Uutiset

Raportti: KaMa palasi pistekantaan Hyvinkäällä

(Julkaistu 24.7., täydennetty 25.7.)

  Hyvinkään Tahko – Kankaanpään Maila 1-2k (3-0, 0-2, 0-0, 4-1)

Kankaanpään Maila lähti Hyvinkäälle Pihkalaan metsästämään kauan kaivattua ja tärkeää voittoa. Sitä ei tällä kertaa mahdollisuuksista huolimatta saatu, mutta matkaan tarttui silti todella helpottava piste hienon toisen jakson myötä. Supervuoroparissakin oli omat mahdollisuutensa voittaa ottelu.

 Tiukka matsi, mikä kyllä tiedettiinkin. Oli lyöntikeli, mutta semmoinen kutina oli, että tulee vähäjuoksuinen peli, kertoili KaMan ykköspalkinnon ottelusta saanut Jukka Lankinen ennakkotunnelmiaan.

Ensimmäinen jakso oli KaMalta nihkeää varsinkin sisällä. Hyvinkää sai iskettyä voittoon riittävät juoksut onnistuen kertaalleen kolmessa ensimmäisessä sisävuorossaan. Kotijoukkueen hahmo oli jakson kaikki juoksut iskenyt koppari Teemu Nikkanen.

 Tullessa katsottiin ja tiedettiin, että Tahko on kova ulkopelijoukkue. Puhtimäki siinä kapellimestarina on meille erittäin vaikea, ja ehkä henkilökohtaisesti myös itselleni todella vaikea vastustaja. Sen kanssa siinä sitten takkuiltiin ja tahittiin ensimmäinen jakso. Ei saatu miestä kentälle, nollatilanteessa todella vaikeaa, ja sitä kautta sitten muukin pelaaminen oli hankalaa, kertaili pelinjohtaja Mika Peltonen ensimmäisen jakson vaisuutta.

Toinen jakso ratkesi jo heti avausvuorossa, kun ykköstilanteessa lyömään tullut Jukka Lankinen iski täydellisen pommin kolmosluukkuun. Matkan varrella pallo ohitti kolme Tahko-räpylää ja tippui aivan rajan tuntumaan. Kunnarin lisäksi kotiin ehti ykköspesällä ollut Jouni Itävalo. Tämän jälkeen luukut lyötiin kiinni, ja molemmat joukkueet esittivät vahvaa ulkopeliä nollaten loppujakson.

 - Toisella jaksolla Lamun läpäristä saatiin hyvä alku, ja ulkopeli olikin sitten sen jälkeen todella hyvää, eivätkä Tahkonkaan kotiuttajat olleet tänään aivan parhaimmillaan. Oltiin siinä kuskin paikalla, ja Superissa myös, iloitsi Peltonen vahvasta toisesta jaksosta.

Supervuoroparissa KaMan vahva ulkopeli jatkui, ja Ville Keron kotiutusyritykset saatiin nollattua. KaMa pääsi rakentelemaan ajolähtö, ja saikin kolmostilanteen. Jukka Lankisen vapaan kumuran venytti kuitenkin upeasti Tahkon linjapelaaja kiinni, ja supervuoroparin vahva aloitus ja hallinta kuivahti tämän jälkeen.

 - Siinä tarjottiin meille kyllä voittoa, ja oikeastaan tuo Superi itseäni tässä eniten harmittaa. Oli hyvää tarjousta Harjun eteen, mutta saivat kopiksi. Sitä kautta kenttä tyhjentyi siihen. Siinä olisi paikka ollut ottaa pinna pois. Oltaisiin saatu ajolähtö ja päästy vähän haastamaan Tahkon ulkokenttää vielä. Kotarissa ei sitten vaan voitu mitään, harmitteli Peltonen hyödyntämättä jäänyttä painetta.

Kotiutuslyöntikilpailukin alkoi hyvin KaMan nollatessa kaksi ensimmäistä paria. Tämän jälkeen kuitenkin ensin onnistui Ville Kero, ja heti perään Ville Harju iski takaa keskeltä läpi. Pallo oli menossa kohti mainosaitaa, johon lopulta osuikin, ja KaMa sai tehtyä palon Harjusta kolmoselta. Harmillisesti pallopoika lähti ottamaan kiinni kentässä ollutta palloa, ja pallon osuttua tämän räpylään joutuivat tuomarit tuomitsemaan siirretyn ratkaisun ja näin kunnarin palosta huolimatta. Kun vielä Santtu Patova onnistui kotiutuksessaan, oli KaMalla raskas työ nousta neljän juoksun takaa-ajoasemasta. Lopulta ainoaksi onnistumiseksi jäi Sami Joukaisen kakkospuolen välilyönti.

 Kaveri hallitsi ekaa jaksoa, ja me saatiin sitten hyvä aloitus toiselle jaksolle. Ei olla liikaa läpilyöntejä saatu, mutta nyt saatiin, niin päästiin kuskin paikalle. Superi meni nollille, ja kun kaveri sai kotarissa neljä, niin se oli aika lailla sitten siinä. Ei pystytty enää vastaamaan siihen. Ei kyllä yksi piste tyydytä tässä vaiheessa, kun voittoja pitäisi saada, tiivisti ykköspalkittu Lankinen lopulta ottelun annin.


Ottelun tilastot ja pöytäkirja

Lehdistötilaisuus

Otteluvideo


-MK