Uutiset

Otteluennakko KaMattaret - Jyväskylä

Kankaanpää - Jyväskylä
TH-Kumi Areena, Kankaanpää, Klo:17.00

Kauden tilanne:

Kotijoukkue Kankaanpää on pelannut neljä ottelua ja voittanut jokaisen. Pistemenetys koettiin Laitilassa, mutta muuten naiset ovat voittaneet puhtaasti niin Lappajärven, Ruoveden kuin Lapuankin. Maila on tällä hetkellä iskenyt vastustajien kenttään 58 juoksua ja päästänyt omaansa 15. 

Jyväskylän Pesis sen sijaan on pelannut vasta kaksi ottelua - Reisjärvi kaatui puhtaasti kotikentällä mutta Lappajärvessä joukkue koki 2-0 -tappion. JyPe on tällä hetkellä runkosarjassa sijalla viisi tehtailtuaan 24 juoksua ja päästänyt kenttäänsä 13 juoksua. 

Joukkueet:

Kotijoukkue Maila:

KaMattaret ovat pelanneet tavoitteidensa mukaisesti ensimmäiset neljä ottelua, joista joukkue keräsi yhteensä 11 pistettä. Vaikka sisäpelissä onkin ollut ongelmia, on ulkopeli toiminut hienosti ja erityisesti Lapualla se kesti loistavasti emäntien iskuyritykset. 

Joukkueen kokoonpano on hieman vaihdellut, mutta alkanee vakioitua selkeästi kahteen yhtä vahvaan kärkeen. Nopeutta, taitoa ja kotiutusvoimaa löytyy hyvässä suhteessa, ja tärkeintä olisi saada kaikki parhaimmille pelipaikoilleen, jotta hyöty maksimoitaisiin ja sisäpelikin alkaisi rullaamaan odotetusti. Anniina Kiviharju, Ella Kaasinen ja Niina Jokinen ovat pelanneet koko alkukauden numeroilla 1-3. Heitä eteenpäin saattelee seuraavassa ottelussa todennäköisesti Elisa Salonen ja Jenni Kemppainen tai Taiju Haanpää. Kakkoskärjessä tilanteita luovat Laura Jokinen, Maija Mäkeläinen, Anu Kiviharju sekä aiemmin mainittujen lisäksi kenties Laura Peltomäki, Essi Ahonen tai Anni Isoniemi. Kokoonpanon täydentää lyöjäjokerin roolissa aiemmissa otteluissa ollut Sanna Koivuniemi. 

Vierasjoukkue JyPe:

Jyväskylä on pelannut kaksi ottelua, toisen voittaen ja toisen häviten. Myös joukkueen kokoonpanot ovat olleet täysin erilaiset molemmissa otteluissa ja tähän todennäköisesti tullaan törmäämään vielä useasti kesän kuluessa. 

Ensimmäisen ottelun joukkue pelasi kotikentällään Reisjärveä vastaan ja silloin kasassa oli aikamoinen kokoonpano: jopa kuusi yhdeksiköstä oli Kirittärien ringistä ja viisi heistä on saanut tänä kautena pääsarjatasolla peliaikaa. Tässä ryhmässä oli myös Kankaanpään kasvatti Mira Kolehmainen. Kuitenkin heti seuraavaan vierasotteluun kokoonpano muuttui rajusti, joten nähtäväksi jää millainen JyPe saapuu torstaina Pohjanlinnan kentälle - pelaavatko myös Superissa nähtävät naiset vain kotiotteluita vai onko mukana myös satunnaisia vierasotteluita. 

Lappajärveä vastaan Jyväskylän kokoonpano oli seuraava:

1. Ida Virenius 2K
2. Annika Jokinen 3K
3. Maiju-Riikka Koponen 3P
4. Vilma Mäkelä 2P
5. Rooda Aho 3V
6. Stina Parantainen L
7. Jessi Varanen 1V
8. Matilda Koponen 2V
9. Ellariina Koponen S
10. Sofia Manninen
11. Carita Vuorenmaa

Seuraa häntä:

Lyöjätilaston tämänhetkinen ykkönen, Elisa Salonen, on pelannut vakuuttavasti. Superpesistä aiemmin esimerkiksi Turussa pelanneen "Elsan" otteita tullaan varmasti näkemään ja tarvitsemaan kesän kuluessa vielä monesti!