Uutiset

Ennakko: Taistelu HalliSM-lopputurnauspaikasta jatkuu

 

Kankaanpään Mailan halliSM-urakka jatkuu huomenna sunnuntaina kahdella ottelulla Seinäjoki Areenassa. Ensin kello 13 alkavassa ottelussa KaMa kohtaa kaksinkertaisen hallitsevan Suomen mestarin Vimpelin Vedon, ja heti perään kello 16 alkavassa ottelussa uudistuneen Koskenkorvan Urheilijat.

KaMa avasi halliSM-urakkansa jo kaksi viikkoa sitten Alajärven uudessa ylipainehallissa. Tuon ottelun voitti Alajärven Ankkurit lukemin 2-0 (5-4, 5-1).

 – Alajärvi nautti kohtuullisen isoa etua omassa kotihallissaan eikä meillä ollut oikein jakoja ollenkaan. Emme osanneet hyödyntää noita poikkeuksellisia olosuhteita, kuten Ankkurit, kun ahtaassa hallissa juoksuista suurin osa tuli sääntöjen mukaisesti sellaisilla lyönneillä, joista niitä ei olisi kesällä tullut, kertoi KaMan viuhkamies Jukka Karttunen menneestä halliSM-avauksesta.

Hyväksi harjoitushalliksi osoittautunut uusi ylipainehalli ei kuitenkaan toimi pelihallina, kun tiloissa ei esimerkiksi ole laisinkaan vessoja saati pukukoppeja. Karttunen olikin hivenen pettynyt tapahtumaan ja olosuhteisiin, kun ottelu kuitenkin kantoi SM-ottelun titteliä.

 – Olosuhteet eivät kuitenkaan vähennä yhtään Alajärven hyvää peliä. Fakta on, että meiltä jäivät tykit piippuun emmekä päässeet kunnolla pommittamaan. Tämän talvikauden vähäinen kokemus isosta tilasta näkyi selvästi, ja teimme virheitä räpylässä sekä sisäpelissä. Ulkopeli ja sisäpeli olivat myöhässä koko ajan, ja Alajärven nopea peli vei meiltä jalat alta, antoi Karttunen tunnustusta hyvin pelanneelle ja paremmalle vastustajalle.

Nyt KaMan katseet on kuitenkin käännetty jo huomisen sunnuntain otteluihin, jotka päästään pelaamaan hieman tutummassa Seinäjoki Areenassa.

 – Kovasti on tehty jälleen nämä menneet viikot töitä. Huomenna on vastassa Suomen mestarit, ja heitä lähdetään haastamaan. Vimpelin pitää huomenna onnistua hyvin, mikäli voiton mielivät ottaa, sillä me aiomme laittaa heille kunnolla kapuloita rattaisiin, uhosi Karttunen.

Avausottelun vastustaja on Suomen ja koko maailman mittapuulla se kovin mahdollinen. Tämä asettaakin KaMan otteluun valmistautumisen tärkeään asemaan.

 – Ensimmäistä jaksoa lähdemme täysillä voittamaan. Tässä ottelussa pitää edetä hyvin pieni pala kerrallaan eikä asioita saa miettiä liian pitkälle. Tavoitteenamme on pelata ehjä peli sekä palauttaa uskoa ja luottoa omaan hommaamme, ja osoittaa, että osaamme ja pystymme haastamaan kenet tahansa tässä sarjassa, kertoi Karttunen huomispäivän tavoitteista.

Huominen tuplapelipäivä on KaMalle jälleen hyvin iso ja tärkeä osa koko talvikautta sekä kesäkauteen valmistautumista. Suurin osa Superpesis-seuroista pääsee harjoittelemaan isoissa ja täyspitkissä halleissa KaMan joutuessa tyytymään pieniin liikuntasaleihin. Sen vuoksi näistä harvoista ison hallin peleistä täytyy ottaa irti kaikki mahdollinen hyöty ja vähän enemmänkin.

 – Tämä on meille iso viikonloppu. Kukaan ei odota meiltä mitään, mutta olemme saaneet alle todella hyviä harjoituksia sekä olemme päässeet miettimään menneiden peliemme ongelmakohtia isolla porukalla. Näiden eteen ja parantamiseksi onkin tehty paljon töitä. Sisäpeli on edelleen meidän pääfokuksemme huomenna, kuten on ollut aiemmissakin peleissä, jutteli KaMan viuhkamies.

Jälkimmäisessä ottelussa KaMa kohtaa uudistuneen Koskenkorvan Urheilijat. Perinteisessä pesäpallopitäjässä on menossa myös uudelleenrakennusvaihe, kun menneiden kausien profiilipelaajat Jere Dahlström sekä Jouni Koskela ovat vaihtaneet maisemaa. Lisäksi ex-KaMa Tomi Niskasen tilalle viuhkamieheksi siirtyi toinen ex-KaMa, Kiteen Pallosta kesken viime kauden potkut saanut, Jukka Latvala.

 – Koskenkorva on muuttunut viime kaudesta – tai paremminkin voisi sanoa, että tasoittunut. Edelleen heillä kuitenkin varmasti isossa osassa ovat esimerkiksi Antti Kuusisto sekä Tuomas Tuohisaari ja näiden kokemus, sillä hekin ajavat nuoria pelaajia sisään. Vaikea sanoa, mitä heiltä voisi etukäteen odottaa, todella mielenkiintoinen peli tulossa, analysoi Karttunen jälkimmäistä vastustajaa.

Lähtökohdat KaMan jälkimmäiseen peliin ovat kuitenkin todella haastavat, sillä ensin vuorossa on täyspitkä 4+4 vuoroparia sisältävä ottelu hallitsevaa Suomen mestaria Vimpelin Vetoa vastaan. Tämän jälkeen noin vartin palautumisajan jälkeen vuorossa on heti toinen ja täysin uusi täyspitkä ottelu levänneenä otteluun pääsevää Koskenkorvan Urheilijoita vastaan.

 – Täysillä tuohon otteluun kuitenkin lähdetään, ja kaikki laitetaan likoon, mitä pystytään. Henkisesti on pakko pystyä latautumaan sekä jaksaa tuo ottelu, ja jos väsy tulee, täytyy sen tulla vain fyysisellä puolella.

 – Me pelaamme kuitenkin vielä lopputurnauspaikasta, jonne on täydet mahdollisuudet. Ensimmäisestä ottelusta pitää taistella voitto. Toiseen otteluun taasen pitää syttyä ensimmäisen pelin tuloksen mukaisesti. Mikäli siitä on tullut voitto, täytyy toisestakin tulla voitto, jotta haave lopputurnauspaikasta pitää. Mikäli siitä on tullut tappio, täytyy toiseen otteluun syttyä ja näyttää voittamisenhalua sekä paloa, päätti Karttunen.

KaMan urakka huomenna Seinäjoki Areenalla alkaa siis kello 13 Vimpelin Vetoa vastaan ja jatkuu kello 16 Koskenkorvan Urheilijoiden kanssa. KaMan kokoonpano ViVe-otteluun julkaistaan nettisivuilla sunnuntaiaamuna kello 10. Kokoonpano KoU-otteluun tulee ensimmäisen ottelun päätyttyä.


 -MK