Uutiset

Ennakko: Ankkurit Ville Väliahon johdolla testamaan KaMan kevätvireen

 

Kankaanpään Mailan kausi jatkuu heltatorstaina kotiottelulla rakasta vihollista, Alajärven Ankkureita, vastaan. Joukkueiden kohtaamiset ovat jo useiden kausien ajan olleet huipputasaisia sekä sisältäneet kuumia tunteita ja tiukkoja tilanteita. Kuluvallakin kaudella toistensa päävastustajiksi lasketut joukkueet pelaavat ottelussa huipputärkeistä pisteistä tiukassa sarjatilanteessa.

Sarjatilanne

Sarjatilanne joukkueiden välillä on erittäin jännittävä. Joukkueet ovat tasapisteissä keskenään sekä Kiteen Pallon kanssa. Kaikilla kolmella joukkueella on neljä pistettä, mutta Kitee ja Alajärvi ovat KaMan edellä sijoilla 9 ja 10, koska näillä on yksi kolmen pisteen voitto. KaMalta puolestaan löytyy kaksi kahden pisteen voittoa. Alajärvi on ehtinyt pelaamaan jo kuusi ottelua, KaMa puolestaan yhden vähemmän.

Viimeisimmät 3 peliä

Kotijoukkue Kankaanpään Mailan kolmeen viimeisimpään otteluun mahtuu kaksi vierasvoittoa. Ottelut Oulussa ja Kiteellä päättyivät supervuoroparin jälkeen. Näiden otteluiden välissä KaMa hävisi kotonaan hallitsevalle Suomen Mestarille, Vimpelin Vedolle, suoraan 0-2.

Alajärvi hävisi Sotkamolle kotonaan sekä Hyvinkäälle vieraissa suoraan 2-0. Viimeisimmästä ottelusta Seinäjoen JymyJusseja vastaan joukkue puolestaan raapi yhden pisteen supervuoroparin jälkeen, kun Ankkurit vei toisen jakson mukavin 8-2 –lukemin.

Ennakkoasetelmat

Ennakkoasetelmat otteluun ovat todellakin jännittävät, sen kertoo jo tiukkaakin tiukempi sarjatilanne joukkueiden välillä. Nämä ovat myös niitä otteluita, joista molempien joukkueiden pitäisi raapia pisteitä – mielellään kolme kappaletta – jotta taistelu kahdeksasta pudotuspelipaikasta säilyisi mukavasti omissa käsissä. Ankkureiden ja KaMan ottelut ovat aina olleet tiukkoja ja tasaisia sekä tunteita herättäviä tapahtumia. Mitään syytä miksi niin ei olisi tälläkin kertaa, ei ole.

Kankaanpään Mailan kausi on lähtenyt liikkeelle kaksijakoisesti, kun taso otteluiden välillä ja sisälläkin on vielä keväällä heitellyt. Pääsääntöisesti joukkue on kuitenkin pystynyt nojaamaan tiiviiseen ulkopeliinsä. Vimpeli-ottelu oli vaikea, mutta Kiteellä joukkue osoitti sen olleen vain työtapaturma. KaMa on saanut rakennettua alkukaudesta mallikkaasti myös tilannetta. Kotiuttaminen on vielä paikoin ollut hankalaa, mutta kelien lämmetessä myös kotiutusosasto on osoittanut heräämisen merkkejä. Siitä osoituksena voitot Oulusta ja Kiteeltä. Erityisesti Kiteen Rantakenttä on ollut KaMalle aikain saatossa vaikea paikka, sillä edellinen voitto sieltä oli 24 vuoden takaa, kun jaksopeliä ei vielä tunnettu – Rantakentän kirous oli siis vanhempi kuin puolet nykyisen kokoonpanon pelaajista.

Alajärven viime kausi päättyi ikävästi jumbosijalle, josta sarjajärjestelmän puolesta olisi pitänyt tippua suoraan Ykköspesikseen. Joukkue sai kuitenkin paikan takaisin Superpesikseen, kun Jyväskylän Kiri ei saanut lisenssiä talousongelmien vuoksi. Alkaneelle kaudelle Alajärveä veikkailtiin pelinjohtajien ennakossa jälleen sarjan perälle, mutta joukkue on kuitenkin esiintynyt alkukaudesta mallikkaasti – erityinen kiitos siitä lukkarintontilla vastustajansa yllättämään päässeelle KaMa-kasvatti Ville Väliaholle. Muutoin Ankkureilla oli alkukaudesta suuria ongelmia tilanteen rakentelussa sekä kotiuttamisessa. Pienten kokoonpanomuutosten myötä joukkue on hiljalleen parantanut otteitaan sisällä, ja edellisessä JymyJussit-pelissä nähtiin jo jonkinlaista ketsuppipullon aukenemista kahdeksan juoksun toisella jaksolla. Joukkue saapuukin Pohjanlinnan kentälle varmasti mielessään vain ja ainoastaan neljän ottelun tappioputkensa katkaiseminen.

Kokoonpanot

KaMan kokoonpanosta puuttuu edelleen linjapelaaja Mika Ihanamäki, jota paikkaamassa vuokrasopimuksella on ollut mallikkaasti esiintynyt Severi Piispanen Seinäjoen JymyJusseista. Muutoin joukkue on löytänyt sopivan koostumuksen, jolla haettiin jo kauden avausvoitto sekä legendaarinen voitto Kiteen Rantakentältä. Kitee-ottelun kokoonpanon ja tilastot löydät tämän linkin takaa. 

Vierailijoiden viime kauden tärkeimmistä pelaajista Janne Kivipelto ja Petrus Puputti ehtivät vaihtaa seuraa ennen Superpesis-paikan uudelleenvarmistumista. Vaativalle lukkarintontille joukkue hankki Ulvilasta KaMan juniorikoulun läpikäyneen Ville Väliahon. Kärkeä vahvistamaan joukkue puolestaan vuokrasi Sotkamon Jymystä Niko J. Korhosen sekä Riku Niemen. Alkukaudesta joukkueen tilanteenrakentelu sekä kotiuttaminen tökki pahasti. Kokoonpanomuutosten ja pienten sattumien, kuten Sotkamon miesten poissaolojen, myötä joukkueen kärki on alkanut löytämään toimivaa muotoaan. Edellisessä ottelussa Seinäjoen JymyJusseja vastaan tilannetta tulikin jo oikein mukavasti sekä kotiutustyöskentelykin aukesi kelien lämpenemisen myötä, kuten KaMallakin. Tuon JymyJussit-ottelun kokoonpanon ja tilastot löydät tämän linkin takaa. Siihen tuskin isoja muutoksia enää on tulossa kauden – tai ainakaan kevään – aikana. 

Taisteluparit

Ville-Veikko Olli vs. Ville Väliaho. Ottelun ehdoton helmi ja hienoin kaksintaistelu Pohjanlinnassa moniin vuosiin! Ikätoverit Olli ja Väliaho ovat pelanneet yhdessä jo D-pojista alkaen. Pelaajien kaksintaistelu ja toistensa kirittäminen on kantanut vuosien aikana hedelmää, ja nostanut harvinaisesti molemmat Superpesis-tasolle. Aikanaan Olli otti paikkansa KaMan Superpesis-joukkueen lukkarina Väliahon nenän edestä. Nyt on “Vällärin” vuoro näyttää ja lyödä luu kurkkuun epäilijöilleen. Kumpi vie tämän hienon KaMa-henkisen kamppailun?

Samit Joukainen vs. Mikkolanaho. Molempien joukkueiden ulkopeli ja tilanteenrakentelu on viime otteluissa toiminut mallikkaasti. Suurimmat ongelmat molemmilla joukkueilla on olleet taipaleella kolmospesältä kotipesään. Mikkolanahon ja Joukaisen välisen kaksinkamppailun voittajan edustama seura on vahvemmilla koko ottelun voittajaksi.

Jouni Itävalo vs. Aki Orava. Huikeat pesäpallopelaajat, Itä-Länsi –miehet sekä omien joukkueidensa henkiset selkärangat ja johtajat kohtaavat. Molempien peliesityksiä tietysti seuraa enemmän kuin mielellään niin sisällä kuin ulkonakin. Tässä ottelussa katsojan kannattaa kuitenkin ottaa erityisseurantaan, miten miehet johtavat ja ohjaavat joukkojaan. Hienoa seurattavaa, josta selviää myös, miksi pelaajat ovat niin tärkeitä omille joukkueilleen, vaikkei heidän pelitaitojaan huomioitaisi ollenkaan.

Ottelun ratkaisee

Yksityiskohdat ja tasaisuus. Molempien joukkueiden ulkopeli on ollut mallillaan. KaMa on rakentanut hyvin tilannetta läpi kevään, ja Ankkuritkin on saanut viime otteluissa kärkensä toimimaan. Tämä tietää sitä, että eroja haetaan kotiutusosastojen onnistumisista. Lisäksi ennakkoon tasaisessa kohtaamisessa myös päivän kunto ratkaisee paljon, eikä helppoihin virheisiin ottelussa ole varaa. Se, kumpi pelipäivänä saa viritettyä koneistonsa parempaan vireeseen sekä onnistuu tasaisessa ja virheettömässä suorittamisessa paremmin, voittaa ottelun. Erot ottelun sisällä tulevat pienistä yksityiskohdista, ja niiden suorittamisesta parhaalla mahdollisella tavalla, joten huolellisuus tulee olemaan myös avainasemassa ottelun voittajaa ratkottaessa.

Kommentit

Mika Peltonen:

 - Tärkeät matsit ennalta ajateltuja päävastustajia vastaan jatkuvat. Ottelussa on jaossa erittäin tärkeät pisteet. Kyllä me haluamme tätä hyvää ja voittavaa pesistä jatkaa tässäkin ottelussa, ja näyttää myös kotiyleisölle parastamme.

 - Alajärvi on aina vaarallinen porukka, kuten muutama kausi sitten nähtiin. Heillä on todella yllätysvsalmis nippu, ja Matti Iivarisen peluutuksen kanssa pitää olla varpaillaan. Lyöntimiehiähän heillä riittää.

Valtteri Kleemola:

 - Ajatukset on nyt siirretty torstaihin. Kiteellä ensimmäisellä jaksolla tukittiin heidän sisäpelinsä kokonaan, ja samalla tavalla pitää ottaa Alajärvikin hallintaan. Heillä on kärjessä yllätyksellisiä pelaajia, ja sen kanssa pitää olla tarkkana. Ulkona pitää olla pelissä henkisesti läsnä sekä olla valmiina reagoimaan monenlaisiin lyöntiratkaisuihin.

Kuten pelinjohtaja Peltonen totesi, nyt pelataan päävastustajaa vastaan erittäin tärkeistä pisteistä! Tule siis paikalle toivottamaan Ville “Välläri” Väliaho tervetulleeksi kotikentälleen (tälläkin kaudella A-pojissa) sekä kannustamaan KaMa voittoon huipputärkeässä ottelussa! Otteluisäntänä toimii Vatajankosken Sähkö, ja heidät kestitsee Lumiainen Oy. Tervetuloa Pohjanlinnaan!

SoMessa pääset menoon mukaan hashtageilla #SydäntäPeliin #PaluuTulevaisuuteen #Pääskysasento


-MK


P.S. Veikkaus ei ole vielä julkistanut kertoimiaan, mutta tästä linkistä pelaamalla pystyt tukemaan KaMan junioritoimintaa sekä voit kaunistella oman tilisikin saldoa.

Ankkurit2