Uutiset

B-pojat nappasivat ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan!

KaMan ja Sotkamon välinen ensimmäinen B-poikien välieräottelu muodostui lopulta melkoiseksi trilleriksi. Lähes 3.5 tuntiseksi venyneen ottelun loppuhetkillä ehti jo alkusyksyinen hämäryyskin laskeutua kentälle ennen kuin ratkaisu lopulta toisessa kotiutuskisassa nähtiin. KaMa nappasi siis ensimmäisen kiinnityksetn finaalipaikkaan lukemin 2-1 (4-3, 0-1, 1-1 ja 3-2).

Juoksujen tekemisen ottelussa aloitti  Sotkamo. Toisen vuoroparin aloittavalla vieraiden Kalle-Tapio Huuskon 1-tilanteen välilyönti lipsahti epäonnisesti KaMan kopparilta maisemaan. Oskari Lukkari juoksi tilanteessa kotiin ja Huusko itse siis kiersi kunnarin. Sotkamo siirtyi samassa vuorossa vielä 0-3 johtoon, kun Mikko Lukkarin  kakkospuolelle sijoittama pallo poltti räpylässä ja Huusko karkasi kotiin tuoden näin tuplajuoksun.

Tämä virheiden sävyttämä ulkovuoro herätti lopulta KaMan todenteolla peliin mukaan. Pääkapellimestarina toimi isäntien kärki Joni Levä, jonka kakkospesän päälle sijoittama pystymaila sivallus painui sen verran pitkälle, että hän ehti kiertämään  selvästi kunnarin.  Heti perään Levä karkasi vielä röyhkeästi kotiin Joonas Peltomäen kakkospuolelle suuntaamalla lyönnillä. Samassa sisävuorossa  KaMan Teemu Utunen löi läpi vieraiden kolmosluukusta ja sillä suoraan kakkoselta kotiin juoksi Peltomäki.

Jakson voittojuoksu 4-3 syntyi tänään mainiosti lautasen ääressä pelanneen  ja kakkospalkinnon napanneen Joona Lehtisen mailasta, kun hänen tarkalla kakkospuolen pussinpohjalyönnillä kotiin tuli Teemu Utunen.

Toisella jaksolla ei juoksuilla juhlittu. KaMa rakensi kyllä hyvin tilanteita sisäpelissä, mutta kotiutuksista puuttui se viimeinen terävyys ja päättäväisyys. Jakson ainut juoksu nähtiinkin kolmannen tasoittavalla kun Sotkamon Olli Ojanperä iski kauniilla välilyönnillä kotiin Oskari Partasen.

Supervuorossa Sotkamo siirtyi aloittavallaan 0-1 johtoon Lukkarin veljesten toimesta, kun Mikko Lukkari kotiutti pussinpohjalyönnillään Oskari Lukkarin.  KaMa rakensi puolestaan tasoittavallaan kärjestä palottoman ajon, jota asettui purkamaan Joona Anttila. Hänen lyöntinsä ei pysynyt Sotkamon kakkoskopparin räpylässä ja kotiin tuli Joona Levä. Enempää juoksuja isännät eivät saaneet kuitenkaan vuorossa aikaan ja näin siirryttiin kotiutuskisaan. 

KaMan ulkopeli nollasi lukkari Joona Lehtisen johdolla vieraiden yritykset aina viimeiseen pariin saakka. Mikko Lukkarin kopiksi noussut lyönti tippi isäntien linjalta maahan ja kotiin juoksi Niko Tuikka.

Isäntien ainut juoksu tällä kierroksella tuli puolestaan toisessa parissa kun Tommi Angerviston välilyönnillä juoksun toi Aleksi Pajuniemi

Toisella kotiutuslyöntikierroksella Kalle-Tapio Huusko siirsi vieraat johtoon niin ikään hienolla välilyönnillä. Muut parit saatiin kuitenkin KaMan puolesta torjuttua ja näin isännät lähtivät tasoittavalle kierrokselleen yhden juoksun takaa-ajo asemasta.  Ensin lyömään asettui Teemu Uutunen, jonka viimeinen lyönti keskelle takakenttää ei aivan tarttunut Sotkamon kopparin räpylään ja Joonas Peltomäki toi tasoituksen.  Ottelun ratkaisu nähtiin seuraavassa parissa kun Joona Anttilan kolmosluukku sivallus painui pesän taakse aina kallioille saakka ja kotiin juoksi Joona Levä

Ottelun ratkaisija ja ykköspalkittu Joona Anttila löysi omiensa pelistä voitosta huolimatta parannettavaa:

Sisäpeli oli meillä meillä melko nihkeää koko ottelun ajan varsinkin kotiutuspuolella. Saimme kuitenkin kymmenen kolmostilannetta enemmän kuin vastustaja ja silti peli oli noin tiukka.  Positiivista oli kuitenkin, että tärkeissä paikoissa oltimme kovia ja kotiutusosasto sai sitten niissä kohtaa onnistumiset. Pientä hermoilua meillä oli aluksi ulkona mutta niitä tulee tietysti aina. Muuten räpylävirheet jäivät kohtuu vähäiseksi

Pelin ratkaissut kolmosluukkulyönti on yksi Anttilan lempilyönneistä:

Pelin alusta lähtien jokaisessa kolmostilanteessa oli tuo luukku auki mistä itsekin sitten lopulta sen juoksun löin. Paljon siihen yritettiin pelin aikana ja kuitenkaan missään vaiheessa kaveri ei sitä kunnolla tukkinut.  Niinpä ajattelin, että hyvä siihen oli  vielä kerran koittaa.

Varsinkin supervuorossa ja kotiutuskisassa alkoi hämärä jo laskea kentän ylle. Tämä ei kuitenkaan vielä pahemmin Anttilan omaa pelaamista häirinnyt:

Henkilökohtaisesti omaan ulkopeliin se ei vaikuttanut. Ei muutkaan joukkueesta ainakaan sanoneet, etteivät olisi palloa nähneet niin luulen että ei  se pahemmin vaikuttanut. Tietysti  jos tuosta vielä pidemmälle olisi peli jatkunut, niin sitten olisi ollut jo vaikea erottaa palloa.

Finaalipaikka on lauantaina KaMalle katkolla Sotkamossa. Resepti sarjan katkaisemiseen on Anttilan mukaan yksinkertainen:

Räpylän kanssa pitää olla vaan niin huolellinen, ettei anneta kaverille siellä mitään mahdollisuuksia mihinkä tarttua.  Kotiutuspaikkoja saamme kyllä, joten niihin sitten vain laadukkaita lyöntejä. Huolellisuutta ennen kaikkea korostan. 

JH