Uutiset

Ennakko: KaMa saa tärkeään otteluun vieraita Oulusta

 

Kankaanpään Mailan juhlakausi jatkuu tärkeällä kotiottelulla Oulun Lippoa vastaan. KaMan kauden päävastustajiin lukeutuva oululaisryhmä on viime aikoina ollut paljon otsikoissa muista kuin pesäpalloilullisista ansioistaan. Vaikeuksista huolimatta vierailijakin on saanut voittotilinsä jo auki, joten KaMa tarvitsee keskiviikkona kello 18 alkavassa ottelussa jälleen tukea kotiyleisöltään.

Viime kaudella

16.5.2017   Lippo – KaMa 1-2s (4-3, 1-2, 0-1)
    Tilastot
13.7.2017   KaMa – Lippo 1-2s (4-8, 6-0, 1-3)
    Tilastot
17.8.2017   Lippo – KaMa 0-2 (1-5, 2-3)             Tilastot

Kauden alku

Kotijoukkue Kankaanpään Maila aloitti kautensa mainiosti kotiottelulla Pöytyällä Hyvinkään Tahkoa vastaan, kun tuloksena oli puhdas 2-0 -voitto. Erityisesti ensimmäisten kahden vuoroparin jälkeen taululla komeillut 9-0 -johto oli mykistävä. Kausi jatkui äitienpäivänä kotiottelulla Joensuun Mailaa vastaan. Runsaslukuisen kotiyleisön edessä KaMa piinasi yhtä tämän kauden mestarikandidaattia, mutta joutui lopulta tyytymään nollaan pisteeseen, vaikka onnistuikin ensimmäisen jakson tasapelillä nipistämään pisteen myös JoMan pussista.

Vierailija Oulun Lippo on aloittanut kauden myös kahdella kotiottelulla. Kaudesta povattiin oululaisryhmälle vaikeaa, mutta joukkue avasikin voittotilinsä heti avausottelussa, kun se kaatoi Alajärven Ankkurit supervuoroparin jälkeen 2-1. Toisessa ottelussaan Lippo koki kuitenkin kirvelevän tappion, kun sarjanousija Haminan Palloilijat haki Raksilasta puhtaan 0-2 -voiton.

Ennakkoasetelmat

Ottelu on molemmille joukkueille erittäin tärkeä, sillä joukkueiden on ounasteltu pelaavan samoista sijoituksista kauden aikana. Pelinjohtajien ennakkorankingissa KaMa rankattiin sijalle 12, ja Lippo heti perään 13:nneksi vain sarjanousija Haminan Palloilijat takanaan. Viime kaudella joukkueiden kohtaamiset olivat huipputasaisia, kun alkusarjassa molemmat joukkueet ryöstivät pisteet vieraissa supervuoroparin jälkeen. Kaudella nähtiin joukkueiden välillä lopulta vain vierasvoittoja, kun KaMa haki Raksilasta jatkosarjan viimeisessä ottelussa huipputärkeän 0-2 -voiton, jolla KaMa lopulta pelastautui uusintaotteluun Kempeleen Kiriä vastaan, ja tuon ottelun voittamalla vältti suoran putoamisen.

Kankaanpään Mailan nuori ja uudistunut joukkue on aloittanut kautensa ennakkoluulottomasti. Vaikka joukkuetta kauden alla erinäisissä ennakoissa povattiin sarjan häntäpäähän, murskasi joukkue heti avausottelussaan edelleen rankatun Hyvinkään Tahkon sekä kiusasi tosissaan mestarikandidaatti Joensuun Mailaa. Pelinjohtaja Jukka Karttunen ei suhteellisen hyvästä tuloksesta huolimatta ollut kovinkaan tyytyväinen suojattien esitykseen, joten on mielenkiintoista nähdä, kuinka kovaan iskuun hivenen ärsytetty KaMa keskiviikkona oikein äityy.

Vierailija Oulun Lippo on kauden alla ollut otsikoissa monista muista seuran asioista paitsi pesäpallosta. Joukkueen pelinjohtaja, ex-KaMa, Markku Hylkilä on kuitenkin saanut erittäin nuoren ja kokemattoman joukkueensa ainakin alkukaudella hyvään iskuun. Kaudesta povattiin Lipolle erittäin vaikeaa, kun talousvaikeuksissa rypevä seura joutui luopumaan kaikista nimipelaajistaan nostaen rinkiin junioripelaajia. Ja tämäkään ei vielä riittänyt, vaan Oulun kaupunki eväsi maksamattomien kenttävuorojen vuoksi joukkueelta pääsyn talviharjoitteluhalliin sekä kevään koittaessa omalle kotistadionilleen Raksilaan. Viime viikot joukkue on kuitenkin päässyt jälleen harjoittelemaan kotikentällään, kun seura suostui kaupungin ehtona olleeseen velkasaneeraukseen. 

Kokoonpanot

KaMalla oli talvikauteen lähdettäessä laaja rosteri, mutta se on erinäisten harmillisten tapahtumien ja loukkaantumisten myötä hiljalleen kaventunut. Huomisesta ottelusta varmuudella ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi linjapelaajat Mika Ihanamäki sekä Aleksi Pajuniemi. Ottelu on KaMalle jo kolmas viikon sisään, ja kun toukokuun sää on tällä kertaa yllättänyt positiivisesti, voinee huomenna olla luvassa hienoista kierrätystä etenijöiden osalta. Samaten lukkaritilanne oli kauteen lähdettäessä mielenkiintoinen, ja edelleen säilyy sellaisena, Joona Lehtisen ja Sami Virron molempien esittäessä kauden alussa erinomaisia otteita. Tästä linkistä klikkaamalla pääset tarkastelemaan KaMan edellisen JoMa-ottelun kokoonpanoa ja tilastoja.

KaMan kokoonpano julkaistaan Kankaanpään Mailan kotisivuilla pelipäivänä kello 12.

Oulun Lipon joukkue uudistui syksyn aikana rajusti, kun joukkueen jättivät nimimiehet Ville-Pekka Jokinen, Antti ja Matti Korhonen, Hannu Huuskonen sekä Marko Pelkonen. Tilalle Lippo hankki nuoria vuokrapelaajia Sotkamosta Niko J. Korhosen, Riku Niemen ja Kalle-Tapio Huuskon muodossa, kokemusta Raahesta Eino Järvelän palatessa Ouluun sekä pohjalaista väriä Kiteeltä Jouni Mäen vaihtaessa myös Lippoon. Mäki on alkukaudella pelannut kotiuttajajokerina, mutta muu nelikko on luonut Oulun kärkiviisikon yhdessä seuraan jääneen Tapani Pirin kanssa. Seura hankki syksyllä Itä-Länsi -pelaaja Ville Postin riveihinsä, mutta joutui luopumaan tästä jo ennen kauden alkua taloussyiden vuoksi. Tämän jälkeen kokemusta joukkueessa edustavatkin Superpesis-tasolle kokemattomat Aki Toikka sekä Tuomas Virkkala muun joukkueen koostuessa Lipon omista junioreista. Tästä linkistä klikkaamalla pääset tarkastelemaan Lipon edellisen Hamina-ottelun kokoonpanoa ja tilastoja.

Taisteluparit

Jouni Itävalo vs. Tapani Piri. Joukkueidensa numero kolmoset ovat paljonvartijoina tilanteiden luomisessa joukkueilleen. Heidän kaksintaistelunsa lopputulema tulee näyttelemään suurta roolia huomisen ottelun tuloksen kannalta. Nämä kaksi kaveria ovat myös joukkueidensa ulkopelin tärkeimpiä palasia, joten he tulevat olemaan myös tärkeässä roolissa taisteluparinsa pimentämisessä ottelussa.

Kari Kellokoski vs. Eino Järvelä. Lippo pyrkii rakentamaan tilanteensa lähtökohtaisesti Järvelälle tämän ollessa joukkueen lähes ainoa Superpesis-tasoinen kotiuttaja. Hän saa vastaansa KaMasta huikeasti kauden aloittaneen Kari Kellokosken, joka on iskenyt kahteen otteluun numerolla pelaavalle kotiuttajalle kelpo tehot 1+4. Myös ulkopelissä miehet ovat tärkeässä roolissa molempien tilkitessä ulkokentän kakkospuolta, joka Kankaanpäässä on se osa kenttää, josta juoksuja voi saada kerralla useammankin. Kotiutustyöskentelyssä Kellokoskea kuitenkin helpottaa tämän saama tulituki jokeriosastolta Petteri Kortelaiselta sekä Miikka Riikoselta. Järvelä ei tästä tulituesta vielä ole päässyt nauttimaan Jouni Mäen onnistuttua kotiuttamaan jokerina vain kerran kahdeksasta yrityksestä.

Ottelun ratkaisee

Suurin taistelu pelisse tullaan käymään henkisellä puolella. Kuinka KaMa saa valmistauduttua otteluun, ja tuleeko lataus olemaan Tahko-pelin tasolla? Myös Lippo tarvitsee henkisen puolen valmistautumisen onnistumista. Heitä toki helpottaa se, että he saavat jokaiseen otteluunsa lähteä altavastaajana. Silti tämän latauksen saaminen 32 runkosarjaotteluun kauden aikana on haastavaa, ja ohi-pelejä tulee väistämättä.

Mikäli henkinen lataus kuitenkin onnistuu molemmilta joukkueilta, tullaan erot tekemään kotiutustehokkuudessa. KaMa on onnistunut alkukauden aikana tekemään hyvin tilannetta, ja myös Lipon Sotkamon vahvistukset Pirillä höystettynä ovat onnistuneet kohtalaisesti, joten kolmostilanteita ottelussa tultaneen näkemään säiden suosiessa. Kotiutusosasto kuitenkin otteluun lähtiessä on KaMalla oletettavasti vahvempi sekä laajempi, mikä kääntää vaakakuppia kotijoukkueen suuntaan.

Pelinjohtaja Jukka Karttusen kommentit

 – Tahko-ottelu oli meiltä henkisesti hyvä, ja olimme valmiita myös Joensuuta vastaan, mutta teimme kuitenkin jonkin verran pikkuvirheitä. Tahkoa vastaan se riitti, mutta Joensuuta vastaan enää ei. Myös JoMa-ottelu oli meiltä silti kokonaisuutena ihan hyvä.

 – Olen usein sanonut, että kauden avausottelusta kun otetaan voitto, niin se määrää paljon meidän koko kauden suuntaa. Uskon, että huomenna pystytään voittamaan ihan sillä omalla hyvällä pelillämme. Kaverilla on aika haastavat lähtökohdat otteluun, kun joukkue on vaihtunut paljon, ja mitä olen heidän edellisiä otteluitaan katsonut, niin siellä näyttäisi olevan myös aika iso lukkariongelma.

 – Meillä on hyvä mahdollisuus pelata voitokas ottelu, ja varmasti teemme paljon tilannetta, mutta kotiuttamisessa pitää olla huomenna laatua. Olemme niitä kotiutuspaikkoja nyt aika paljon ennakkoon katsoneet, ja muutenkin tähän otteluun olemme keskittyneet paljon meidän omien vahvuuksiemme kautta, ja luotamme siihen, että oma tasomme riittää huomenna voittoon.

Pro Tip

Myös tässä ottelussa ovat arpapalkinnot kohdillaan! Tällä kertaa päävoittona on kausikortti vuodelle 2018 Pesämäen moottoriurheilukeskukseen. Pesämäen kauden 2018 tapahtumakalenterin löydät tämän linkin takaa. Tuosta linkistä klikkaamalla voit myös osallistua Pesämäen omaan Facebook-arvontaan ko. kausikortin osalta.

KaMa tarvitsee jälleen kotiyleisönsä tukea, kun se kohtaa yhden tärkeimmistä päävastustajistaan! Huomenna 16.5. kello 18 alkavassa ottelussa otteluisäntänä toimii Vatajankosken Sähkö, ja otteluisännän kestitsee Lumiainen Oy. Tervetuloa kannustamaan KaMa tärkeään voittoon!


SoMessa pääset menoon mukaan hashtageilla #KAIKKIpeliin #60v #SydäntäPeliin #Pääskysasento


 -MK

32506881 2044355742260095 8480362563165487104 n