Uutiset

Ennakko: KaMa saa vieraita kaukaa itärajalta

 

Kankaanpään Mailan 60-vuotisjuhlakausi jatkuu sunnuntaina neljännellä kotiottelulla. Tällä kertaa KaMa saa vieraita kaukaa Itä-Suomesta, kun Kiteen Pallo-90 saapuu Vatajankosken Energiakentälle. Aivan Kiteeltä saakka ei KiPan tarvitse kuitenkaan matkaan lähteä, sillä joukkue pelasi lauantaina Koskenkorvan Urheilijoiden vieraana, ja jäi majailemaan Länsi-Suomeen.

Sarjatilanne

Kiteen Pallo-90 pelasi tänään lauantaina kauden viidennen ottelunsa. KaMa puolestaan on tähän mennessä pelannut neljä ottelua. Joukkueet löytyvät sarjataulukosta peräkkäisiltä sijoilta 10 ja 11. KaMa on kerännyt kauden otteluistaan viisi pistettä, ja vierailijat pisteen KaMaa enemmän.

Viimeisimmät 3 peliä

Kotijoukkue Kankaanpään Maila pelasi tiistaina kauden ensimmäisen vierasottelunsa Seinäjoella JymyJussien vieraana. Tuosta ottelusta tuloksena oli 2-0 -tappio. Tätä edeltävissä kotiotteluissaan KaMa lahjoitteli pisteitä liitolle, kun viime viikon keskiviikkona KaMa nappasi Oulun Lippo Pesiksestä 1-0 -voiton sekä tätä edeltävänä sunnuntaina taipui kestomenestyjä Joensuun Mailalle 0-1.

Vierailija Kiteen Pallo-90 hävisi tänään lauantaina Koskenkorvan Urheilijoiden vieraana tiukan väännön 1-0. Tätä ottelua edelsivät kuitenkin erittäin maukkaat voitot supervuoroparien jälkeen ensin vieraissa Alajärven Ankkureista 1-2 sekä tämän jälkeen kotona Sotkamon Jymystä 2-1.

Ennakkoasetelmat

Ennakkoasetelmat otteluun ovat jännittävät, ja KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen kuvailikin ottelua KaMalle henkisesti tärkeäksi otteluksi tiistaisen JymyJussit-pelin jälkeen, kun vastassa on oletettavasti yksi tämän kauden päävastuksista. Ja tasaisesti joukkueet ovat esiintyneetkin, mistä kielii joukkueiden sarjasijoitukset sekä piste-ero sarjataulukossa. Superpesis on muutenkin alkanut kuluvalla kaudella erittäin tasaisesti. Joukkueita on yhden pisteen välein sijoilla 2–12. Ainoastaan sarjakärki Vimpelin Veto sekä hännillä olevat Oulun Lippo Pesis ja Imatran Pallo-Veikot ovat irti tasaisesta keskiryhmästä.

Kankaanpään Maila aloitti kautensa vahvasti. Kuitenkin edellisessä ottelussa JymyJusseja vastaan tiukan ensimmäisen jakson jälkeen joukkueelle tuli hienoinen ulospuhallus toisella jaksolla. KaMa on tuosta varmasti jälleen terästäytynyt, ja on sunnuntaina valmiina jatkamaan vahvoja kotiotteitaan, joilla se jo murskasi Hyvinkään Tahkon, voitti Oulun Lippo Pesiksen sekä piinasi tosissaan mestarikandidaatti Joensuun Mailaa. Odotettavissa on jälleen upea pesäpallonäytös Vatajankosken Energiakentällä.

Kiteen Pallo-90 lähti sarjaan pelinjohtajien ennakkorankingin seitsemänneltä sijalta. Tällä hetkellä joukkue on hieman tuon sijoituksen alapuolella. Kiteen kausi sai heikohkon alun, kun Pattijoen Urheilijat Raahesta haki Kiteeltä täyden pistepotin. Tämän jälkeen Kiteelle koitti kuitenkin kolmen ottelun voittoputki. Ensimmäistä täyttä kolmen pisteen voittoaan joukkue kuitenkin metsästää edelleen. Kiteen kauden jatkoa on nyt mielenkiintoista seurata, kun Koskenkorvan Urheilijat katkaisi joukkueen voittoputken. Lisäksi Kiteellä alkavat hienoiset kokoonpanohuolet kasautua loukkaantumissuman myötä.

Kokoonpanot

Kankaanpään Mailan kauden kokoonpano on ollut lukkarin paikkaa sekä joitakin numerojärjestyskombinaatioita lukuunottamatta muuttumaton. Joona Lehtinen pelasi tänään lauantaina Sotkamossa Jokioisten Koetuksen riveissä Ykköspesistä, joten oletettavasti KaMan lautasen äärelle huomenna palaa Sami Virto. Lisäksi mielenkiintoista on nähdä pelaako huomenna kärjessä viime otteluissa siellä esiintynyt Teemu Rouhiainen vaiko Topias Lilja. KaMan edellisen JymyJussit-ottelun kokoonpanoa ja tilastoja voit tarkastella tämän linkin takaa.

KaMan kokoonpano julkaistaan Kankaanpään Mailan kotisivulla pelipäivänä kello 12.

Kiteellä nähtiin syksyllä melko suuriakin kokoonpanomuutoksia. Joukkueen jättivät JoMaan siirtynyt Hannes Pekkinen, Ouluun lähteneet Jouni Mäki ja Ville Posti, Haminaan siirtynyt Oskari Purmonen sekä pelikentät jättänyt Robert Tallbacka. Tilalle joukkue hankki Jani Ahosen ja Jesse Eskelisen Haminasta, välivuoden jälkeen paluun tehneen Ville Hämäläisen, Kouvolasta saapuneen Valentin Ikosen sekä Imatralta tulleen Juhani Myyryläisen. Peräti kuusi miestä Kiteeltä on menettänyt otteluita erinäisten vaivojen ja loukkaantumisten vuoksi. Edeltäneestä KoU-ottelusta joukkueen riveistä puuttui KaMa-taustaakin omaava Myyryläinen. Lisäksi joukkue sai erittäin huonoja uutisia, kun ottelun tiimellyksessä loukkaantui joukkueen numero 2, sisäistä kärkilyönti- ja etenijätilastoa johtanut Topi Hurskainen. Laajuutta vierailijoiden ringissä riittää, mutta on mielenkiintoista nähdä millaisen joukkueen KiPa saa raavittua kasaan Vatajankosken Energiakentälle, ja ennen kaikkea, että kuka astuu Hurskaisen saappaisiin. Tästä linkistä klikkaamalla pääset tutkimaan tämänpäiväisen KoU-ottelun kokoonpanoa ja tilastoja.

Taisteluparit 

Jouni Itävalo vs. Sami Partanen. Joukkueidensa kapteenit ja etukenttien hidalgot mittelevät jälleen paremmuudestaan. Tässä taisteluparissa on laatua ja kovuutta aina Itä-Länsi -tasolta asti. Partasta varmasti mielellään pelinjohtaja Raimo Bragge pitäisi kotiutusosastolla, sillä onhan Partanen tällä kaudella iskenyt viiteen otteluun komeat tehot 0+12, mutta Hurskaisen loukkaantuminen tietänee Partaselle Kankaanpäässä enemmän vaihtovastuuta, jolloin tämä taistelee suoraan Itävalon kanssa myös sisäpelissä. Kumpi kapteeneista johdattaa joukkueensa voittoon?

Kari Kellokoski vs. Samu-Kalle Varonen. Kitee menetti syksyllä nimipelaajiaan, mutta onnistui hankkimaan hyviä pesäpalloilijoita myös lähteneiden tilalle. Parhaiten rosteria kuitenkin kuluvalla kaudella on paikannut läpimurtokauttaan pelaava Samu-Kalle Varonen. Viiteen otteluun nuori mies on iskenyt peräti neljä kunnaria. Hän on Vimpelin Mikko Kanalan jälkeen tehopistetilastossa toisena neljällä kunnarilla, yhdeksällä tavallisella sekä kuudella tuodulla juoksulla. Myös kärkilyöntejä on kertynyt mukavat 28 kappaletta. Entistä lukkarilupausta, nyttemmin koppariksi siirtynyttä Varosta KaMasta haastaa upeasti kautensa aloittanut, ja KaMan lyönti-, tehopiste- sekä etenijätilastoja johtava Kari Kellokoski. Kumpi numerolla kotiuttavista onnistuu sunnuntaina paremmin?

Sami Virto vs. Jesse Eskelinen. Joona Lehtinen pelasi tänään lauantaina ottelun Ykköspesiksen Joensuun Koetuksen riveissä Sotkamossa asti, joten tämä tarkoittanee Virron pelaamista sunnuntain ottelussa. Virto saakin vastaansa tulevaisuuden lukkarilupauksen, Jesse Eskelisen, ja on paljon vartijana KaMan ulkopelin onnistumisessa sunnuntaina. Virron onnistuminen johdattanee KaMan hyvään tulokseen ottelusta.

Ottelun ratkaisee

Sisäpelin toimivuus. KaMalla on joissakin otteluissa paikoitellen ollut vaikeuksia saada sisäpelinsä toimimaan. Parhaimmillaan koneisto on kuitenkin ollut tehokas. Vatajankosken Energiakenttä on suhteellisen suljettu pesäpallostadion, joten läpilyönneillä ei aina automaattisesti tule montaa juoksua. Tällöin myös yksittäiset kotiutuslyönnit nousevat arvoon arvaamattomaan. Kiteen kauden sisäpeli on toiminut paikoitellen todellakin iloisesti läpilyöntien myötä. Huomenna Kiteen puolelta paljon ratkaisee Hurskaisen tai tämän korvaajan päivän kunto. Onnistuuko KaMa kierrättämään sisäpeliänsä hyvin ja onnistuuko Kitee paikkaamaan mahdollisen Hurskaisen loukkaantumisen? Näiden kahden kysymyksen vastaukset ratkaisevat huomisen ottelun lopputuloksen, sillä huomisen ottelun voittaja tullaan ratkomaan erityisesti sisäpelillisillä ansioilla.

Pelinjohtaja Jukka Karttusen kommentit

 – Emme nyt vielä ole aivan hirveän hyvin pelanneet, joskin emme myöskään huonostikaan. Sisäpelin tehottomuus on meiltä toistaiseksi vienyt joissakin otteluissa, kuten JoMaa ja JymyJusseja vastaan, tehoja myös ulkopelistä. En kuitenkaan ole pettynyt tähän astiseen kauteemme, sillä viisi pistettä neljään otteluun on se tahti kauden loppuun asti, jolla olemme tavoitteessamme kamppailemassa paikasta ylempään loppusarjaan. Se on se meidän maalimme.

 – Kitee on ollut meille aina vaikea vastustaja. Siellä on muutamia huippupelaajia sekä nuoria ja menestyneitä junioreita. Mielenkiintoista on kuitenkin nähdä heidän huominen joukkueensa, kun heidän sisäpelin iso palanen Topi Hurskainen loukkaantui tänään, ja on varmaan poissa huomenna. Lisäksi kärkietenijä Ville Hämäläinen puuttui tänään kokoonpanosta, joten saa nähdä onko hänkään huomenna kokoonpanossa.

 – Meidän pitää olla huomenna tylympiä ja huolellisempia kuin kauden aiemmissa otteluissa, niin saamme pelistä hyvän tuloksen. Paljon olemme nyt viime päivät tehneet sen eteen töitä. Katsotaan, josko saisimme jokusen läpärinkin huomenna.

Ottelu Kiteen Palloa vastaan alkaa kello 17 Vatajankosken Energiakentällä. Otteluisäntänä ottelussa toimii Kankaanpään kaupunki, ja otteluisännän kestitsee tuttuun tyyliin Lumiainen Oy! Tervetuloa kannustamaan KaMa takaisin voittokantaan sekä huutamaan Kiteen Pallo-90 pitkälle kotimatkalle vailla pisteen pistettä!

SoMessa pääset menoon mukaan hashtageilla #KAIKKIpeliin #60v #SydäntäPeliin #Pääskysasento


Kipa

Pro Tip

Olethan huomannut, että kesän avausfestarit, Kankaanpää Rocks, juhlitaan Kankaanpään Palloiluhallilla 16.6.2018 klo 19.30 alkaen. Musiikista vastaavat huikeat bilebändit Remix! ja George sekä valtakunnan suurin iskelmäkuningatar, Paula Koivuniemi ja hänen svengaava orkesteri.

Konserttialue on K-18. Liput: Ennakkoon 29,50€ ja ovelta 39,50€.  Lippuja myyvät Kankaanpään ST1-asema ja K-Citymarket Kankaanpää sekä Lippu.fi.  VIP-lippu 100€ (sisältää liput aitioon, ruoan sekä 5kpl juomia). Liput tulevat myyntiin 30.5. Ole nopea! Tästä linkistä pääset tapahtuman Facebook-sivuille. Tästä linkistä puolestaan lipunmyyntiin.

Krocks


 -MK