestaruuskamppailuun parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan. Faneja saattaa mietityttää, miksi Joni Rytkönen kokoonpanosta uupuu. "Ryde" loukkasi itseään Koskenkorva-harjoitusottelussa, ja loput harjoitusottelut jäävät hänen osaltaan väliin. Tavoitteena kuitenkin on, että mies olisi kunnossa kauden avauksessa 6.5. PattUa vastaan Pohjanlinnan pesäpallostadionilla.

KaMa lähtee Ulvilaa vastaan kokoonpanolla:

1. Topias Lilja 3k
2. Jouni Itävalo 1v
3. Henri Pulkkinen 2k
4. Jukka Lankinen 3v
5. Ville-Veikko Olli L
6. Valtteri Kleemola 2p
7. Severi Piispanen 3p
8. Teemu Utunen 2v
9. Jussi Kivelä S
10. Sami Joukainen
11. Mikael Sillanpää
12. Joonas Peltomäki


-MK