Raportti: Hyvinkää väänsi voiton Porin superlauantaissa

Kankaanpään Mailan ja Porin Pesäkarhujen järjestämässä superlauantaissa tarjottiin helteisessä säässä kylpeneelle yleisölle kaksi erittäin tiukkaa ottelua. Päivä oli lopulta vierasjoukkueiden, sillä ensin Tampere voitti Porin naiset supervuoron jälkeen jaksoin 1-2 ( 1-1, 2-2 ja 0-1). Päivän miesten ottelussa puolestaan Hyvinkää oli parempi jaksoin 0-1 ( 2-2 ja 2-3). Yleisöä hyvätunnelmaisessa Porin kesäillassa oli komeat 1240. Miesten ottelun tauolla luovutettiin KaMassa monta vuotta ansiokasta valmennustyötä tehneelle sekä menestyksekkäästi pelanneelle Pasi Vanhatalolle luovutettiin ottelun tauolla Tahko Pihkala mitali.

KaMan ja Hyvinkään koitos alkoi vahvasti isäntien komennossa. KaMa olikin kiinni jaksovoitossa aina neljänteen vuoroon saakka, mutta Hyvinkää onnistui lopulta pusertamaan päätöslukemat 2-2 Lauri Vierimaan kotiuttaessa välilyönnillä Riku Hokkasen. KaMalla oli vielä neljännen tasoittavalla mahdollisuus ratkaista jakso, mutta miestä ei saatu kakkosta pidemmälle.  KaMan avausjakson juoksut syntyivät Mikael Sillanpään ja kovassa iskussa olevan Sami Joukaisen mailasta. Ensin Sillanpää kotiutti kolmosjatkeelle kiertäneellä lyönnillä Joni Rytkösen ja toisessa juoksussa Joukaisen kolmossaumapuhkaisulla kotiin tuli niin ikään Rytkönen.

Toisella jaksolla Hyvinkää oli hallitsevampi osapuoli ja siirtyikin 0-1 johtoon Ville Keron kotiuttaessa merkatulla välilyönnillä Riku Hokkasen. KaMa kampesi tasoihin kolmannen aloittavalla Sami Joukaisen kotiuttaessa Henri Pulkkisen.  Jakson ja samalla koko ottelun ratkaisu nähtiin kolmannen tasoittavalla. Jakson ratkaisseita juoksuja edelsi tilanne, joka aiheutti KaMan leirissä runsaasti protestointia.  1-2 tilanteessa lyömässä olleen Patrik Vartaman näppi näytti ainakin katsomoon selvästi laittomalta. Tuomarit olivat asiasta eri mieltä ja näin Hyvinkää sai ajolähdön, jota asettui purkamaan Ville Kero. Mies käytti tilanteen hyväkseen ja pisti pallon väliin kiidättäen, sillä kotiin Kimmo Carlssonin. Teemu Nikkanen lisäsi vielä johtoa 1-3 niin ikään välilyönnillä.

KaMa sai vielä neljännen aloittavalla aikaan kunnon loppukirin sekä rakennettua palottoman ajolähdön.  Kotiutusta päästiinkin yrittämään neljä kertaa, mutta vain kerran onnistuttiin, kun Ville-Veikko Ollin kakkospuolelta laittomaksi mennyt lyönti lipsahti Hyvinkään kolmoskopparin Jere Harjuvaaran räpylästä maahan.  Muut hyökkäykset tänään kauttaaltaan varmaa ulkopeliä esittänyt Hyvinkää kesti ja näin vieraiden voitonjuhlat saivat alkaa.

KaMan leirissä tunnelmat ottelun jälkeen olivat luonnollisesti pettyneet:

Ensimmäisen kahden vuoron ajan olimme jopa niskan päällä, mutta sitten jotain tapahtui.  Sisäpelihän meillä on ollut nihkeää pidempään, mutta nyt myös alkukauden hyvin toiminut ulkopeli on rakoillut. Puhtimäki (Hyvinkään lukkari) oli myös tänään hyvä ja piti erityisesti meidän pomputuksen kurissa.

Ykköspalkittu Sami Joukainen harmitteli erityisesti joukkueensa sulamista ottelun ratkaisuhetkillä:

Jouduimme tekemään kolmen palon eteen ulkona liian paljon suorituksia. Nyt meillä on edessä tiukkoja harjoituksia ennen seuraavaa ottelua ja toivottavasti saamme hommia eteenpäin. Tänään lähdimme hakemaan ehdottomasti kolmea pistettä, mutta yhtään ei saatu ja se ketuttaa.

Vaikka tappio kumpaakin herraa  kismittkin kiittelivät he silti hyvää fiilistä.

KaMan ykköspalkinnon nappasi siis Joukainen ja kakkospalkinto meni jälleen kerran vahvasti ulkona pelanneelle sekä 6/7 tehoilla sisällä onnistuneelle Jouni Itävalolle.  Hyvinkään ykkönen Juha Puhtimäki puolestaan pelasi numerolla kaksi 7/7 tehoilla.

KaMan ottelut jatkuvat juhannuksen jälkeen tiistaina Alajärven vieraana. Seuraava kotiottelu pelataan torstaina 29.6 kun vieraaksi Kankaanpäähän saapuu Kempele.