Uutiset

Ennakko: KaMa lähtee pudottamaan Ankkureita suurten panosten ottelussa

 

Kankaanpään Mailan 60-vuotisjuhlakausi jatkuu huipputärkeällä ottelulla Alajärven Ankkureita vastaan. Kaudella toistensa päävastustajiksi ennakoidut KaMa ja Ankkurit löytyvätkin sarjataulukosta peräkkäisiltä sijoilta. Tärkeään huippuotteluun toivotaan suurta yleisömäärää sekä kovaa kotiyleisön kannustusta. Otteluisäntä S-Market Kankaanpää onkin edesauttamassa tätä ajatusta tarjoamalla ennakkolipuista neljän euron alennuksen!

Sarjatilanne

Kotijoukkue Kankaanpään Maila löytyy sarjataulukon sijalta 12 seitsemän pelatun ottelun jälkeen, kun pisteitä on tullut keskiarvolla yksi ottelua kohden. Vierailija Alajärven Ankkurit on pelannut myös seitsemän ottelua, mutta on kahden pisteen päässä KaMasta. Viidellä pisteellä irtoaa Superpesiksen runkosarjassa sija 13 heti KaMan vanavedessä.

Viimeisimmät 3 peliä

Kotijoukkue Kankaanpään Maila on hävinnyt kolme viimeistä otteluaan, vaikkakaan yhdestäkään niistä vastustaja ei ole saanut mukaansa täyttä pistepottia. Edellisessä ottelussa Raahessa KaMa jäi nollille niukan 1-0 -tappion jälkeen. Tätä ottelua edelsivät vierastappio Haminan Palloilijoille kotiutuslyöntikilpailun jälkeen sekä kotitappio Kiteen Pallolle supervuoroparin jälkeen, joten pistesaalis on viimeisessä kolmessa ottelussa karttunut kahden pisteen verran.

Myös vierailija Alajärven Ankkurit on hävinnyt kolme viimeistä otteluaan. Tilanne tältä osin on kuitenkin KaMaakin synkempi, kun pisteitä ei ole noista otteluista tarttunut mukaan yhtäkään. Vimpelin Vedolle joukkue hävisi kotonaan 0-1, Seinäjoen JymyJusseille vieraissa 2-0 sekä Joensuun Mailalle kotonaan 0-2.

Kauden kohtaamiset

Halli SM 17.2.2018     Alajärven Ankkurit – Kankaanpään Maila 2-0 (5-4, 5-1)     Tilastot

Ennakkoasetelmat

Kuten sarjataulukko kertoo, ennakkoasetelmat otteluun ovat erittäin kutkuttavat. Joukkueet löytyvät peräkkäisiltä sijoilta vain parin pisteen päässä toisistaan. Näin ollen ottelun voittajalle on tarjolla hienoinen helpotuksen huokaus kauden alkuvaiheilla. Joukkueiden välillä onkin viime kausina totuttu näkemään huikaisevan jännittäviä ja tasaisia pesäpallonäytöksiä. Tällä kaudella lisämausteensa tähän soppaan tuovat vielä syksyiset pelaajasiirrot. KaMaa monta kautta edustanut Valtteri Kleemola siirtyi täksi kaudeksi Ankkurien riveihin, ja puolestaan Ankkuri-paidassa näkemään totuttu Kari Kellokoski pelaa kuluvalla kaudella KaMan riveissä. Näiden lisäksi KaMa-kasvatti Ville Väliaho esiintyy vierailijoiden lautasen äärellä.

Kankaanpään Maila aloitti kautensa komeasti esittäen avausotteluissaan hyviä ja ennakkoluulottomia otteita. Viime kierroksilla on ollut hivenen hankalampaa, kun joukkue on hävinnyt neljä viimeistä otteluaan. Helpotusta on kuitenkin tuonut se, että pisteitä on tarttunut mukaan tasaiseen tahtiin tappioista huolimatta. Lisäksi pari ottelua takaperin KaMa rakensi lyöntijärjestyksensä uusiksi, ja tottuminen uusiin rooleihin otti hieman aikaa. Edellisessä PattU-ottelussa kärki toimi kuitenkin erittäin mallikkaasti tuottaen 17 kolmostilannetta. Ankkurit-ottelu tarjoaakin KaMalle hienon mahdollisuuden palata voittokantaan sekä alkukauden hyviin otteisiin, joilla joukkue nousisi tasaisessa keskikastissa nopeasti mukaan pudotuspelipaikkataisteluun entistäkin vahvemmin.

Kuluvalle kaudelle vahvistunut Alajärven Ankkurit arvioitiin pelinjohtajien ennakkorankingissa sijalle 10 – kaksi sijaa KaMan yläpuolelle. Alkukausi on kuitenkin ollut alajärvisille erittäin vaikea, sillä joukkue ei ole saavuttanut vielä ainuttakaan täyttä pistepottia, ja voittojakin on kasassa seitsemän ottelun jälkeen tasan yksi kappale. Joukkue painii kolmen ottelun pisteettömässä tappioputkessa, joskin vieraiden puolustukseksi on sanottava vastustajienkin olleen sarjataulukon kärkipäästä. Mainittua tappioputkea edelsi kuitenkin neljän ottelun pisteputki, joka huipentui vierasvoittoon Koskenkorvasta. Mielenkiintoista onkin nähdä, onnistuuko Ankkurit tässä ottelussa palata takaisin pistekantaan, vai onko tappioputki ja pisteettömyys päässyt pelaajien korvien väliin, jolloin KaMa pääsisi lisäämään Ankkurien ahdinkoa.

Kokoonpanot

Kuten todettua, KaMa rakensi kaksi ottelua sitten pitkän kärjen muotoon Teemu RouhiainenTopias LiljaMikko PaunaJouni Itävalo – Kari Kellokoski, ja jo nyt viimeisimmässä PattU-pelissä kärki toimi mallikkaasti rakentaen komeat 17 kolmostilannetta. Viimein toimimaan saatua kärkeä tuskin lähdetään muokkaamaan, joten KaMa nähtäneen Vatajankosken Energiakentällä hyvinkin samankaltaisessa ryhmityksessä kuin edellisessä PattU-ottelussa. Ulkopeliryhmityksiin sekä numerojärjestykseen on peräpään osalta odotettavissa kuitenkin muutoksia. PattU-pelin kokoonpanon ja tilastot löydät tämän linkin takaa.

   KaMan kokoonpano julkaistaan Kankaanpään Mailan kotisivuilla pelipäivänä kello 12.

Vierailija Alajärven Ankkurit jätti syksyllä KaMassa tällä kaudella todella vahvasti kautensa aloittaneen Kari Kellokosken sopimuksetta. Sen sijaan riveihinsä joukkue haali vaihtaja Antti Pukkisen Koskenkorvalta sekä Valtteri Kleemolan KaMasta. Lisäksi joukkue kiinnitti riveihinsä Vimpelissä esiintyneen tulevaisuuden kotiuttajanimi Joonas Riihimäen. Suurimmat muutokset nähtiin ehkä kuitenkin valmennusjohdossa, jossa pelinjohtaja Ismo Ankkuri ei ole vielä saanut joukkojaan samanlaiseen iskuun kuin useita kausia Ankkureiden viuhkan varressa ollut, täksi kaudeksi Kouvolan Pallonlyöjiin siirtynyt, Matti Iivarinen. Lisäksi tappiokierteessä painiskelleen Ankkurien kokoonpano on elänyt jatkuvaa muutosrumbaa, joten on mielenkiintoista nähdä, minkälaisen kokoonpanon Ankkurin lottoarvonta sunnuntaina Kankaanpäähän tuo. Tämän linkin takaa pääset kuitenkin tarkastelemaan edellisen Vimpeli-ottelun kokoonpanoa ja tilastoja.

Taisteluparit 

Kari Kellokoski vs. Valtteri Kleemola. Joukkueita päittäin vaihtaneet Kellokoski ja Kleemola vievät suurimman huomion sunnuntain kaksintaisteluista. Molemmille miehille kaavailtiin uusissa seuroissaan suurta vastuuta. Kellokoski johtaa taistelua yleisimmissä tilastoissa, joskin Kleemola on antanut Kellokoskelle kaksi ottelua tasoitusta. Kärkilyöntiprosenteissa tilanne on tiukin; 63,26 - 62,16. Kellokosken hyväksi. Kumpi on vahvempi sunnuntaina?

Jouni Itävalo vs. Aki Orava. Kaksinkamppailu, joka on pakko nostaa esiin joka kerta näiden joukkueiden kohdatessa. Herrat ovat omien joukkueidensa tuki ja turva niin sisä- kuin ulkopelissäkin, ja he voivat pelkästään esimerkillään johtaa joukkonsa hyvään tulokseen ottelusta kuin ottelusta. Lisäksi roolit sisällä sekä ulkona ovat melko yhtenevät, joten kaksinkamppailua päästään jännittämään myös otteiden, tilastojen ja onnistumisten välillä. Kumpi johdattaa joukkonsa sunnuntaina voittoon?

Joona Lehtinen vs. Ville Väliaho. KaMan lautasen herruudesta on kamppailtu rajusti syksystä alkaen Lehtisen sekä Sami Virron välillä. Molemmilla miehillä on vahvuutensa ja heikkoutensa, mutta viime peleissä lukkarina on nähty Lehtinen. Sunnuntaina hän saa vastaansa toisen KaMa-kasvatin, Ville Väliahon. Lehtinen ja Väliaho ovat molemmat yllättävänkin samankaltaisia taktisia lukkareita, jotka ovat KaMan nuorissa kulkeneet melko yhtenevät urapolut. Väliaholla on puolellaan Lehtiseen nähden hieman enemmän ikää ja kokemusta, mutta kolme vuotta nuorempi Lehtinen haastaa virkaveljensä sunnuntaina tosissaan. Kumpi KaMa-kasvateista vie sunnuntaina vastustajaa niin sanotusti kuin pässiä narussa ja johdattaa joukkueensa voittoon?

Ottelun ratkaisee

Kotiuttajajokerit. KaMan Petteri Kortelainen ja Miikka Riikonen vastaan Ankkurien monivuotinen pääkotiuttaja Sami Mikkolanaho sekä kahdessa edellisessä ottelussa ykköspalkittu tulevaisuuden nimi Joonas Riihimäki. Ankkurit on lyönyt sarjajumbo Oulun Lipon jälkeen selvästi vähiten juoksuja. KaMan kotiutusosasto on onnistunut kauden aikana paremmin, joskin edellinen PattU-ottelu oli hieman heikompi kotiutuspuolella. Näiden osastojen kaksinkamppailu tulee ratkomaan sunnuntain lopputuloksen osalta paljon – ehkä jopa kaiken.

Kumman joukkueen jokeriosaston ruuti on märkää ja kumman kuivaa? Kumpi saa vastustajan ulkokentältä apuja enemmän? Löytyykö tulitukea yhdeksiköstä? Entä kääntääkö KaMan nutussa sunnuntaina nähtävä uusi jokerikortti vaa'an isännille tämän taistelun osalta? Paljon kysymyksiä, vähän vastauksia. Kaikki tämä selviää sunnuntaina kello 17 alkaen Vatajankosken Energiakentällä.

Pelinjohtaja Jukka Karttusen kommentit

 – Vieraspelireissultamme käteen jäi paljon kehityskohteita sekä joitakin asioita, joita tulevissa otteluissa pitää huomioida paljon paremmin. Vain yksi piste tarttui matkaan aikamoisten virhemäärien vuoksi, mutta positiivisena pitää nähdä se, että tästä huolimatta kamppailimme molemmissa otteluissa täysillä niiden voitosta.

 – On mielenkiintoista nähdä, missä muodossa ja millaisella kokoonpanolla Ankkurit Kankaanpäähän saapuu. Taakse pitää saada painetta, mikäli siellä Mikael Penninkangas on kopparina. Lisäksi ilmeisesti Kleemolalla ja Sasu Iivarisella on ollut jalkavaivaa, joten heitäkin pitää saada liikkeelle. Lyönneissä pitää olla huomenna laatua, jotta voitto tulee, sillä Ankkurit ei ole huono joukkue, vaikkei pisteitä olekaan mukaan tarttunut odotettuun tahtiin. Heillä on kyllä paljon lyöntivoimaa ja pelitaitoja, kuten Halli SM -ottelussakin nähtiin.

 – Meidän kärkemme pitää pelata hyvä peli, jotta saisimme takatilannetta ja ajolähtöjä vähillä paloilla. Se vaatii hyviä osumia, joita ei Raahessa juuri tullut, kun olimme vähän Topin (Kosonen) kanssa vaikeuksissa, ja jouduimme jatkuvasti hyökkäämään. Väliaho on myös juonikas mies, ja meidän pitää huomenna onnistua häntä vastaan pelaamaan, jotta pääsemme lyömään hyvistä syötöistä.

Pro Tip

Otteluisäntä S-Market Kankaanpää tarjoaa neljän euron (4€) alennuksen S-Market Kankaanpäästä ostetuista ennakkolipuista S-etukorttia vilauttamalla. Käytä tarjous hyväksesi sekä ota ystäväsi ja tuttavasikin mukaan otteluun!

Nyt on Vatajankosken Energiakentällä tarjolla pesäpalloherkkua todellisen rivalry-henkisen huippuottelun muodossa! Lumiainen Oyn kestitsemä otteluisäntä S-Market Kankaanpää tarjoaa otteluun ennakkolippuja alennushintaan, joten käytä tämä tarjous hyväksesi ja tule suuremman joukkion kanssa nauttimaan huippupesäpallosta huutaen ja kannustaen KaMa voittoon! Panokset kasvavat, ja KaMa tarvitsee nyt juuri Sinun tukeasi!

SoMessa pääset menoon mukaan hashtageilla #KAIKKIpeliin #60v #SydäntäPeliin #Pääskysasento


 -MK

Ottelukaruselli KaMa - Alajärvi


P.S.

Olethan huomannut, että kesän avausfestarit, Kankaanpää Rocks, juhlitaan Kankaanpään Palloiluhallilla 16.6.2018 klo 19.30 alkaen. Musiikista vastaavat huikeat bilebändit Remix! ja George sekä valtakunnan suurin iskelmäkuningatar, Paula Koivuniemi ja hänen svengaava orkesteri.

Konserttialue on K-18. Liput: Ennakkoon 29,50€ ja ovelta 39,50€.  Lippuja myyvät Kankaanpään ST1-asema ja K-Citymarket Kankaanpää sekä Lippu.fi.  VIP-lippu 100€ (sisältää liput aitioon, ruoan sekä 5kpl juomia). Liput tulevat myyntiin 30.5. Ole nopea! Tästä linkistä pääset tapahtuman Facebook-sivuille. Tästä linkistä puolestaan lipunmyyntiin.

Jullari-kauppa