Poikien superpesis käyntiin voitolla!

Sarjapelit KaMan 60v juhlakaudella käynnistyivät poikien superpesiksen ottelulla, johon vieraaksi sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuva Kouvola. Vahvaa ulkopeliä lukkari Joona Lehtisen johdolla pelannut kotijoukkue nappasi maukkaan voiton jaksoin 2-1 (5-1,  1-2 ja 1-0).

Avausjakso oli KaMan hallintaa ja vieraiden sisäpeli pysyi hyvin kurissa lähes koko jakson ajan.  Matias Jokisalo avasi isäntien juoksutilin kotiuttamalla Joni Levän, joka tosin joutui jättämään ottelun kesken loukkaantumisen vuoksi. Jakson ratkaisu tapahtui kolmannessa vuorossa, kun KaMan Tommi Angerviston kova lyönti painui vieraiden koppareiden välistä maisemiin 1+2 arvoisesti. Hyvinkäältä täksi kaudeksi Kankaanpäähän siirtynyt Jere Halttunen lisäsi isäntien johtoa vielä 5-0 kotiuttamalla välilyönnillä tuplajuoksun tuoneen Tommi Angerviston.

Toiselle jaksolle Kouvola tuli varsinkin ulkopelin osalta terävämmällä otteella ja sai hyvin kuriin isäntien tilanteiden rakentelua. Myös sisällä peli kulki Kouvolalla paremmin ja joukkue siirtyikin Valtteri Luoman ja myös hyvin lukkaroineen Aleksi Karttusen lyönneillä 0-2 johtoon.  KaMa sai vielä kirin tynkää aikaiseksi neljännen aloittavallaan, mutta Joonas Peltomäen harhaheitolla tuomaa juoksua enempää ei tulostaululle asti tullut.

Niinpä edessä olikin siirtyminen supervuoroon, joka olikin täysin KaMan hanskassa.  Kouvola ei saanut omassa sisävuorossaan miestä kakkospesää pidemmälle, kun KaMa sai omalla sisävuorollaan rakennettua palottoman ajolähdön.  Kouvolan ulkokenttä kesti KaMan hyökkäämisen aina Joona Lehtisen lyöntivuorolla saakka. Kahden palon tilanteessa Lehtinen viimeisellä lyönnillään pisti pallon väliin Kouvolan kolmoskopparin eteen ja  isäntien ykköspalkinnon pokannut Angervisto toi voittojuoksun.

Ratkaisuhahmo Angervisto oli varsin tyytyväinen omiensa peliin ottelun jälkeen:

-        Ulkopeli oli läpi ottelun loistavaa varsinkin nollatilanteen osalta.  Sisäpelissä taasen nollatilanteen tahmeudesta huolimatta saimme tarvittavat juoksut lyötyä. Voiton avain oli tänään siis ennen kaikkea vahva ulkopeli. Omaan peliin olen tyytyväinen:  Lyönti osui keppiin ihan mukavasti ja kaiken kaikkiaan parempaa aloitusta kaudelle ei olisi voinut odottaa.

KaMan ottelut poikien superpesiksessä jatkuvat  maanantaina 7.5 kotiottelulla Vimpeliä vastaan.