Uutiset

Raportti: KaMa laittoi kaimaseuransa ahtaalle

 

 Kankaanpään Maila – Joensuun Maila 0-1 (4-4, 1-4)

Mahtavat 1216 henkeä oli saapunut äitienpäivänä katsomaan kaimaseurojen taistoa. Tällä kaudella toistaiseksi voittamaton JoMa osoittautui tässäkin ottelussa turhan kovaksi palaksi, mutta KaMan nuori miehistö haastoi ennakkoluulottomasti mestaruustaistoon povattua joensuulaisryhmää.

 – Saatiin aika railakas aloitus sarja-avauksessa niissä parissa ensimmäisessä vuorossa. Tiedettiin, että nyt on valtakunnan valioita ulkokentällä ja mitalisuosikki vastassa, joten kentällä pitää tehdä onnistuneita valintoja ja saada hyviä osumia, mikäli meinataan sisäpelissä juoksuja tehdä, kertoi KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen otteluun valmistautumisesta.

Joensuun Maila aloitti ottelun odotetun vahvasti, ja siirtyi avausvuoroparissa johtoon, kun jokeri Juha Niemi puhkoi peräkkäisillä lyönneillä KaMan kolmos- ja kakkossaumat. KaMa nousi peliin mukaan toisessa vuoroparissa, kun Petteri Kortelaisen täydellinen tappikumura kotiutti Mikko Paunan. JoMa kuitenkin karkasi jälleen seuraavissa vuoropareissa, kun Niemi ja Juha Puhtimäki puhkoivat KaMan kenttää yhden juoksun arvoisesti.

 – Pelasimme hyvää pesäpalloa, kun ottaa huomioon, että olemme tässä pelanneet kahtena peräkkäisenä päivänä vieraspelit aika vaativassa lämpötilassa. Eihän suomalainen nyt tällaiseen ole tottunut eikä ehdikään tottumaan, letkautti vieraiden pelinjohtaja Petri Pennanen.

KaMan kiri alkoi viimeisen vuoroparin aloittavalla. Miikka Riikonen näpitti takapesät täyteen ja paloi itse ykköspesälle, mutta tuomari havaitsi lukkari Juha Puhtimäen häirinneen Riikosen etenemistä. Aikalisän jälkeen ajolähtöön tullut Kari Kellokoski löi täydellisen kotiutusnäpin, jolla kotiin kiisi tälläkin kertaa Pauna.

 – Parempaan suuntaan olemme menossa. Yksi heikompi ulkovuoro meiltä tuossa oli, mutta muuten oli jo kohtuuhyvää tekemistä. Kokonaista ehjää peliä tuo vielä kuitenkin vielä hakee, kun tehdään vähän oma pelaaminen hankalaksi. Onneksi olemme kuitenkin vasta runkosarjan kolmannessa pelissä, niin meillä on kyllä aikaa kehittää sitä, jutteli toisessa peräkkäisessä ottelussa vierailijoiden ykköspalkinnon napannut Juha Puhtimäki.

Tilanne alkoi näyttää tukalalta, kun KaMalla oli jäljellä enää ainoana lyöjänä etenijäjokeri Joonas Peltomäki. KaMa-kasvatti ei kuitenkaan tilannetta kauhistellut, vaan pamautti pallon maisemiin kakkosjatkeelta. Vain väärään kohtaan kasvanut koivu pelasti JoMan Peltomäen kunnarilta. Riikonen ja Kellokoski ehtivät kuitenkin kirmata kotiin.

 – Hyvin tultiin takaa tasoihin, mutta ei sitten ihan piisannut jaksovoittoon. Itselläkään ei oikein alussa osunut, mutta tuon hyvän osuman jälkeen alkoi omakin peli kulkemaan, iloitsi KaMan ykköspalkinnon napannut Peltomäki.

Lisäjuoksuja ei jaksolla enää nähty, kun KaMa onnistui nollaamaan JoMan tasoittavalla vuorolla. Näin komean nousun jälkeen jakso tasattiin 4-4.

 – Jos hallitsee peliä tilanteissa, mutta ei voita jaksoa, niin ei se ihan hirveästi lämmitä. Kuitenkin vain voitetusta jaksosta tulee pisteitä, harmitteli Karttunen ensimmäisen jakson tasapeliä.

Toisen jakson kiri ei riitä

Avausvuoropari nollattiin molempien joukkueiden hyvän ulkopelin toimesta. Toisessa vuoroparissa kuitenkin lävähti, kun JoMa mätti aloittavalla vuorolla neljä juoksua. Niemen tappikumuraan Topias Lilja pääsi hyvin väliin, mutta pallo hieman karkasi kiinniotossa. Tämän jälkeen Henri Litmanen iski ottamattoman viistomailan väliin, Hannes Pekkinen puhkoi kenttää hienolla kakkosjatkelyönnillä ja otteluun vasta alkulämmittelyn loukkaantumisten myötä noussut Erkka Gröhn iski täydellisen keskikumuran viimeisenä lyöjänä.

 – Ehkä meillä kuitenkin tänään se paras terä jäi sisäpelistä pois. Samoin myös ulkopelissä tietyt sovitut asiat pääsivät unohtumaan, ja ne sitten näkyivät kyllä heti suoraan taululla. Oli siellä kaverilla valtavan hienoja lyöntejäkin osa, mutta kyllä me teimme tänään heille pelin helpoksi. Paljon sellaisia virheitä, joita ei oikein edes osannut ajatella tulevan, mutta niitä joskus tulee ja se kuuluu pelin henkeen, kertoi Karttunen.

Tämän jälkeen pelissä alkoi hieman staattinen vaihe, ja tapahtumaan alkoi vasta KaMan viimeisen sisävuoron tasoittavalla. KaMa onnistui rakentamaan ajolähdön, mutta harmillisten vaihtolyöntien epäonnistumisten myötä tuo tuli kahdella palolla. Kotiyleisö kuitenkin syttyi, kun Kari Kellokoski iski viimeisellä lyönnillään täydellisen keskikumuran, ja tälläkin kertaa kotiin kipitti Mikko Pauna. Petteri Kortelainen pääsi vielä yrittämään kotiutusta kotiyleisön kannustaessa, mutta harmillisesti tällä jaksolla KaMan kiri ei riittänyt, ja pisteet matkasivat Joensuuhun.

 – 1200 yleisöä, niin oli kyllä mahtavaa pelata, vaikka vähän se hiljenikin, kun JoMa meni 0-4 -johtoon. Keskiviikon peli meille Oulua vastaan on varmasti sellainen, että toivottavasti yleisö uskoo meihin vielä keskiviikkonakin, koska heidän tukeaan me tarvitsemme aika paljon, kiitteli Karttunen suurilukuista kotiyleisöä ja toivoi tukea myös keskiviikon erittäin tärkeään Lippo-otteluun.

Vaikka tappio tulikin, oli KaMan peli tälläkin kertaa lupauksia herättävää. Keskiviikkona Vatajankosken Energiakentälle saapuu KaMan päävastustajiin lukeutuva Oulun Lippo. Tuolloin joukkue tarvitsee jälleen mahtavan kotiyleisönsä tukea, joten tervetuloa kannustamaan KaMa kolmeen pisteeseen sekä huutamaan Lippo tyhjin käsin takaisin Ouluun! Ottelu alkaa kello 17.

Ottelun tilastot

Lehdistötilaisuus

Twitter live-seuranta

  -MK


Ottelukaruselli Oulu