Uutiset

B-poikien välieräpelit käynnistyvät keskiviikkona 6.9 - vastassa Sotkamo!

KaMan B-pojat selvittivät tiensä ikäluokkansa SM-sarjassa välieriin, kun joukkue kaatoi viime perjantaina pelatussa ratkaisevassa puolivälierä ottelussa Joensuun jaksoin 2-0. Näin paikka neljän parhaan joukossa aukesi KaMalle siis voitoin 2-0. Välierät Sotkamn Jymyn kanssa käynnistyvät Kankaanpäässä keskiviikkona 6.9 klo 17.00 alkavalla ottelulla. Finaalipaikka aukeaa kahdella voitolla.

Joukkueen pelinjohtajan Niko Peltomäen mukaan mittelöihin Joensuun kanssa valmistauduttiin huolella, vaikka sarja kokonaisuutena lopulta haastetta tarjosikin:

Runkosarja ei meille montaakaan todella tiukkaa peliä tarjonnut ja varsinaisia painepelejä ei oikeastaan ollut ollenkaan. Täytyy sanoa, että jännitys näkyi todella paljon ensimmäisessä puolivälieräottelussa. Pelasimme kuitenkin ulkona sen verran hyvin, että voitto ottelusta saatiin lopulta napattua.  Olimme tässä kamppailussa ensimmäisellä jaksolla pahasti takaa-ajajina, mutta nousimme kuitenkin lopulta rinnalle ja ohi. Se nousu oli avain oikean fiiliksen löytämiseen tähän sarjaan, koska juuri sen ansiosta jännitys laukesi

Vierasreissuun Joensuuhun jouduimme lähtemään ilman kapteeniamme Teemu Utusta ja se todella näkyi joukkueen henkisellä puolella. Muulla joukkueella oli vähän sellainen ajatusmalli, ettemme voi pärjätä ilman Teemua. Tässä ottelussa Joensuu ei pelillisesti esittänyt oikein mitään erikoista, mutta annoimme kuitenkin räpylästä niin paljon tilanteita, että sillä määrällä väkisinkin häviää pelin. Tämä saatiin kyllä nollattua heti pelin jälkeen ja samalla hetkellä alkoi myös keskittyminen ratkaisevaan kotipeliin.

Kolmas matsi kotona ei jättänyt mitään selittelyä. Pelasimme ehdottomasti kesän parasta pesistä. Ulkona räpylä oli jäätävällä tasolla, josta kertoo 6 kolmostilannetta vastustajalle. Sisällä kun sattui olemaan mukavasti lyöntikeli ja kun tulivoimaa meillä löytyy, niin lukemat tulostaululla olivat sen mukaiset.

Keskiviikkona 6.9 käynnistyvissä välierissä vastaan asettuu siis toisen alkulohkon kakkoseksi sijoittunut Sotkamo, joka tiputti puolivälierissä Hyvinkään voitoin 2-0.  Mielenkiintoisena yksityiskohtana voidaan mainita, että vaikka Sotkamo siis oli lohkonsa kakkonen tappioitta sarjassa koko kauden pelanneen Halsuan jälkeen, niin silti joukkueen juoksusuhde oli lievästi miinuksella (169-173).

Riku Tolosen johtaman joukkueen tunnetuimpia pelaajia on lukkari Kalle-Tapio Huusko, josta povataan legenda Toni Kohosen seuraajaa Kainuun violettipaitoihin.  Huusko on jo nähtykin tällä ja viime kaudella Jymyn superpesismiehistönkin riveissä muun muassa etenijäjokerina ja kolmosvahtina.

Välieräsarjaan valmistautuminen on Peltomäen mukaan täydessä käynnissä:

Saamme vastaamme täysin erilaisen joukkueen kuin, mitä Joensuu oli. Uskon, että olemme saaneet kauden mittaan rakennettua niin hyvän pelitavan, että voitamme sarjan ja Kankaanpäässä nähdään finaalipelit tällä kaudella!

Välieriin selviää siis kahdella voitolla. Otteluohjelman näet alta:

Ke 6.9.

Kankaanpään Maila-Sotkamon Jymy 17.00
Halsuan Toivo-Kouvolan Pallonlyöjät 16.30

Pe 8.9.
Kouvolan Pallonlyöjät-Halsuan Toivo 16.30

La 9.9.

Sotkamon Jymy-Kankaanpään Maila 15.00

Ti 12.9.
Kankaanpään Maila-Sotkamon Jymy 16.30 Tarvittaessa

Avoin
Halsuan Toivo-Kouvolan Pallonlyöjät Tarvittaessa

 

JH