Uutiset

Raportti: Mestareiden rutiini liikaa KaMalle – Puputti vietti juhlia

 

 Kankaanpään Maila – Vimpelin Veto 0-2 (0-6, 2-11)

Hallitseva Suomen Mestari Vimpelin Veto kylvetti KaMaa Pohjanlinnassa. KaMalla oli ottelussa omat etsikkoaikansa, mutta ne hukattiin pahoihin ulkopelivirheisiin. Mestareiden rutiini oli lopulta liikaa isännille. Ottelussa vietettiin myös kukitusjuhlia, kun Henri Puputti toi Superpesis-uransa 600:nnen juoksun neljäntenä pelaajana kautta aikain. Myös KaMa-legenda Jorma Tuomala sai 70-vuotislahjansa jaksotauolla.

Ottelu alkoi KaMan räjähtävällä ulkopelillä, kun Veto ei päässyt omalla aloittavallaan edes kakkospesälle. Valitettavasti isäntien sisävuoro oli yhtä nihkeä, mutta sauma tuli jälleen toisessa vuorossa. Tämän kotiutustilanteen Veto onnistui kuitenkin nollaamaan.

 - Alussa olisi pitänyt olla aika paljon kovempi. Se oli meilläkin samanlaista sohlaamista, mutta siinä olisi ollut paikka mennä johtoon. Pinna tai kaksi tuohon keulaa, niin olisi ollut kaverilla vielä vähän vaikeampaa, harmitteli KaMan pelinjohtaja Mika Peltonen menetettyä avausjakson etsikkoaikaa.

 - Olemme harjoitelleet kovaa, kun meillä on ollut vain yhtä peliä viikkoon. Tänään näki, ettemme olleet fyysiseltä vireystilalta aivan parhaassa iskussa. Se on täysin ymmärrettävää, mutta se, että alku oli näin uninen, emmekä olleet henkisellä puolella valmiita otteluun, ei ole hyväksyttävää. Siitä meille iso miinus tänään. Henkilökohtainen valmistautuminen, joka on ollut meidän vahvuus, ei ollut tänään riittävää, sätti puolestaan vieraiden pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki omiaan nihkeästä ottelun alusta.

Avausjakson ratkaisuhetkiä elettiin Vedon kolmannessa sisävuorossa, kun Vedon ykköspalkittu Janne Mäkelä (1+7 lyötyä / 3 tuotua) iski kakkostilanteessa pallon kakkosluukusta maisemiin kahden juoksun arvoisesti. Tämän tilanteen jälkeen ottelu keskeytyi hetkeksi, kun Superpesiksen edustajat kukittivat KaMa-kasvatti Henri Puputin tämän 600:nnen tuodun juoksun johdosta. Viimeisessä vuorossa mestarien rutiini oli liikaa, kun he yksittäisillä lyönneillä kasvattivat johtonsa kuuteen juoksuun.

 - Ensimmäinen jakso oli tiukkaa, kunnes Mäkelän Jannen hieno oivallus kakkostilanteessa pelasti meidät, näki vieraiden Kivimäki ensimmäisen jakson ratkaisun.

 - Okei, olihan se Mäkelältä hyvä lyönti kakkosluukkuun, mutta kyllä mekin siinä pelasimme väärin sen tilanteen. Yhteispeli ei siinä oikein toiminut, eikä muistettu, että meillä on kotikenttäetu tässä tilanteessa, kommentoi puolestaan Peltonen avausjakson ratkaisun hetkiä.

Tapahtumarikas toinen jakso ei lihota pistepussia

Toinen jakso alkoi Mailalta vahvasti, kun Mikael Sillanpään kumuralyönti karkasi Vedon Mikko Haukkalalta, ja Joni Rytkönen pääsi livistämään kotiin. Myös ulkovuoro kulki mallikkaasti, kunnes kahden palon ajolähtötilanteessa tapahtui jotain täysin käsittämätöntä.

Epäonnistuneen toisen kotiutuslyönnin jälkeen Vedon Puputti oli vasta palailemassa kohti kolmospesää, kun Haukkala löi jo viimeistä lyöntiään. Lyönti jäi pomppupallona linjaan, jossa myöhäinen pomppu kuitenkin yllätti Valtteri Kleemolan, ja pallo karkasi koppareille. Tässä vaiheessa Puputti karkasi kotiin, ja Vedon muut miehet seisoivat pesillään turvaten juoksua. Osoitteeton palautusheitto kulki kentän läpi aina kioskeja kohti, jolloin Vedon pesillä seisoneet pelaajat näkivät tilaisuutensa tulleen ja lähtivät vasta nyt kirmaamaan kohti seuraavia pesiä. Lukkari Ville-Veikko Olli lähti hakemaan palloa katsomojen läheisyydestä, ja yritti ottaa kolmatta paloa kolmospesältä, mutta heitto karkasi leveäksi, ja harhaheitolla kotiin ehtivät kaksi seuraavaa vetolaista. Vielä jatkotilanteesta Severi Lassila kävi iskemässä pallon väliin, ja näin Vimpelin varmalta näyttänyt nollavuoro muuttui äkisti 1-4 -johtoasemaksi.

 - Toiselle jaksolle KaMa meni johtoon, ja tuli terhakkaasti heti jakson alkuun. Sitten aikamoisella härdellillä saatiin kyllä juoksuja. En ole hetkeen ollut itse sellaisissa peleissä ollut, jossa tällaista olisi tapahtunut. Oli kyllä erikoinen vaihe, mistä taisi tulla ryppäässä kolme juoksua, ja päästiin johtoon ja rutiinilla vietiin, ihmetteli Vedon Kivimäki toisen jakson ratkaissutta tilannetta.

 - Itse näin tällaisia tilanteita viime kaudella todella paljon, kun olin F-junnujen pelinjohtaja, totesi puolestaan KaMan Peltonen.

 - Superpesiksessä tällaisia ei saisi vain tulla. Jakso lähti ihan hyvin käyntiin, mutta... Noh, sen kaikki näki. Sitten lähti lyöntipeli käyntiin, ja kun Vimpelillä niin käy, niin ei siihen sitten paljoa jakoja jää, hän jatkoi.

Toinen jakso tosiaan nuupahti tuohon tilanteeseen. KaMa sai vielä juoksun Sami Joukaisen kauden ensimmäisellä kotikentällä lyödyllä juoksulla keskisaumasta, mutta se ei paljoa lämmittänyt, kun seuraavassa vuoroparissa Janne Mäkelän kumura pomppasi Pohjanlinnan uudelta nurmelta Henri Pulkkisen yli ajolähtötilanteessa, ja mestarit menivät menojaan.

 - Keli oli oikein mukava, kun melkein pakkasessa ollaan tähän asti lyöty. Olivat ihan hyviä yhden juoksun lyöntejä. Pienillä virhepompuilla ja millä niitä tuli, mutta tyytyväisiä ollaan, totesi vaatimaton Vedon ykköspalkittu.

 - Kolmen pisteen voittoon vieraista pitää olla aina tyytyväinen. Alkukautta mennään ja tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä. Kolme pistettä, mutta meidän pitää silti pystyä aloittamaan pelit paremmin, ja ylipäänsä nostaa edelleen tasoamme, summasi Kivimäki ottelun Vedon kannalta.

Vaatimattomista kommenteista huolimatta Veto oli tänään joukkueista selvästi parempi sekä erityisesti huomattavan paljon rutinoituneempi. KaMankaan puolella ei omiin otteisiin oltu hirveän tyytyväisiä.

 - Lyöntikeli suosi tänään vastustajaa enemmän kuin meitä. Meidän pojat yrittivät, ja se on luonnollista, että vähän mieli menee maahan, kun joudutaan kunnolla häviölle. Silti pitäisi pystyä vielä ryhdikkäämmin esiintymään. Meidän kaikkien, päätti Peltonen.

 - Ensimmäisen jakson alussa oltiin hyvin pelissä mukana muutama vuoropari, mutta sitten laskettiin Mäkelän lyönti läpi. Sen jälkeenkin pysyttiin hyvin pelissä mukana, eikä ilme notkahtanut. Sitten kaveri laittoi pallon muutaman kerran väliin ja vähän peli-ilme ehkä vähän notkahti. Toisen jakson alkuun tuli se ihme härdelli, enkä oikeastaan edes tiedä mitä siinä tapahtui, mutta niin ei vain saisi käydä. Vimpelin tapainen lyöntijoukkue, kun oli vastassa, niin ei ollut paljoa jakoja sen jälkeen, kertoili puolestaan KaMan ykköspalkittu, mallikasta etenemistyöskentelyä esittänyt Topias Lilja.

Mestareiden rutiini oli tällä kertaa joukkueellemme liikaa. Päitä ei kuitenkaan ole syytä painaa pensaaseen, vaan kausi jatkuu jo ylihuomenna, kun KaMa matkaa Kiteen Pallon vieraaksi Rantakentälle metsästämään seuraavia pisteitään. Seuraava kotiottelu on puolestaan vuorossa ensi torstaina, helatorstaina, ja tuolloin Pohjanlinnan kentälle saapuu oman poikamme, Ville Väliahon, johtama rakas vastustaja, Alajärven Ankkurit! Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoon!


Ottelun tilastot


-MK