Raportti: KaMa nollasi Lipon ja nappasi huipputärkeän voiton

Kankaanpään Maila – Oulun Lippo Pesis 1-0 (5-1, 1-1)

KaMa nappasi keskiviikkoillan ottelussa huipputärkeän voiton yhdestä tämän kauden päävastustajistaan. Ehkä voittoakin maukkaampaa oli jättää Lippo nollaan pisteeseen. Avausjakson hellesään edesauttama ilotulitus hieman jäähtyi toiselle jaksolle paikalle saapuneen rankkasateen suosiollisella avustuksella.

KaMan ulkopeli oli avausjaksolla rautaa, kun se jätti Lipon neljässä ulkovuorossa vain kolmeen kolmostilanteeseen, joista kaksi vierailijat saivat vasta viimeisessä sisävuorossaan. KaMa puolestaan aloitti ilotulituksen heti avaussisävuorossaan. Ensin Petteri Kortelainen rikkoi kuparisen viimeisen lyönnin keskipompullaan. Seuraavana vuoroon tullut Miikka Riikonen puolestaan kiskaisi kaamean pommin kolmosluukkuun, ja uimahallin seinän avustuksella Lippo selvisi lyönnistä vain kahdella takaiskujuoksulla.

– Peli alkoi meidän käsikirjoituksen mukaisesti. Kaverikin vähän räpylästä avusti, mutta Riikosen ja muutaman muun lyönnit olivat myös aivan loistavia, ja sisäpeli pyöri kohtuullisen hyvin, summasi pelinjohtaja Jukka Karttunen pelin alun.

Kolmannessa vuoroparissa sama kaksikko iski jälleen. Ensin Kortelainen kiskaisi viimeisellä lyönnillään pallon kakkosrajan kautta suojaverkkoihin, ja perään Riikosen huima laakalyönti kakkoskopparin eteen vei KaMan jo 5-0 -johtoon. Lippo viritteli viimeisessä sisävuorossa vielä kirin tynkää, mutta ainoaksi onnistumiseksi jäi kakkospalkittu Kalle-Tapio Huuskon merkistä väliin painama tappikumura. Kotijoukkue rallatteli siis avausjaksolla 5-1 -voittoon.

– Ensimmäinen jakso lähti vähän käsistä parin pelivirheen kautta eikä sisäpelikään auennut, että olisimme päässet kamppailemaan ensimmäisen jakson voitosta. Toisella jaksolla paransimme ulkopeliä edelleen, mutta muutama kummallinen virhe tappoi sisäpelin niissä parissa hyvässä sisävuorossa. Siitä on hyvä mieli, että tämä oli parasta ulkopeliä meiltä tällä kaudella, ja sitä onkin saatu vietyä koko ajan eteenpäin. Kuitenkin tällaisella sisäpelillä pitääkin hävitä pelit, ja siinä meillä on paljon työstettävää, kertoi vieraiden pelinjohtaja Markku Hylkilä.

Rankkasade kasteli ruudin toisella jaksolla

Avausjakson puolivälissä alkanut rankkasade vaikeutti selvästi joukkueiden sisäpeliä. Erityisesti KaMan sisäpeli ei ottanut jaksolla toimiakseen, ja joukkue jäikin vain kolmeen kolmostilanteeseen. Ulkopeli pysyi kuitenkin debytantti Joona Lehtisen, joka valittiin myös ottelun parhaaksi ulkopelaajaksi, johdolla rautaisena eikä Lippokaan päässyt tilanteilla herkuttelemaan saati KaMaa painostamaan.

– Oikeastaan koko ottelun ajan kentällemeno oli meille aika vaikeaa tänään. Numeroilla yksi, kaksi ja viisi 15:stä yrityksestä kolme onnistumista, niin heillä on paljon petrattavaa tuolta osin seuraavaan peliin. Toisella jaksolla oltiin aika hampaattomia Oulun ulkopelin edessä, kun he petrasivat kovasti sitä kovasti toiselle jaksolle, pureutui Karttunen KaMan tämän päivän ottelun heikkoihin osa-alueisiin.

Sisäpeli ei lähtenyt koko jakson aikana oikein missään vaiheessa toimimaan varsinkaan kärjen osalta. KaMa joutui sisällä luottamaan lähes ainoastaan palkittuun kaksikkoon, Jouni Itävaloon ja Kari Kellokoskeen. Kolmannessa sisävuorossa parivaljakko rakenteli kahden palon kolmostilanteen jokerien säestyksellä. Lopulta viimeisenä lyöjänä lyömään tullut, ja kultakypärää kantanut, Joonas Peltomäki oli jälleen KaMan sankari, kun hän iski vahvalla keskikumuralla ykköspalkittu Kellokosken kotiin.

– Vähän tuo siihen kyllä meni, että pelasimme sisäpeliä Jounin kanssa kahdestaan. Hyvä puoli on kuitenkin se, että tuskin pojat kärjessä pelaa noin huonosti enää toista peliä. Jos olisimme kärjestä saaneet paremmin tilannetta, niin se olisi varmasti näkynyt meidän juoksusarakkeessakin. Oli meillä kuitenkin paikat lyödä tarvittavat juoksut vapaillakin lyönneillä. Paikat oli katsottu, ja se tila siellä oli, mutta lyönnit eivät sitten käyneet silloin, kun piti. Toisella jaksolla oltiin aika huonoja, niin ehkä tämä oli se lopputulos, joka tästä ottelusta piti saadakin, analysoi KaMan ykköspalkittu, kolme juoksua tuonut, Kari Kellokoski ottelun kulkua.

Lippo sai kolmannen tasoittavallaan rakenneltua kahden palon ajolähdön jokeriksi vaihdetulle Eino Järvelälle, joka löysikin kakkossaumasta tilaa tasoitukselle. KaMan viimeinen sisävuoro oli heikko, mutta ulkovuoro taasen rautainen kakkospalkittu ja kaksi juoksua tuoneen kapteeni Itävalon johdolla tämän napsiessa kaksi ensimmäistä paloa kakkoselta. Lopulta kolmas palo tuli Lehtisen korkean tolpan ja kotiyleisön rajun huutomyrskyn säestyksellä, kun Lipon ykköspalkittu Jonne Luhtavaaran viimeisen lyönnin koppi ei aivan pysynyt kentässä.

– Ensimmäinen ulkovuoro ottelussa oli meiltä aika surkea, mutta sen jälkeen kyllä parannettiin. Sisällä ei saatu oikein mitään aikaiseksi, ja siihen tämä ottelu tänään kaatui, kommentoi vieraiden harvasanainen ykköspalkittu.

KaMa nappasi siis yhdestä tämän kauden päävastustajistaan tärkeän voiton. Vaikka kolmea pistettä ei tänään mukaan tarttunutkaan, ehkä vieläkin tärkeämpää oli jättää Lippo nollille. Vaikka toinen jakso oli sisällä alusta asti vaikea, osoitti joukkue silti pystyvänsä pelaamaan voittavaa pesäpalloa ulkona, mikä tietää hyvää kauden edetessä.

– Kuusi juoksua yhdeksästä tilanteesta on kohtuullisen kova prosentti. Jos tuolla prosentilla pystytään tekemään pinnoja läpi kauden, niin yksi annettu juoksu per jakso yleensä riittää ottelun voittoon, kuten tänäänkin. Tänään kuitenkin mielestäni meille ansaittu voitto, ja kai se liitollekin ihan kiva on, kun nappasivat jälleen meidän pelistä sen yhden pisteen, iloitsi Karttunen päivän voitokkaan ottelun kovasta kotiutusprosentista.

KaMa on nyt palautettu takaisin voittokantaan! Seuraavaksi peleistä on vuorossa hieman taukoa, kun KaMan seuraava ottelu on vasta vajaan viikon kuluttua tiistaina Seinäjoella JymyJussien vieraana. Seuraava kotiottelu on puolestaan vuorossa puolentoista viikon päästä sunnuntaina 27.5. Tuolloin kello 17 alkavassa ottelussa KaMan vieraaksi saapuu Kiteen Pallo – Tervetuloa jälleen tuolloin kannustamaan KaMa voittoon!