Uutiset

Ennakko: Jatkuuko KaMan kotitaika? KoUn vuoro yrittää pysäytystä

 

Kankaanpään Mailan Superpesis-kausi jatkuu kahden vierasottelun ja vajaan parin viikon tauon jälkeen jälleen kotiottelulla. Vatajankosken Energiakentälle saapuu lähes paikallisvastustaja Koskenkorvan Urheilijat. Viime tiistaisen tappion jälkeen KaMa lähtee hakemaan revanssia Tomi Niskasen johtamasta ja Jere Dahlströmin tähdittämästä KoUsta. 

Sarjatilanne

Kotijoukkue Kankaanpään Maila on pysynyt viime kierrosten ajan tarkasti pinna per peli tahdissa. Tällä hetkellä 11 ottelusta kerätyt 11 pistettä riittävät yhdeksänteen sijaan. KaMa on yhden pisteen päässä pudotuspelipaikasta, eli sijoilla seitsemän ja kahdeksan majailevista Imatran Pallo-Veikoista sekä Kiteen Pallosta.

Koskenkorvan Urheilijat on noussut “keskikastin kärkeen”, kun joukkue löytyy neljän kovan takaa sijalta viisi. Tälle paikalle oikeuttavat 12 ottelusta kerätyt 18 pistettä, eli siis 1,5 pistettä per peli. Ilmajokiset kaipaavat kuitenkin lisää pisteitä kamppailussa paikallisvastustajaansa vastaan, sillä Seinäjoen JymyJussit vaanii vain kahden pisteen päässä jopa kolme ottelua vähemmän pelanneena.

Viimeisimmät 3 peliä

Kotijoukkue Kankaanpään Mailan viime viikon kahdesta vieraspelistä oli tuloksena harmillisen niukat tappiot sekä yksi piste. KaMa hakee revanssia KoUsta viime viikon 1-0 –tappion jälkeen. Viikon ainoa piste tuli Imatralta supervuoroparin jälkeen. Näitä otteluita edelsi 1-0 –kotivoitto Kouvolan Pallonlyöjistä.

Vierailija Koskenkorvan Urheilijat surffaa kolmen ottelun voittoputkessa. Viime viikon tiistaina joukkue voitti kotonaan KaMan 1-0. Torstaina puolestaan samoin numeroin kaatui Hyvinkään Tahko vieraissa. Viikon makein voitto tuli kuitenkin lauantaina, kun paikallisvastustaja Seinäjoen JymyJussit kaatui puhtain 2-0 –luvuin.

Kauden kohtaamiset

Halli-SM 5.3.            KaMa – KoU 2-1k (5-3, 0-2, 3-1)
Harjoitusottelu 21.4. KaMa – KoU 0-2 (0-2, 2-6)
Runkosarja 6.6.        KoU – KaMa 1-0 (1-1, 7-2)            tilastot

Ennakkoasetelmat

KaMa pääsee hakemaan nopeaa revanssia Koskenkorvan Urheilijoista viime viikon tappion jälkeen. Tuolloin KaMa hallitsi avausjaksoa, mutta ei kuitenkaan aivan pystynyt sitä itselleen kääntämään. Toisella jaksolla Koskenkorva karkasi kahdella kunnarilla jaksovoittoon. Nyt kotikentällä tuo hallinta on mahdollisuus jälleen kääntää pisteiksi sekä voitoksi.

Kotijoukkue Maila pääsee vajaan parin viikon tauon jälkeen jälleen jatkamaan kotikenttänsä taikaa. Nimenmuutoksen jälkeen joukkue on nimittäin ottanut kolme voittoa putkeen, eikä ole hävinnyt Vatajankosken Energiakentällä vielä kertaakaan. Jalkoihin ovat jääneet esimerkiksi sarjan kärkikahinoissa pyörivät Sotkamon Jymy ja Kouvolan Pallonlyöjät. KaMa kaipaa kipeästi lisää pisteitä, sillä joukkue on nyt pitkästä aikaa pudotuspelipaikkojen ulkopuolella. Sijalta yhdeksän matkaa pudotuspelipaikoille on kuitenkin vain vaivainen piste. Taistelu sarjan keskiryhmässä on kiivasta, ja nyt olisikin paikka ottaa kauden ensimmäinen kolmen pisteen voitto. Kahden pisteen voittoja on kasassa jo viisi kappaletta, mutta täysiäkin pistepotteja vaaditaan, sillä kauden päättyessä ne ovat ensimmäinen ratkaiseva vertailukohde tasapistemäärittelyssä.

KaMan ex-pelinjohtaja Tomi Niskasen johtama Koskenkorvan Urheilijat on hieman nihkeähkön kauden alun jälkeen saanut rivinsä kasaan, ja noussut runkosarjassa jo viidennelle tilalle. Matka alaspäin pudotuspeliviivalle alkaa olemaan jo turvallisen tuntuinen, ja joukkueen seuraava tavoite onkin tavoittaa neljäntenä majaileva Kouvolan Pallonlyöjät. Samaten kolme ottelua vähemmän pelannut Seinäjoen JymyJussit olisi hyvä pitää takana runkosarjan lopussa. Kauden aikana Koskenkorva on onnistunut esiintymään laajasti kahdella kärjellään. Vaikka joukkue on tässä vaiheessa yksi eniten otteluita pelannut porukka, löytyy tältä silti Superpesiksen tilastojen top20-joukosta vain kaksi pelaajaa; Veli-Pekka Yli-Hirvelä tuoduissa ja Jere Dahlström lyödyissä. Esimerkiksi kärkilyöntitilaston 25:n kärjestä ei harvinaisesti ilmajokisia löydy.

Kokoonpanot

KaMan kokoonpanomuutokset Imatralle toimivat, ja sisäpeli kokonaisuudessaan oli ehkä parasta koko kaudella. Suuria muutoksia tuskin tuon ottelun kokoonpanoon on luvassa. Ulkopelistä pitää kuitenkin löytyä jälleen laatua ja tasaisuutta, jotta Koskenkorva tiistaina kaatuu. Tästä linkistä klikkaamalla pääset tutkimaan Imatra-ottelun kokoonpanoa ja tilastoja. 

KaMan kokoonpano otteluun julkaistaan Kankaanpään Mailan Facebook-sivulla pelipäivänä kello 12.

Koskenkorva menetti syksyn siirtomarkkinoilla lukkarinsa, KaMa-kasvatti, Henri Itävalon sekä Juuso Myllyniemen Seinäjoen JymyJusseihin. Lisäksi Jouni Mäki siirtyi Kiteen Palloon. Näitä tuuraamaan joukkue hankki Alajärven Ankkureista etenijä Petrus Puputin sekä nosti lukkarin tontille juniori Juho Hakomäen. Joukkue on läpi kauden pelannut kahdella vahvalla kärjellään sekä kotiutuksissa luottanut ex-KaMa ja lyöjäkuningas Jere Dahlströmiin. Tälle tulitukea on antanut Juho Toivola. Mielenkiintoinen muutos aiempiin vuosiin on myös ollut pitkäaikaisen kärjen, Veli-Pekka Yli-Hirvelän, siirtyminen numerolle kaksi. Tästä linkistä pääset katsomaan KoUn voitokkaan JymyJussit-ottelun kokoonpanon ja tilastot.

Taisteluparit

Sami Joukainen vs. Jere Dahlström. Kaksikko, joka näyttelee suurta roolia ottelun lopputuloksen kannalta, sillä nämä miehet kantavat joukkueissaan suurimman kotiutusvastuun. Erityisesti KaMan kannalta ilahduttavaa oli edellisessä Imatra-ottelussa tulleet Joukaisen kuusi lyötyä juoksua. Onko ketsuppipullo nyt auki? Myös KoU kasaa suurimman osan kotiutuksistaan “Dallalle”. Onnistuuko KaMan ulkopeli pitämään miehen kurissa? Mielenkiintoista on myös seurata, miten käy tulitukien taistelussa Jukka Lankisen ja Juho Toivolan välillä.

Jouni Itävalo vs. Antti Kuusisto. Kuinka käy joukkueidensa päävaihtajien ja ykkösvahtien kohtaamisessa? Kuusisto oli tehokas joukkueiden edellisessä kohtaamisessa. Onnistuuko KaMa jäädyttämään miehen kotikentällään? Kahden kokeneen pelurin kamppailua kannattaa seurata myös ulkopelin puolella, sillä miehet ovat joukkueelleen myös siellä erittäin tärkeitä palasia. Mielenkiintoista on myös seurata, miten näille kahdelle vaihtotukea sisällä antavat pomputtajat Henri Pulkkinen ja Antti Pukkinen onnistuvat, sillä Kankaanpäähän on luvattu sateita koko päiväksi, eikä pomppu välttämättä märältä nurmelta juuri nouse.

Ville-Veikko Olli vs. Juho Hakomäki. Lautasen äärellä nähdään erittäin mielenkiintoinen kamppailu kahden nuoren tulevaisuuden lukkaritähden välillä. Kumpi nappaa vastustajansa rintataskuun tiistaina Vatajankosken Energiakentällä? Tänään maanantaina kohtasivat myös Kankaanpään Mailan ja Koskenkorvan Urheilijoiden poikien Superpesis-joukkueet. Ottelun ratkaissut Hakomäki pelissä esiintyi, mutta Olli ei. Näkyykö tämä tiistaina jomman kumman otteissa?

Ottelun ratkaisee

Kotiutustehokkuus. Joukkueet ovat monelta osin hyvin toistensa kaltaisia. Joukkueiden rakenteet sekä profiilit ovat melko samankaltaisia, ja molemmat ovat rakentaneet hyvin samoila määrillä kotiutustilanteita. Esimerkiksi viime tiistain kohtaamisessa koko ottelun kärkilyöntiprosentit menivät KaMalle 56-49 Koskenkorvan parista kunnarista huolimatta. Lisäksi Koskenkorva on kuitenkin onnistunut lyömään kauden aikana 30 juoksua enemmän kuin KaMa, joka on tehnyt tähän mennessä Superpesiksen joukkueista selvästi vähiten juoksuja.

Lähtökohdat otteluun ovat tasaiset ja ottelun voittajan ratkaisee aivan puhtaasti se joukkue, joka kotiutustilanteissa on tehokkaampi. Ulkopelin ja tilanteenrakentelun osalta, kun ei joukkueiden välille suurta eroa saada. Nöyryyttääkö Imatra-ottelussa ketsuppipullon aukaissut Joukainen myös Koskenkorvan ulkokenttää, vai onko viime kaudella peräti kahdeksan juoksua Kankaanpäässä iskenyt Dahlström jälleen kentän kuningas?

Pelinjohtaja Mika Peltosen kommentit

 - Imatra-ottelu oli tapahtumiin nähden pettymys, koska olimme parempi joukkue. Kolmea pistettä tarjottiin ja yksi saatiin, pari pientä lipsahdusta veivät voiton. Hyvä puoli ottelussa oli kuitenkin se, että saimme sisäpelissä paljon onnistumisia alle.

 - Koskenkorva on tasapainoisen vahva joukkue. Heillä ei ole heikkoja lenkkejä, sisäpeli on vahvaa ja ulkopeli toimii hienosti. Kuusisto sitten toimii kapellimestarina molemmissa. Vahva ryhmä, joka hakee paljon läpäreitä ja vaihtoja kovilla. Siihen pitää olla huomenna valmis.

 - Tämä on meillä nyt tätä oman pelin kehittämistä. Nyt ollaan taas treenattu uusia asioita, ja katsotaan mitä ne tuovat meidän peliin lisää. Oman pelin pitää olla tasapainoista, että voidaan pelata voitosta. Se vaatii jokaisen omaa henkilökohtaista keskittymistä ja määrätietoisuutta.

Pro Tip

Kankaanpään Maila lähtee haastamaan urheilujuomakenttää kehittelemällä omaa urheilujuomaansa, työnimeltään “Vastustajan Kyynel”! Uuden tuotteen koemaistatus suoritetaan suomalaisen juomamaun todellisten asiantuntijoiden, Koskenkorvalaisten, kanssa Kankaanpään Mailan ja Koskenkorvan Urheilijoiden ottelun yhteydessä tiistaina 13.6.

Lisää aiheesta Kankaanpään Mailan Facebook-sivulla (linkki)


Nyt on siis nopean revanssin aika ja paikka! Otteluisäntänä Vatajankosken Energiakentällä ottelussa toimii Länsi-Suomen Osuuspankki. Otteluisännän ottelussa kestitsee Lumiainen Oy. Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoon, ja näin myös jatkamaan kotivoittoputkeaan!


SoMessa pääset menoon mukaan hashtageilla #SydäntäPeliin #PaluuTulevaisuuteen #Pääskysasento


-MK


P.S. Veikkaus ei ole vielä kertoimia huomiseen otteluun julkaissut, mutta tästä linkistä pelaamalla tuet KaMan junioritoimintaa, ja voit kaunistella oman tilisikin saldoa.

19047019 10154690577571915 1093202475 o (kopio)