Uutiset

Raportti: KaMa käytti ainoan oljenkortensa ja sysäsi KeKin Ykköspesikseen

 

 Kempeleen Kiri – Kankaanpään Maila 1-2k (3-2, 3-9, 0-0, 2-3)

Kankaanpään Maila pelastautui rotkon reunalta uusintaotteluun Kempeleen Kiriä vastaan. Kauden toisen kolmen pisteen voiton Oulusta hakenut ja tasapisteisiin Kempeleen kanssa noussut KaMa lähti seuraavaan kuolemanotteluun Haapajärvelle. Sieltä tuloksena oli yli kolmen ja puolen tunnin trillerin jälkeen pelastava voitto. Seuraavaksi edessä ovat Superpesis-karsinnat Siilinjärven Pesistä vastaan.

KaMan osalta ottelu alkoi loistavasti, kun avausvuorossa KeKin miehiä ei päästetty edes kakkospesälle, ja KaMan sisävuorossa heti ensimmäisenä lyöjänä ja ensimmäisellä lyönnillä Topias Lilja kiskaisi pallon kolmosluukusta maisemiin kunnarin arvoisesti. Tämän jälkeen syntyneestä ajolähdöstä vielä Arttu Vilander lisäsi KaMan johdon jo kahteen juoksuun täydellisellä kolmospussiin suunnatulla hidastetulla varsilyönnillään.

KaMa päästi KeKin kuitenkin mukaan toisessa vuorossa, kun kahden palon tilanteessa polttoheitto kakkospesälle karkasi pesästä ohi ja aina aitauksen ali pusikkoon. KeKi sai tästä avausjuoksunsa, ja vielä tämän jälkeen syntyneestä ajolähdöstä viimeisenä lyöjänä viimeisellä lyönnillään Jarmo Viittanen iski vastustamattoman kumuran kolmosjatkeelle tasoittaen ottelun.

KaMan mahtavan alun jälkeen tässä vuorossa koettiin momentumin vaihdos. KeKi siirtyi vielä seuraavassa sisävuorossaan johtoon jälleen Viittasen toimesta. Kolmas sisävuoro oli KaMalta heikko, mutta neljännessä joukkue rakensi palottoman ajolähdön, josta tuloksena oli kuitenkin kolme paloa ja yksi haava kotipesään. Näin hyvästä alusta huolimatta KeKi vei avausjakson, ja laittoi KaMan ahdinkoon.

Toinen jakso KaMa-näytöstä

Toinen jakso alkoi jälleen KaMa-näytöstyyliin. Ville-Veikko Olli sekä Sami Joukainen veivät kaksilla lyödyillä juoksuillaan KaMan turvallisen tuntuiseen 4-0 -johtoon ensimmäisen ja kolmannen vuoron aloittavilla.

KeKi onnistui kuitenkin nousemaan peliin mukaan, kun Onni Määttä puhkaisi hyvällä lyönnillä KaMan kentän kakkosjatkeelta. Tähän lyöntiin sattui monta epäonnista sattumusta, kun ensin lyönnin perään lähtenyt Arttu Vilander syöksyi palloa kiinni vain todetakseen sen sujahtavan kainalon ali. Tämän jälkeen Vilander onnistui juoksemaan pallon kiiinni, ja ykköstilanteesta lähtenyt tilanne näytti päättyvän paloon. Polttoheitto kuitenkin poltteli Jukka Lankisen räpylässä, ja selvältä palolta näyttäneestä tilanteesta tulikin KeKille kaksi juoksua, kun Jani Lassilakin ehti kotiin Määtän juostessa kunnarin.

Tämän jälkeen syntyneestä ajolähdöstä vielä Ossi Meriläinen iski tappikumuran varmasti merkistä väliin, ja KaMan tilanne näytti jälleen tukalalta, kun Kempele oli onnistunut nousemaan vain juoksun päähän. Tasapelikin tältä jaksolta siis olisi riittänyt Kempeleelle karsintapaikkaan, ja KaMan tarina olisi jatkunut Ykköspesiksessä.

KaMa osoitti kuitenkin henkistä kanttia jälleen kerran, kun juoksuja täytyi saada viimeisessä sisävuorossa. Ensin Jukka Lankinen iski Joni Rytkösen kotipesän turviin. Tämän jälkeen KaMa tarvitsi juoksua lisäkierroksille. Sami Joukaisella oli viimeisenä lyöjänä kolmostilanne päällä. Kaikkien aikojen lyöjäkuningas puhkaisikin kentän kolmosluukusta. Jouni Itävalo toi tarvittavan toisen juoksun. Joukaisesta itsestään ei aivan tullut historian vanhinta kunnarin Superpesiksessä lyönyttä pelaajaa, kun hän paloi kolmostaipaleelle.

Lisäkierroksella jälleen KaMa näytti osaamistaan, kun kärki rakensi ajolähdön uudella kierroksella. Lyömään tullut Jukka Lankinen yllätti viimeisellä lyönnillään KeKin kolmoskoppari Juhani Ojalan, ja iski pallon tämän yli. Jalkaansa ottelussa aiemmin loukannut Lankinen ei pystynyt juoksemaan kunnaria, mutta kaikki muut kolme kenttäpesää tyhjenivät, ja KaMa siirtyi jo 3-9 -johtoon. Tämä oli tasoittavalla KeKille liian suuri vuori kiivettäväksi ja ratkaisua haettiin supervuorosta.

Ratkaisua haetaan pitkän kaavan kautta

KaMa valitsi supervuoron aluksi ulkouoron. Valinta oli onnistunut, ja KaMa ei päästänyt jälleen kempeleläisiä edes kakkospesälle. KaMa tulikin sisävuoroon hienolla sykkeellä, ja suurin osa katsomosta oletti varmasti ottelun olevan pian ohi. Varsinkin, kun KaMa täytti nopeasti ja palottomasti etupesät. Tämän jälkeen parrasvaloihin astui kuitenkin KeKi-lukkari Jani Lassila, joka otti kakkospesältä kärpäset sekä Topias Liljasta että Joni Rytkösestä. Tilanne kuivahtikin tämän jälkeen nopeasti kasaan, ja siirryttiin kotituslyöntikilpailuun.

KaMa onnistui jälleen ulkovuorossaan, kun KeKin viidestä yrittäjästä ainoa onnistuja oli Ossi Meriläinen keskipompullaan. Jälleen kerran KaMan oletettiin tekevän ratkaisevat kaksi juoksua. Uskoa vahvisti se, että jo toisessa parissa Ville-Veikko Olli iski vastustamattoman tappikumuran kotiuttaen Topias Liljan. KaMan kolme viimeistä paria kuitenkin epäonnistuivat, ja jatkettiin toiselle kierrokselle.

KeKistä onnistui jälleen ainoastaan Ossi Meriläinen tälläkin kertaa keskipompulla. KaMa onnistui tasoitusjuoksun lyömisessä heti ensimmäisessä parissa, kun Sami Joukaisen keskisaumaisku valui koppareille asti, vaikka syöksyvä Jyri Kyllönen sai räpyläänsä lyönnin väliin. Koppi oli vain senttien päässä, mutta Joni Rytkönen sai tuoda tasoituksen lopulta rauhassa.

Toisella kierroksella Olli ei onnistunut, ja kaikki jäi viimeisen parin eli Jukka Lankisen ja Valtteri Kleemolan harteille. Lankisella kotiutusyritys jäi vielä viimeiseen lyöntiin. Tällä hän iski painavan maalyönnin kolmospussiin. Kuin tuulispää kotiin viilettänyt Kleemola ehti kotiin ennen voimatonta polttoheittoa, ja KaMan juhlat saivat alkaa!

KaMa on nyt kahdesti noussut haudan partaalta kaikkien ennakko-odotusten vastaisesti! Vielä kuitenkin on yksi vuori kiivettävänä, kun Superpesis-karsinnoissa vastaan asettuu Ykköspesiksen toiseksi sijoittunut Siilinjärven Pesis. Ottelusarja alkaa torstaina Siilinjärveltä. KaMan kotiottelu on vuorossa sunnuntaina alkaen kello 16. Tervetuloa tuolloin kannustamaan KaMa voittoon! Kerran vielä!
 Ottelun lehdistötilaisuus (KaMalta pelinjohtaja Mika Peltonen ja ykköspalkittu Joni Rytkönen, KeKiltä pelinjohtaja Juha-Matti Ranta ja ykköspalkittu Jani Lassila. Linkki vie KaMan Facebook-sivuille)
 -MK