Raportti: KaMan vahva ulkopeli ja hallinta ei riittänyt voittoon

Kankaanpään Maila – Pattijoen Urheiljat 0-1 (0-0, 0-2)

Kankaanpään Mailan Superpesis-kausi käynnistyi kotiottelulla Pattijoen Urheilijoita vastaan. Ulkopelin juhlaa olleessa ottelussa ensimmäiset juoksut nähtiin vasta ottelun kahdeksannessa vuoroparissa. Ottelua hallinnut isäntäjoukkue jäi vielä metsästämään kevään avausvoittoaan.

Ensimmäinen jakso oli kotijoukkueen hallintaa, kun KaMa pääsi yrittämään kotiutusta jokaisessa vuoroparissa. Vahva ulkopeli piti vierailijat vähillä tilanteilla. Kotiutustilanteissa terävyyden puute niin lyönti- kuin etenemisratkaisuissakin nollasi kuitenkin jakson, vaikka kolmostilanteet menivät kotijoukkueelle 5-2.

- Hyvillä mielin voi olla siinä mielessä, että tilannetta saatiin päälle, mutta ei kuitenkaan miestä sisään asti. Saatiin kyllä annettua hyviä tarjouksia, mutta sitten tuli pieniä virheitä merkissä ja etenemisessä, ja se näkyy sitten tuolla tavalla tulostaululla, harmitteli pelinjohtaja Mika Peltonen hukattuja kotiutuspaikkoja.

KaMa sai tosiaan kolmostilanteissa muutamaan otteeseen hyvänkin lyönnin aikaiseksi, mutta liian usein etenijä jähmettyi kolmospesälle. Kylmä sää toikin oman vaikeutensa otteluun.

- Aika nahkeaa tuo oli molemminpuolin. Oli semmoinen keli, että piti laittaa puolessa välissä pitkät kalsarit jalkaan, kun oli niin kova viima täällä, jutteli vieraiden voittojuoksun lyönyt sekä ykköspalkinnon pokannut Eino Järvelä.

Toisella jaksolla sama laulu jatkui; KaMa painosti yhtä vuoroa lukuunottamatta ja PattUlla oli vaikeuksia tilanteiden rakentelussa. Viimeisessä sisävuorossaan vieraat kuitenkin piristyivät ja rakensivat ajolähdön yhdellä palolla. Tästä PattU iskikin Järvelän ja Jari Törmäsen toimesta juoksut viimeisillä lyönneillä.

- Ulkopeli meillä oli ihan hyvää, ja sisällä varmasti tuo kova vastatuuli vei terää molemmilta joukkueilta. Rehellisesti kyllä KaMa oli vähän painostavampi osapuoli. Me tultiin kuitenkin lopussa ja hoidettiin tämä peli, analysoi vieraiden pelinjohtaja Juha Karjaluoto ottelua.

KaMa lähti viimeisen tasoittavallaan raivoisaan takaa-ajoon. Jobinpostia tuli kuitenkin nopeasti, kun tiukan kakkospesätuomion jälkeen tunteet kuumenivat. Valtteri Kleemola sai keltapunaisen ja lensi ”suihkuun” päätuomari Antti Aineen mukaan tämän törmättyä kakkostuomarin kanssa. Tuomarin koskemattomuuden rikkominen on pesäpallon säännöissä automaattisesti ottelurangaistus, ja lisäpelejä voi tulla vielä kurinpitotuomion myötä.

- Pahoilla mielin tässä pitää olla sen takia, kun hävittiin. Ei tämä peli meillä oikeastaan koko tänä keväänä ole vielä ollut valmista, niin tässä mennään pikku askelin eteenpäin. Tässä oli ihan voitettavissa ollut peli. Ei Raahekaan nyt mitään valtavaa esittänyt, mutta ei pystytty voittamaan, kertoili ”Pelli” ottelusta.

KaMa rakenteli kuitenkin vielä viimeisessäkin sisävuorossa Kleemolan tilanteesta huolimatta jälleen kotiutustilanteen, mutta kymmenen kolmostilanteen jälkeen juoksusarakkeeseen jäi silti pyöreä nolla.

- Pieni kohmeus tuossa taisi olla pään sisällä, mikä näkyi merkkivirheinä sisäpelissä. Tilanteita saatiin, mutta virheiden myötä ei saatu jatkoa niille, kun määrät jäivät aika vähäisiksi. Missään nimessä ei saatu riittävästi kotiutusyrityksiä. Toki kaveri pelasi hyvää ulkopeliä, ja kaikki kunnia sille, mutta jos nolla juoksua lyö, niin sillä ei paljoa jaksoja voitella. Ulkopelissä oli kuitenkin paljon hyvää, ja tämä oli vasta ensimmäinen peli, ja luulen, että tästä on suunta vain ylöspäin, kommentoi vahvaa sisä- ja ulkopeliä esittänyt kapteeni Jouni Itävalo ottelua.

- Ulkopeliin täytyy olla tyytyväinen. Aika hyvin päästiin niihin juttuihin kiinni mistä oli puhettakin Raahea vastaan. Sitten pisti kuitenkin Eino pallon pyörimään ja löi pinnan. Ei voi mitään, päätti ”Pelli”.

KaMan kausi jatkuu ensi perjantaina jälleen kotiottelulla hallitsevaa pronssimitalistia, Joensuun Mailaa, vastaan! Ottelu on myös Nelosen TV-ottelu, ja Pohjanlinnassa nähdään tuolloin muun muassa ex-KaMa Jonne Kemppainen! Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoon!