Uutiset

KaMa juhlavuotena juniorisarjoihin peräti kymmenen joukkueen voimalla

Myös tulevalla kaudella KaMalla on vahva edustus niin valtakunnallisissa kuin alueellisissakin juniorisarjoissa. Seuralta löytyy edustus aina nuorimmista g-pojista poikien superpesikseen saakka.

Poikien superpesis käynnistyy jo vapunaattona 30.4, jolloin vieraaksi saadaan viime kauden hopeamitalisti Kouvolan Pallonlyöjät. B-poikien SM-sarja käynnistyy saman viikon perjantaina 5.5 ja vastustajana on myös tuolloin kotikentällä Kouvola. Päivää myöhemmin lauantaina 6.5  on C-poikien SM-karsintasarjan avauksen aika kun Hyvinkää kohdataan niin ikään kotikentällä. 

Nuorimmat  KaMan poikajoukkueet pelaavat  Satakunnan ja Pohjanmaan yhteisissä aluesarjoissa, joiden ohjelmat julkaistaan loppukuun aikana. 

Seuran junioripäällikkö Pasi Kaukorannan mukaan seuran juniorivalmentajat lähtivät syksyllä uuteen harjoituskauteen innostuneella fiiliksellä: 

- Jokainen valmentaja teki perusteellisen analyysin edellisestä kaudesta, jonka pohjalta alettiin rakentamaan uutta.  Päätimme luoda selkeän toimintastrategian, jolla vedettäisiin läpi talvi ja kesä 2018. Strategian keskiössä  on ollut säännöllisesti kokoontuva valmentajakerho. 

Seuran junioritoiminnan kehittämisstrategiassa on Kaukorannan mukaan neljä ydinasiaa: 

1. Spesiaaliklinikat." Lukkariklinikka on toiminut systemaattisesti läpi harjoittelukauden G- junioreista C-junioreihin. Etenemisklinikka pyyhkäistiin talvella käyntiin ja vielä toiveena olisi kotiuttamisklinikan avaaminen.

2. Pesiskoulun terävöittäminen: Sen organisoinnista vastaa  vastaa pitkänlinjan pesäpallomies Marko Heikkilä. Hän on tehnyt asian eteen uskomattoman määrän töitä kiertämällä päiväkoteja yms. Pesiskoulun kummina toimii Superin edustusjoukkueesta Topias Lilja.  Pesiskoulu käynnistyy 21.5.

3. KaMalaisen yhtenäisen testijärjestelmän ja pelisysteeminen organisoiminen: Päävalmentaja JP Karttunen piti kaikille juniorivalmentajille kahden tunnin luennon aiheesta maaliskuulla. Luennolla käytyjen keskustelujen pohjalta rakennetaan seuralla yhtenäinen testijärjestelmä. 

4. KaMa-päivän järjestäminen." Lauantaina 28.4 koko seura eli juniorit ja heidän vanhempansa sekä Superin pelaajat kokoontuvat Kankaanpääsaliin klo 9.00. Siellä päivä aloitetaan "Urheilijan elämäntapaluennolla." Tämän jälkeen Superin pelaajat vetävät harjoitukset G-E-junnuille. Samaan aikaan siivotaan talkoilla pesiskenttä + ympäristö. Päivä huipentuu KaMa-Koskenkorva otteluun klo 15.00.

Millaisin tavoittein sitten tulevaan kauteen junioripuolella lähdetään? Kaukorannan mukaan jokainen joukkue on asettanut omat tavoitteensa ja ne on listattu alla

Poikien superpesis: Puolivälieräpaikka kiikarissa!

B-pojat: Pääsy välieriin eli mitalipeleihin

C-pojat: Nuorisoleirin kilpasarjassa vähintään 10 parhaan joukossa.

D04-pojat: Tavoitteena on kehittää poikien yksilötaitoja ja peluuttaa heitä tasapuolisesti. Mitalipelit valtakunnan leirillä.

D05-pojat: Tavoitteena on kehittää poikia pelin ymmärtämisessä, henkilökohtaisissa taidoissa ja joukkueena toimimisessa. Pelata iloista ja yllätyksellistä pesistä. Haastetaan vanhemmat joukkueet ja ei pelätä lyödä vaikka ajolähdössä viimeisellä rajaan.

E06-pojat :  Tavoitteena on saada hyviä onnistumisia ja tavoitellaan tenavaleirillä paikkaa 10 parhaan joukkoon.

E07-pojat: Tavoitteena on ennen kaikea kasvattaa urheilijan asenteen omaavia pelaajia: 

           1. Kehittyä yksilöinä lajitaidoissa
           2. Saada pelaajat oivaltamaan omaehtoisen harjoittelun merkityksen.
           3. Pelirohkeuden ja peliälyn kehittäminen
           4. Nauttia pelaamisesta ja tuulettaa onnistumisia

F08-pojat : Tavoitteet muodostuvat kolmesta asiasta: 

1. Pesäpallon perustaitojen ja pelikäsityksen opetteleminen
2. Opetellaan työskentelemään muiden kanssa sekä yhdessä joukkueena
3. Pyritään luomaan onnistumisen kokemuksia sekä positiivista ilmapiiriä

G-pojat: Tavoitteena on saada mukaan uusia poikia sekä saada kokemuksia kaikista ulkopelipaikoista ja lyöntinumeroista.  Tärkeintä ei ole voitto, vaan se, että joukkueessa on tekemisen meininki!

JH