Uutiset

Ennakko: KaMa hakee jatkoa kotivoittoputkelleen

 

Kankaanpään Mailan kausi jatkuu Vatajankosken Energiakentällä torstaina ottelulla Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan. Molempien joukkueiden voittoputki katkesi tiistain kierroksella, joten haussa molemmilla on nyt nopea paluu voittokantaan.

Sarjatilanne

Vierailija Kouvolan Pallonlyöjät johtaa runkosarjaa kahdeksan pelaamansa ottelun jälkeen. Kasassa heillä on 19 pistettä, ja kauden avaustappio tuli vasta viime tiistaina Sotkamon Jymyä vastaan, jonka KaMa oli edellisellä kierroksella voittanut.

Kotijoukkue Kankaanpään Maila on pelannut myös kahdeksan ottelua, joista on kerännyt yhtä monta pistettä. Sillä potilla sarjassa KaMa on seitsemännellä sijalla tasapisteissä sarjanousija Imatran Pallo-Veikkojen kanssa. KaMa löytyy kuitenkin imatralaisten edeltä kerättyään enemmän voittoja.

Viimeisimmät 3 peliä

Kotijoukkue KaMan kolmen ottelun voittoputki katkesi viime tiistaina heikon esityksen jälkeen Kempeleessä. Niukka tappio kirjattiin 1-0 –lukemin. Tätä ennen KaMa otti kotonaan kaksi hienoa kotiutuslyöntikilpailuvoittoa Sotkamon Jymystä sekä Alajärven Ankkureista.

Myös KPL:n voittoputki katkesi tiistain kierroksella. Suoraa 2-0 –tappiota Helsingissä Sotkamon Jymylle edelsi peräti seitsemän ottelun voittoputki. Kauden avaustappiota kouvolalaisilla edelsi hieno 2-0 –voitto tuolloin puolestaan avaustappionsa kokeneesta Vimpelin Vedosta sekä 1-0 –voitto hieman nihkeämmän esityksen jälkeen Pattijoen Urheilijoista.

Ennakkoasetelmat

Ennakkoasetelmat otteluun molemmille joukkueille ovat mielenkiintoiset, sillä molemmat joukkueet hakevat voittoputkeaan seuranneen tappion jälkeen nopeaa paluuta voittokantaan, mutta vain toinen sen voi saavuttaa. Hieman erilaisia jännitteitä seurojen väliltä taasen löytyy junioripuoliltaan, sillä nämä kaksi vahvaa kasvattiseuraa ovat 2010-luvulla kohdanneet monien eri juniori-ikäluokkien pudotus- ja mitalipeleissä. Hiljalleen myös näiden joukkueiden runkoja on alkanut valumaan seurojensa edustusjoukkueisiin, ja Vatajankosken Energiakentällä viliseekin torstaina tulevaisuuden pesäpallolegendoja. Vielä kolmannen erilaisen jännitteen tuo otteluun se, että KaMan kahden edellisen ottelun ykköspalkittu, Joni Rytkönen, edusti edelliset kautensa juurikin Kouvolan Pallonlyöjiä.

Kankaanpään Mailan kausi lähti nihkeähkösti liikkeelle, mutta nopeasti joukkue sai koottua rivinsä ja luotua voittoputken. Edellisessä ottelussa tiistaina Kempeleessä sattui kuitenkin heikompi ottelu, vaikka ensimmäinen jakso tasattiinkin. Torstaisessa Kouvola-ottelussa joukkueella onkin kasvojenpesun sekä näytönpaikka – erityisesti itselleen. Samaten varjeltavana on myös kotivoittoputki, jossa viimeksi jalkoihin jäi vähintään Kouvolan tasoinen Sotkamon Jymy. Joukkue on siis osoittanut osaavansa pelata korkealla tasolla. Loppukesän aikana tavoitteena onkin löytää tasaisuus, jotta syksyllä pelit jatkuvat muutaman kauden tauon jälkeen ylemmissä pudotuspeleissä.

Kouvolan Pallonlyöjien kohtalona on muutamana viime kautena ollut jäädä niukasti mitalien ulkopuolelle. Joukkuetta onkin vahvistettu hiljalleen samalla kun oma junioriputki on tuottanut kovia pelimiehiä edustukseen ja vuokrattavaksi muualle. Pelinjohtajien ennakkoarvioissa ennen kauden alkua Koplan kohtalona oli jälleen sijoittua neljännelle tilalle. Joukkue kuitenkin alkukauden aikana osoitti itse hakevansa paljon enempää, sillä kausi lähti käyntiin komealla seitsemän ottelun voittoputkella, jonka aikana jalkoihin jäi muun muassa hallitseva mestari Vimpelin Veto. Hienon alkukauden johdosta kouvolalaisryhmitys miehittääkin sarjan kärkipaikkaa. Mikäli KPL haluaa paikkansa säilyttää jatkossakin, tulee torstaina hakea Vatajankosken Energiakentältä voitto. Tähän tavoitteeseen KaMa yrittää lyödä tiukasti kapuloita rattaisiin.

Kokoonpanot

Mika Ihanamäen toipumisen jälkeen KaMa on nyt päässyt mittelemään paremmuudestaan muiden kanssa niin sanotulla ykkösmiehistöllään. Ihanamäki luonnollisesti vielä hakee parasta teräänsä, vaikka sitä ei huikean Sotkamo-ottelun jälkeen uskoisi. Kysymys kuuluukin, että missä miehen rajat menevätkään loppukaudesta. Samaten loukkaantumisen takia kautensa kakkoskärjessä aloittanut Joni Rytkönen on tullut vähintäänkin vakuuttavasti sisään ykköskärkeen – tuloksena yksi kunnari, kolme tuotua sekä hulppeat 19 kärkilyöntiä kahteen otteluun. Pieniä muutoksia KaMan kokoonpanoon tappiollisen Kempele-ottelun jälkeen tulee, mutta ei mitään mullistavaa. Kokoonpano julkaistaan pelipäivänä, eli torstaina, Kankaanpään Mailan Facebook-sivulla (linkki) kello 12.

Kouvolan Pallonlyöjät hankki syksyllä kaksi todellista täsmävahvistusta KaMaan menettämänsä Rytkösen sekä kasvattiseuraansa Kempeleen Kiriin siirtyneen ex-lyöjäkuningas Ossi Meriläisen tilalle. Nämä miehet olivat Alajärven Ankkureista siirtynyt lukkari Janne Kivipelto sekä Hyvinkään Tahkon seuralegenda Juha Korhonen. Vahvistukseksi voitaneen myös laskea jo viime kaudeksi Koplaan siirtynyt, mutta heti alkukaudesta loukkaantunut Toni Laakso. Huippupelaajia vilisevään ryhmittymään on murtautumassa myös oma juniori, kovakätinen 1-vahti Valtteri Luoma. Kouvola on harrastanut otteluissaan suurta rotaatiota, ja kokoonpano onkin vaihdellut lähes joka otteluun. Joukkueella onkin ollut varaa vuokrata muualle useita junioreiden Suomen Mestareitaan sekä jo viime kaudella edustuksessa pelanneet Konsta Hyötyläinen sekä Valentin Ikonen. Joukkueella on varaa valita ja rakentaa kokoonpanonsa joka otteluun kentän sekä vastustajan mukaisesti. Kankaanpäässä joukkueesta nähtäneen kärjen “pomppuversio”, jossa numeroilla 2 ja 3 esiintyvät Anssi Lammila sekä Juho Hacklin. Tästä linkistä klikkaamalla näet Kouvolan edellisen Sotkamo-ottelun kokoonpanon sekä tilastot, ja pääset hieman vertailemaan myös joukkueen kokoonpanon elämistä. 

Taisteluparit

Joni Rytkönen vs. Teemu Nurmio. Tulikuumat numero kakkoset. Rytkönen on ykköskärkeen siirtymisensä jälkeen valittu molemmissa otteluissa KaMan ykköspalkituksi. Nyt miehellä on erityinen näytönpaikka viime kauden seuraansa vastaan. Kouvolalta taasen esiin nousee viime kausina etenijäjokerina pelannut Teemu Nurmio. Nurmio on otteluissa, joissa hän on saanut roolia yhdeksikössä ja numerolla kaksi, pelannut huimilla tehoilla – kuin myös toki jokeripaidassa. Hän löytyykin yli yhden ottelun pelanneiden kärkilyöntiprosentti-tilastosta sijalta kolme, KaMalaisille tutun Lauri Kaartokallion sekä joukkuetoveri Juho Hacklinin vanavedestä.

Henri Pulkkinen vs. Juho Hacklin. Hacklinia edellisessä kohdassa jo sivuttiinkin. Näiden kahden pomppukoneen mittelö on mielenkiintoinen niin tilastollisesti kuin siltäkin näkökantilta, että molemmat pelaavat joukkueissaan koppareina. Hacklin johtaa näiden kahden taistelua kärkilyöntiprosenteissa, mutta Pulkkinen taasen itse kärkilyöntitilastossa. Kumpi vie näiden herrojen kohtaamisen torstaina?

Sami Joukainen vs. Juha Korhonen. Kahden lyöjämörssärin ja pesäpallolegendan kohtaaminen tässä ottelussa on hieman erilainen. Koviin tehoihin ja tilastoihin tottuneet miehet ovat aloittaneet kautensa hieman nihkeästi löytyen kärkilyöntiprosenteissa mitattuna sarjan sijoilta 156 ja 180. Lyöjätilastoissa taasen Korhonen on sijalla 10, Joukainen sijalla 15. Eroa on neljä lyötyä juoksua – kasvaako vaiko kapeneeko tuo ero torstaina?

Jouni Itävalo vs. Valtteri Luoma. Kokemus vs. nuoruus. Varmaa ei ennakkoa kirjoittaessa ole, mahtuuko Luoma Kouvolan Kankaanpäähän matkaavaan ryhmittymään mukaan, mutta mikäli tämä mahtuu, kannattaa tämän herran peliä seurata tarkkaan. Sisäpeliroolia Luomalla ei vielä juuri ole, mutta ulkopelitaidoissa sekä varsinkin heittokädessä riittää yleisöllä ihmettelemistä tämän nuoren miehen alun kanssa. Vertailua voi tehdä vaikkapa KaMan ulkopelin virkeveljeen, Jouni Itävaloon, tai laskea kumpi tekee paloja enemmän vaihtotilanteissa – Luoma vaiko KaMan Mika Ihanamäki.

Ottelun ratkaisee

Tasaisuus. Sana, jonka voi laskea kuluvalla kaudella ainakin toistaiseksi KaMan heikkoudeksi. Hyvät hetket joukkueella ovat jopa loistavia, kuten Sotkamo-ottelussa nähtiin, ja huonot hetket heikompia, kuten nähtiin heti tuon jälkeen Kempeleessä. Toiveissa on, että heilahdus tapahtuisi jälleen ylöspäin, ja että se kestäisi läpi ottelun. Vahva, laadukas ja tasainen kaksijaksoinen olisi tilauksessa, jotta KaMa voisi nähdä kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa. Vastustaja on erittäin laadukas, mutta mittarina voitetun Sotkamon tasoa kuitenkin. KaMan on nostettava tasoaan tiistailta ja säilytettävä se läpi ottelun, jotta kotivoittoputkelle nähdään torstaina jatkoa.

Pelinjohtaja Mika Peltosen kommentit

 - Jostain syystä ei oltu tiistaina valmiita otteluun. Ottelu alkoi heikolla ulkovuorolla, ja vaikka sitä seurasi hyvä sisävuoro, ei peli kuitenkaan auennut ja terävöitynyt siitä mitenkään. Lopputulos oli meille hankala, mutta myös Kempeleelle on annettava tunnustusta, sillä he löivät mallikkaasti ja lukemia paremmin.

 - Tänään (keskiviikkona) meillä oli välipäivä ja ollaan huollettu kroppaa. Pelipalaveri on huomenna ennen aamutreeniä. Valmistautumiset otteluun ovat aina yksilöjuttuja joukkueen, pelaajan ja valmennuksen välillä, ja huomenna meidän on onnistuttava siinä tiistaita paremmin.

 - Kouvola on kova joukkue. He ovat tuossa neljän suuren joukossa, ja tulevat varmasti kiukkuisena otteluun Sotkamo-tappion jälkeen. Heillä on hyvin valmennettu, hyvin viimeistelty ja hyvin hiottu joukkue, josta löytyy paljon ominaisuuksia eri pelipaikoille sekä vahvoja lyöjiä. 

 - Jalat ovat tiistain jälkeen jälleen tukevasti maassa, ja lähdemme otteluun haastamaan sekä kiusaamaan vastustajaa. Kouvola on ehdottomasti laatujoukkue, mutta meillä on jälleen hyvällä pelillä saumat napata tästäkin ottelusta pisteitä.

Pro Tips

Otteluun saapuville: Ottelussa arpajaispalkintona on huikea ja arvokas menopaluu-lentolippu Pori-Tukholma välille! Tällä Nextjetin tarjoamalla palkinnolla pystyt tekemään vaikkapa nopean viikonloppureissun kauniiseen Tukholmaan.

Otteluun saapuville kouvolalaisille: Kankaanpään Maila haluaa voimistaa viime vuonna alkanutta pesisvirtausta Kouvolasta Kankaanpäähän järjestämällä Kouvolalaiselle pesiskansalle ilmaisen kiertoajelun Suomen Arkkitehtiliiton SAFA-palkittuun kotikaupunkiimme!

Joni Rytkösen johtama muuttoliike Kouvolasta Kankaanpäähän on jo nyt tuonut meille pesäpallo-osaamista, vastineeksi haluamme antaa mahdollisuuden myös muille Kouvolasta Kankaanpäähän matkaaville ihastua palkittuun kaupunkiimme järjestämällä once-in-a-lifetime tyyppisen kiertoajelun. Kiertoajelun vetäjäksi houkutellaan itse herra Rytköstä! Lisää aiheesta klikkaamalla tästä linkistä.

Kankaanpään Mailan Superpesis-kausi jatkuu siis jännittävällä kotiottelulla Vatajankosken Energiakentällä, jossa tavoitteena on jatkaa edelleen nimenvaihdoksen myötä syntynyttä kotivoittoputkea! Otteluisäntänä torstaina toimii Ferramen Oy, ja heidät kestitsee Lumiainen Oy. Tule kannustamaan KaMa voittoon sekä nappaamaan itsellesi arpajaisista Nextjetin ilmainen menopaluu-lentolipuke Pori-Tukholma välille! Tervetuloa!

SoMessa pääset menoon mukaan hashtageilla #SydäntäPeliin #PaluuTulevaisuuteen #Pääskysasento


-MK


P.S. Veikkaus ei ole vielä julkistanut kertoimiaan torstain otteluun. Sotkamo-ottelussa tarjolla kuitenkin oli jo maukas kerroin 15, ja tämänkään ottelun voittokerroin tuskin kauas tuosta jää. Tästä linkistä pelaamalla pystyt tukemaan KaMan junioritoimintaa sekä kaunistelemaan runsain mitoin oman tilisikin saldoa.

Kopla


18766570 1682097825141547 7384794967199480870 o