Uutiset

Raportti: KaMa nappasi pisteen tapahtumarikkaasta ottelusta

 

 Kankaanpään Maila – Kiteen Pallo-90 1-2s (3-0, 1-6, 1-2)

Kankaanpään Mailan 60-vuotisjuhlakausi jatkui neljännellä kotiottelulla. Tällä kertaa vierailemaan saapui Länsi-Suomen kiertueellaan oleva Kiteen Pallo. Suurilukuinen kotiyleisö näki tapahtumarikkaan sekä moninaisen ottelun, jossa jännitys säilyi aivan viimeisille hetkille saakka.

KaMan ottelu alkoi yskähdellen ensimmäisessä sisävuorossa. Lisäksi ulkovuorossa Kitee rakensi nopeasti palottoman ajolähdön. Hidas lähtö otteluun kääntyi kuitenkin ryhdistäytymisellä sekä nollaamalla Kitee avausvuorossa. Toisen vuoron aloittavalla KaMa siirtyi puolestaan johtoon Miikka Riikosen iskiessä komean pommin kolmoskopparin eteen, ja kotiin kiisi Topias Lilja.

 – Valitettavasti puhuin shittiä Koskenkorvalla, kun lupailin aggressiivista Kiteen Palloa tänään. Peli lähti meiltä juuri niin kuin eilinen peli päättyi. Oli vähän nahkeaa, matkustettiin paljon parin päivän sisällä. Oli vähän normaalista poikkeavaa, kun ei olla pitkään aikaan tehty edes kahden päivän retkiä. Aika vaikea oli syttyä peliin. Ei oltu valmiita. Ei oltu läsnä tässä pelissä, myönsi vieraiden pelinjohtaja Raimo Bragge.

KaMan ulkopeli jatkui rautaisena, ja seuraavissa vuoroissa Kitee jätettiin vain yhteen kolmostilanteeseen. Neljännen aloittavalla Petteri Kortelainen helpotti hieman kotiyleisön jännitystä iskemällä pallon uimahallin seinään kolmosluukusta. Tällä lyönnillä kotiin kirmasivat Joonas Peltomäki sekä Mikko Pauna. Vierailijat pääsivät tasoittavalla vielä yrittämään kotiutusta, mutta 3-0 -lukemat säilyivät jakson loppulukuina.

Toisella jaksolla osat vaihtuvat

 – Kyllähän me ensimmäistä jaksoa hallitsimme, mutta jostain kumman syystä, kun kaveri pääsi toisella jaksolla 1-0 -johtoon, niin alkoi tulemaan sisällä virheitä ja ulkona virheitä. Ja vielä sellaisia virheitä, jotka johtuvat omasta päästä. Se ei ollut tänään mukana, harmitteli KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen jaksotauolla menetettyä vahvaa otetta ottelusta.

Kitee siirtyi välittömästi toisen jakson aloittavallaan johtoon, kun KaMan ulkokentän avustuksella Ville Kotro selvisi kotiin asti Samu-Kalle Varosen lyönnillä, vaikka välillä miehestä olisi ollut palokin napattavissa. KaMan sisäpeli oli jakson alussa tukossa eikä kahdessa avausvuoroparissa päästy kakkospesää pidemmälle. Toisen aloittavalla Sami Partanen kävi napauttamassa Kiteen 0-2 -johtoon.

 – Tauolla todella pieniä lyöntijärjestyksen muutoksia, muutama jostain kaivettu tsemppiyritys, taistellaan ja kaivetaan yksinkertaisia perussuorituksia esiin, kun ei tahtonut mikään onnistua. Onnistumiset sitten ruokkivat toisia onnistumisia, ja aloimme saada KaMaa kiinni sisällä ja ulkona. Ensin juoksu, sitten toinen juoksu ja sitten siinä alkoi vähän jo lumipallo vyörymäänkin ja pääsimme pienelle karkumatkalle, kuvaili Bragge ottelun kuvan kääntymistä vieraiden näkövinkkelistä. 

Kolmannessa vuoroparissa oli jo ratkaisun makua ilmassa. KaMa nappasi Kiteen sisävuorolla nopeasti kaksi paloa, mutta kolmannen kanssa oli hankalaa. Joni Matikainen puhkoi kenttää kahden juoksun arvoisesti ja Kotro kävi iskemässä pystymailan merkistä väliin. Tasoittavallaan KaMa osoitti jo heräämisen merkkejä, mutta kotiuttamisessa ei parista yrityksestä huolimatta onnistuttu.

 – Tämä oli sisäpelillisesti meiltä vaikea ottelu. Taas ne peräkkäiset onnistumiset jäivät vähän puuttumaan. Rikkonaista oli ja takapaloja tuli hirveä määrä eikä saatu peliä pyörimään oikein kunnolla missään vaiheessa, vaikka ensimmäinen jakso sieltä naarattiinkin. Ulkona oli todella rikkonaista peliä; huonoja heittoja ja huonoja kiinniottoja paljon. Tällä pelillä ja noilla tilannemäärillä yksi piste tästä on sellainen, jonka otamme vastaan, kertoili jälleen ykköspalkinnon napannut ja hyvin esiintynyt kapteeni Jouni Itävalo.

Kitee lisäsi johtoaan neljännessä vuorossa vielä Partasen toimesta. KaMan sisäpeli toimi tasoittavalla yhtä iloisesti kuin edellisessäkin vuorossa. Nyt kotijoukkue onnistui rikkomaan kuparisensakin, kun Kari Kellokosken vahva kumura poltteli linjapelaajien näpeissä. Tätä lähemmäksi KaMa ei kuitenkaan toisella jaksolla päässyt 1227-päisen kotiyleisön rajusta kannustuksesta ja kotiutusyrityksistä huolimatta.

Supervuoropari tarjoaa huikeaa draamaa

Kitee sai rakennettua supervuoroparissa melko halvallakin palottoman ajolähdön, kun pallot polttelivat KaMan ulkopelaajien käsissä. Ja sama jatkui kotiutuslyönneissäkin, kun kopiksi jäänyt kotiutuslyönti putosikin kenttään, ja heikon kotiutuslyönnin myötä polttoheitto kotiin oli heikko eikä pysynyt lukkari Sami Virron räpylässä. Näiden virheiden jälkeen KaMa kuitenkin kokosi rivinsä kasaan, ja hoiti tarvittavat palot taululle.

 – Supervuoropari oli jännittävä ja siinä tapahtui kaikennäköistä. KaMa iski pari älyttömän hyvää jatkelyöntiä, mutta varmistelimme ne hyvin, niin ettei päässyt tapahtumaan kuin ilmaiset vaihdot. Supervuoropari on aina jännittävä, ja nyt se päättyi meille. Ollaan siitä onnellisia. Kaksi pistettä, päätti Bragge.

KaMan sisävuoro puolestaan oli melkoista ilotulitusta, kun peräkkäisillä vuoroillaan Teemu Rouhiainen, Mikko Pauna ja Topias Lilja puhkoivat Kiteen ulkokenttään. Ainoastaan Kiteen kopparien hienot ulkopelisuoritukset pelastivat vierailijat. Palottomaan ajolähtöön tullut Jouni Itävalo kotiutti Rouhiaisen välittömästi hienolla keskipompulla. Kotiyleisö oli tässä vaiheessa revetä liitoksistaan, kun vielä seuraava Itävalon lyönti oli hieno kumura kolmoskopparin eteen. Samu-Kalle Varosen käsi kävi kuitenkin upeasti palon arvoisesti.

 – Toisen jakson neljäs vuoro ja supervuoropari - vaikka annettiin kaksi käsistä - olivat sellaisia vuoroja, joissa saatiin sisällä hyvä paine päälle. Paljon parannettavaa kokonaisuutena, mutta täytyy olla tyytyväinen, että yhdeltä päävastustajistamme nipistimme pisteen, vaikka kotona häviäminen aina harmittaakin, jutteli Karttunen.

KaMa pääsi vielä yrittämään kotiutusta avausjaksolla onnistuneiden Riikosen ja Kortelaisen toimesta, mutta joutui lopulta toteamaan vierailijat itärajalta paremmakseen tänään. KaMan kausi jatkuu ensi viikolla melkoisella suhaamisella ympäri Suomen, kun joukkue lähtee maanantaina kohti Haminaa, jossa on peli tiistaina. Sieltä matka jatkuu suoraan toiselle puolelle Suomea Raaheen, jossa on peli torstaina. Matka päättyy viikonloppuna takaisin Kankaanpäähän, jossa sunnuntaina vastassa on Alajärven Ankkurit.

 – Tiistaina Hamina ja torstaina Pattijoki. Huomenna lähdetään ja perjantaiaamuna tullaan pois. Sunnuntaina sitten pelataan Ankkureita kotona. Onneksi Suomessa on kesä, letkautti pelinjohtaja Karttunen melko rajustakin ensi viikon Suomen kiertueesta.

KaMa kiittää mahtavaa kotiyleisöään suuresta katsojamäärästä sekä rajusta kannustuksesta! Harmillisesti se ei tänään riittänyt voittoon saakka, mutta piste plakkarissa on mukavampi lähteä rajuun ensi viikkoon kuin ilman sitä. Tervetuloa jälleen sunnuntaina Vatajankosken Energiakentälle, jonne vierailemaan saapuu rakas Alajärven Ankkurit Ville Väliahon sekä Valtteri Kleemolan voimin!
 -MK