Uutiset

Raportti: Nousujohteinen peli ei riittänyt pisteille

 

 Kankaanpään Maila – Seinäjoen JymyJussit 0-2 (1-10, 3-4)

Kankaanpään Maila pelasi runkosarjan viimeisen kotiottelunsa kauden ennätysyleisön edessä. Vatajankosken Energiakentälle ottelua oli saapunut katsomaan 1376 katsojaa. Nähtävää ottelussa riittikin, kun otteluisäntä Säästöpankki Puuvilla toi tapahtumaan oman mausteensa. Lisäksi tauolla kukitettiin leirihopeaa voittanut E05-joukkue sekä haastateltiin ottelua katsomaan saapunutta Intian pesäpallomaajoukkuetta.

Ensimmäisellä jaksolla KaMan peli oli tukossa. Sisällä kotiutusyrityksiä saatiin aikaiseksi vain neljä kappaletta, joista Sami Joukainen onnistui lyömään jakson ainoan KaMa-juoksun. Ensimmäisessä vuorossa KaMa päästi JymyJussit johtoon harhaheitolla kolmospesältä. Tämän jälkeen JymyJussit lisäsi johtoaan vielä täydellisen ottamattomilla merkatuilla välilyönneillä 0-3:een. Toinen vuoropari mentiin nollilla, kunnes kolmannessa oli taas JP Vainionpään vuoro lisätä vieraiden johtoa.

 - Ensimmäinen jakso oli meiltä todella luokatonta peliä sekä sisällä että ulkona. Okei, ihan hyviä lyöntejä sai kaverikin siinä aikaiseksi, mutta silti meillä on siellä muutama sellainen ongelmakohta, joita ei vain saada toimimaan, puhisi KaMan pelinjohtaja Mika Peltonen lehdistötilaisuudessa vakavana.

Viimeisessä JymyJussien vuorossa peli repesikin. Vainionpää löi jälleen vapauttavan ensimmäisen juoksun, ja tämän jälkeen lyömään asteli KaMan junioreitakin edustanut Atte Kontio puhkaisten kentän takaa keskeltä kunnarin arvoisesti. Kontio oli muutenkin vireessä lyöden 1+2 juoksua sekä tuoden peräti viisi.

 - Yksi lyönti upposi takaa läpi. Eilen katsottiin paikka sieltä, ja sain hyvän lyönnin sinne aikaiseksi, kommentoi vähäsanainen Kontio suoritustaan.

 - Ulkopeli oli koko ottelun ajan erittäin hyvää, vaikka sinne aina se muutama virhe mahtuukin. Lukkari Korvola oli todella hyvä kuin myös kaikki muutkin, joten siellä ei ollut ongelmia, kehaisi puolestaan JymyJussien pelinjohtaja Mikko Vainionpää omiaan.

KaMa aloitti toisen jakson vahvasti. Avausvuorossa päästiin lähelle juoksua, mutta Joni Rytkönen paloi aivan kotipesän kynnykselle karattuaan pallon tiputtua kopparin räpylästä. Lisäksi Arttu Vilander löi hienon tappikumuran, mutta syöksymättä jättänyt Ville-Veikko Olli paloi kotipesän kynnykselle. Toisessa vuorossa KaMa onnistui kuitenkin siirtymään johtoon, kun Jouni Itävalo ja Sami Joukainen kävivät iskemässä merkatut pystymailalyönnit koppari Ville Viidan eteen jättäen tämän vaille mahdollisuuksia.

 - Sisällä tehtiin toisella jaksolla kahdessa ensimmäisessä vuoroparissa varmaan viisi paloa itse, ja sitä kautta vastustaja pääsi todella helpolla, haki pelinjohtaja Vainionpää syitä heikolle jakson alulle.

JymyJussien toisen tasoittavalla vieraat saivat halvan kavennusjuoksun, kun lukkariksi toiselle jaksolle vaihdettu Ollin syötöt tuomittiin ensin asennottomaksi, ja tämän jälkeen vielä matalaksi. Toisen syötön ollessa korkeampi kuin ensimmäinen, protestoi yleisö sekä KaMa tilannetta rajusti, mutta turhaan. KaMan tilanne parani kuitenkin jälleen kolmannessa vuorossa Jukka Lankisen iskiessä hienolla kolmossaumalyönnillä Rytkösen kotiin.

 - Toinen jakso oli jo ihan positiivinen verrattuna ensimmäiseen.  Toisella jaksolla oli meiltä hyvä taistelu, sai pelinjohtaja Peltonen kehujakin aikaiseksi lehdistötilaisuudessa.

Kolmannen tasoittavalla JymyJussit tuli väkisin rinnalle Vainionpään hienolla välilyönnillä. Markus Hallasuon tarkka ykkösrajanäppi viimeisenä lyöjänä riitti vielä jatkokierrokselle, jossa Juuso Myllyniemi iski johtojuoksun. KaMan neljännen aloittava jäi jakson heikoimmaksi sisävuoroksi. Kotiutusta päästiin yrittämään kahdella palolla, mutta ottelu päättyi lopulta takapaloon kolmoselta.

 - Kolmannessa vuorossa saatiin kuitenkin rytkäytettyä vaihde päälle ja se riitti tänään. Olen erittäin tyytyväinen peli-ilmeeseen, ja siihen että juoksumäärä oli noin iso, vaikka oli kohtuullisen nihkeä keli kuitenkin, iloitsi vieraiden pelinjohtaja Vainionpää.

 Viimeinen sisävuoro jäi sitten aivan tyngäksi. Kävi sellainen perushomma, että kun kaveri pääsee yhden edelle, niin meillä vain ilme vaihtuu siinä kohtaa, eikä uskota enää siinä kohtaa omaan tekemiseen. Se on nyt tällaista ollut tämän kauden, ja kyllähän tämä nyt jo alkaa vetämään hiljaiseksi, jutteli puolestaan Peltonen hieman erilaisissa tunnelmissa kuin kollegansa.

KaMan ykköspalkittu oli tänään avausjakson lukkaroinut ja toisen jokerina pelannut Joni Rytkönen. "Ryde" saalisti päivän ottelussa kahdeksan kärkilyöntiä yhdeksästä yrityksestä tuoden vielä kaksi juoksua.

 - En minä noita tilastoja katsele, kun hävitään. Kovissa peleissä, kun on kova, niin ne vain lasketaan. Ryssin sen tärkeimmän tilanteen tässä ottelussa viimeisessä vuorossa. Se ottaa nyt vähän pattiin, kun siinä epäonnistuin. Ensimmäinen jakso lukkarina ja toinen jokerina, ei tässä kyllä oikein muuten ole sitten mitään sanottavaa, tiivisti puolestaan Rytkönen ottelun annin.

Kankaanpään Mailan kausi jatkuu torstaina runkosarjan viimeisen ottelun merkeissä Raahessa Pattijoen Urheilijoita vastaan. Kausi jatkuu vielä alemmassa jatkosarjassa, jonka otteluohjelma saadaan luotua runkosarjan päätöskierroksen jälkeen. KaMa kiittää hienoa ottelutapahtumaa luomassa ollutta otteluisäntä Eurajoen Säästöpankkia! Kannattajat ovat tervetulleita Vatajankosken Energiakentälle jälleen jatkosarjassa kannustamaan KaMa voittoon noista tärkeistä otteluista!


Ottelun tilastot ja palkitut

Ottelun live-selostus


-MK