Uutiset

Raportti/Ennakko: Otteet paranevat – KaMa KPL-tappion jälkeen Hyvinkään kaatoon

 

 Kouvolan Pallonlyöjät – Kankaanpään Maila 2-0 (5-3, 11-2)

Kankaanpään Maila tarpoo tappioputkessa, mutta koko kauden yskinyt kotiutustyöskentely alkaa osoittamaan heräämisen merkkejä. Kouvolassa KaMa haastoi tiukasti sarjan kärkikahinoihin kuuluvaa Kouvolan Pallonlyöjiä. Koplan KaMa joutui toteamaan vielä liian vahvaksi, mutta parantuneet otteet nostavat odotuksia loppukauden peleihin.

 - Tappioon ei tietenkään ikinä voi olla tyytyväinen, mutta pelasimme kyllä hyvän pelin. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että olisimme opetelleet häviämään, ei todellakaan. Vastustaja oli kovan luokan porukka, ja siihen peilaten peli oli sen näköistä, että se antoi kyllä uskoa loppukauteen, iloitsi pelinjohtaja Mika Peltonen joukkueen parantuneista otteista nihkeiden viime kierrosten jälkeen.

Avausjakso oli molemmilta joukkueilta tasavahvaa tekemistä. Kouvolan rutiini oli kuitenkin tällä kertaa liikaa joukkueen onnistuessa jokaisessa vuoroparissa juoksujen teossa sekä viimeisessä vieläpä kahdesti. KaMa pyristeli hyvin mukana onnistuen myös juoksujen teossa jokaisessa vuoroparissa ensimmäistä lukuunottamatta. Joonas Peltomäki iski Superpesis-uransa avausjuoksun, kun Joni Rytkönen livisti kotiin hyvän pelinlukunsa ansiosta kopin tiputtelujen jälkeen. KaMan muista juoksuista vastasivat Sami Joukainen sekä kovaan lyöntivireeseen viime kierroksilla äitynyt Arttu Vilander.

 - Joka vuorossa tehtiin juoksuja paitsi ensimmäisessä sekä pelin jo revettyä viimeisessä. Se kertoo siitä, että pystyttiin tasaiseen suorittamiseen, ja sisällä saatiin hyvin peräkkäisiä onnistumisia, joita ei ole liiaksi viime aikoina nähty, haki Peltonen Kouvola-ottelusta lisää positiivisia asioita.

KaMa aloitti toisen jakson vahvasti siirtyen heti Jouni Itävalon kolmosjatkelyönnin myötä johtoon. KaMa sai hyvää painetta aikaiseksi. Kouvola näytti kuitenkin tasoittavallaan kotikenttänsä taian sekä hurjan pelivireensä iskien kolme juoksua loistavilla yksittäisillä lyönneillä jättäen KaMan ulkokentän vaille mahdollisuuksia.

 - Toisen jakson alkuun päästiin johtoon, ja oltaisiin päästy rummuttamaan, mutta sitten Vincen viimeisellä lyönnillä tuli kaksi paloa ja hyvä pöhinä kuoleentui. Siitä olisi kyllä ollut hieno lähteä jatkamaan jaksoa, kun olisimme pystyneet sen paineen hyödyntämään iskemällä juoksun tai pari lisää. Tunne oli, että ne olivat tulossa, harmitteli Peltonen etsikkoajan kadottamista toisen jakson alussa.

 - Se oli meille hyvä opetus siitä, että suorituksen pitää olla hyvä; sen pitää onnistua, eikä jäädä vain puolittaiseksi. Rajaa haettiin, mutta menikin suoraan pesään. Tämä on pienestä kiinni. Sinnepäin tekeminen ei tällä tasolla riitä, vaan suoritus näytti sen, että sen pitää olla just eikä melkein. Olisi ollut aivan eri jatkaa pelaamista onnistuneen vaihdon tai yhden palon myötä, hän jatkoi.

KaMa taisteli vielä mukana Sami Joukaisen täydellisen kotiutusnäpin myötä. Kopla kuitenkin karkasi kolmannessa vuoroparissa Toni Laakson puhkaistessa kentän ajolähdössä kunnarin arvoisesti. Tämän myötä ottelu ratkesi, ja muuten hyvälle ottelulle saatiin heikohko lopetus.

 - Ihan hyvää peliä ja olimme ottelussa täysin mukana. Läpäriä ei kuitenkaan kertakaikkiaan kestetä, varsinkin kun kotiuttaminen on ollut muutenkin nihkeää, niin neljää ei kestä, se on fakta. Läpilyönti tuli kuitenkin hyvällä lyönnillä. Topias pelasi tilanteessa aivan oikein eteenpäin, mutta kumuran kierre oli kuitenkin sen verran kova, että pomppasi yli, ja taisi osua matkalla vielä räpyläänkin, tiivisti Peltonen toisen jakson ratkaisun.

Ottelun tilastot ja pöytäkirja

Otteluvideo

Sunnuntaina Pihkalasta alkaa huipputärkeiden loppukauden otteluiden sarja

Kankaanpään Mailan kausi jatkuu seuraavaksi Hyvinkään Tahkoa vastaan Pihkalan pesäpallostadionilla. Nihkeiden viime kierrosten myötä viimeiselle sijalle valahtanut KaMa voi pisteillä tuosta ottelusta hyvästellä jumbopaikan. Ylempään jatkosarjaan pääsystä kamppaileva Tahkokaan ei ole kuin neljän pisteen päässä tasaisessa peräpäässä.

 - Huomenna alkavat meidän pudotuspelit. Kauaa ei sovi enää odottaa, vaan nyt tarvisi sitten näiden meidän parantuneiden otteiden alkaa näkymään pistesarakkeessa, vaati Peltonen.

 - Meillä on hyvä vire päällä. Toivotaan, että äijät pysyvät ehjänä, sen se vaatii. Odotan tasaista peliä, ja uskon, että pisteitä huomenna Kankaanpäähän tulee, hän jatkoi varmana.

KaMa on loppukaudesta kamppaillutkin hieman loukkaantumisten kanssa. Oulu-ottelussa loukkaantunut Mikael Sillanpää jatkaa edelleen sairastuvalla. Seuraa hänelle tuolla tekee nyt Kouvola-ottelussa jalkavaivan saanut Joonas Peltomäki.

KaMan osalta runkosarjaa on jäljellä enää kolme ottelua. Näistä Hyvinkää vieraissa on ensimmäinen. Tiistaina vuorossa on runkosarjan viimeinen kotiottelu Seinäjoen JymyJusseja vastaan, ja torstaina päätösottelu Pattijoen Urheilijoita vastaan. Tämän jälkeen kausi jatkuu todennäköisesti alemmassa jatkosarjassa. Ohuen ohuet saumat ylempäänkin jatkosarjaan olisi olemassa, mutta se vaatisi jo paljon apuja sopivassa suhteessa muilta joukkueilta.

 - Seinäjoki tiistaina on todella kova haaste, mutta meillä on kyllä täydet mahdollisuudet voittaa heidät kotona. Samaten hyvät mahdollisuudet on voittaa Raahe vieraissa. Tästä alkavat nyt ne loppukauden todella tärkeät matsit, makusteli Peltonen runkosarjan loppua.

Runkosarjan jälkeen sarja jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan. Ylempään jatkosarjaan pudotuspelien kotieduista taistelemaan jatkavat runkosarjan seitsemän parasta joukkuetta. Alempi jatkosarja puolestaan muodostetaan seitsemän huonoimman joukkueen kesken. Jatkosarjoissa pelataan yksinkertainen sarja, eli kaikki kohtaavat kaikki kerran, jolloin jokaiselle joukkueelle tulee kolme kotiottelua ja kolme vierasottelua. Jatkosarjoihin ei muodosteta omia pistetaulukoita, vaan jatkosarjoissa pisteitä kerätään jo runkosarjassa kerätyn pistepotin päälle.

Alemmassa jatkosarjassa panokset ovat tapissa. Jatkosarjan paras nimittäin sijoittuu sarjassa kahdeksanneksi, ja pääsee viimeisenä joukkueena pudotuspeleihin. Jatkosarjan viimeinen puolestaan tippuu suoraan Ykköspesikseen. Toiseksi ja kolmanneksi viimeiset joukkueet karsivat paras viidestä -sarjalla Ykköspesiksen välierien voittajia, eli toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneita joukkueita vastaan. Superpesiksen sijoille 9-11 jääneiden joukkueiden kausi päättyy siihen. Tämä tarkoittaa siis alemman jatkosarjan sijoja 2-4. Koska runkosarjan pisteet jäävät voimaan jatkosarjoihin, on KaMalle todella tärkeää kerätä pisteitä riittävästi kolmesta viimeisestä runkosarjan ottelusta. Tämä myönnetään myös pelinjohdossa.

 - Vaikka ollaan viimeisenä sarjassa, niin pisteiden valossa ei olla menetetty vielä mitään. Enempää ei kuitenkaan sovi enää antaa tasoitusta, tai väli kasvaa liian suureksi. Vielä ollaan pelissä mukana, mutta voittamaan pitää alkaa nyt. Se on fakta, päätti "Pelli" painokkaasti.-MK


Jympät