Uutiset

Raportti: "Hajuton, mauton ja väritön KaMa" taipui Imatralle

Kankaanpään Maila – Imatran Pallo-Veikot 0-2 (3-5, 3-5)

Kankaanpään Maila kohtasi niin kutsutussa kuuden pisteen ottelussa tasapisteissä majailevan Imatran Pallo-Veikot. Heikot jaksojen alut löivät tahdit koko ottelulle, ja viimeisen niitin KaMan arkkuun löi hurjavireinen Jere Dahlström, joka lähestyy kovaa vauhtia kaikkien aikojen lyöjätilaston ykköstilaa. Yleisöä lehtereille oli löytänyt jälleen komeat 1068 henkeä, ja kotiyleisön tuesta ei voitto tälläkään kertaa jäänyt kiinni.

KaMan ottelu sai heikon alun, kun osin ulkopelivirheidenkin sävyttämänä vierailijat saivat ajolähdön aloittavalla vuorollaan, jonka hurjassa vireessä oleva Jere Dahlström käytti säälimättä hyväkseen. KaMa puolestaan rakensi tasoittavallaan välittömästi palottoman ajolähdön, mutta lyönneissä ei ollut riittävästi laatua. Toisen aloittavalla IPV meni menojaan, kun kakkospalkittu Jarkko Matikka iski tyhjään kenttään kunniajuoksun. Tämän jälkeen syntyneestä ajolähdöstä Dahlström kotiutti kahdesti komeilla merkkaamattomilla lyönneillä.

– Molemmille jaksoille saimme hyvät alut. Jere löi tänään hyvin, Liukku syötti hyvin ja se oli sitten siinä. Hallinnan tunne oli koko ajan ja saimme ansaitut kolme pistettä, totesi lyhytsanainen vieraiden pelinjohtaja Petri Tuuva lehdistötilaisuudessa.

KaMa viritteli kiriä toisen tasoittavalla, kun Alex Leinonen puhkaisi vieraiden kenttää kolmosluukusta ykköskolmostilanteessa yhden juoksun arvoisesti. Vielä syntyneestä ajolähdöstä Miikka Riikonen kavensi eron kahteen kolmospuolen kumurallaan. Jussi Hurskaisen tappikumura lisäsi vielä vieraiden johtoa, ja KaMan kiriä saatiin odotella aina viimeisen tasoittavalle asti. Miikka Riikosen kakkossauman puhkaisu jäi kuitenkin laihaksi lohduksi, ja Imatra vei avausjakson 3-5.

– Huonot jaksojen alut meiltä, ja kaveri sai hyvät startit siitä osin meidän hanskavirheidenkin sävyttäminä. Vaisua oli oikeastaan koko pelin ajan emmekä päässeet kuskin paikalle oikein missään vaiheessa, harmitteli KaMan ykköspalkinnon napannut Topias Lilja.

Toisella jaksolla tutut sävelet

KaMa aloitti toisen jakson rakentelemalla yhden palon ajolähdön, mutta Petteri Kortelaisen ja Riikosen kotiutuslyöntiyritykset pysähtyivät Pallo-Veikkojen polttolinjaan. Imatran – tai oikeastaan Jere Dahlströmin – vastine tuli heti tasoittavalla sisävuorolla, kun IPV rakensi nopeasti palottoman ajolähdön. Ensin "Dalla" iski ottamattoman kumuran kakkoskopparin eteen, ja heti seuraavalla lyönnillään hän puhkoi KaMan ulkokenttää kolmosluukusta kahden juoksun arvoisesti. Tuisku Tuovinen lisäsi vielä keskipompullaan vieraiden johdon jo neljään juoksuun, kun KaMan ulkopeli ei ottanut toimiakseen.

– Vähän onnenkantamoisillakin sain tänään lyötyä juoksuja. Joukkueen peli oli tänään erittäin hyvää ja voi sanoa, että meillä oli oikea asenne. Halusimme sen kolme pistettä tänään mukaan kotiin, ja sen saimmekin, jutteli vaatimaton vieraiden ykköspalkittu Jere Dahlström, jonka Superpesis-ura aikoinaan käynnistyi Kankaanpään Mailan väreissä.

KaMa viritteli vielä kiriä, kun toisessa vuorossa Kari Kellokosken komea hidastettu kotiutti kolme juoksua tuoneen Mikko Paunan. Seuraavaa juoksua saatiin odotella KaMan seuraavaan sisävuoroon, kun Petteri Kortelaisen komea kakkospuolen laakavälilyönti kotiutti Liljan. Vieraat lopettivat kotijoukkueen pyristelyt kuitenkin toisella tyhjän kentän kunnarilla, kun Mikko Kosonen puhkaisi KaMan takakentän kolmospuolelta. KaMan viimeisen sisävuoron kiri kuivahti Miikka Riikosen koppilyöntiin ajolähdössä, ja vaikka Petteri Kortelainen viimeisenä lyöjänä saattelikin Arttu Vilanderin aina ykköspesältä kotipesän suojiin asti, jäi tuo laihaksi lohduksi ilman kunnaria. Näin toisenkin jakson loppuluvut kirjattiin 3-5.

– Lyhyesti sanottuna; aika hajuton, mauton ja väritön KaMa tänään oli. Paljon virheitä ja peli kulminoitui jaksojen alkuihin, jotka veivät meiltä latingin. Aika virheiden sävyttämä peli oli niin sisällä kuin ulkonakin. IPV vei ansaitusti kolme pistettä, summasi vaitonainen kotijoukkueen pelinjohtaja Jukka Karttunen ottelun.

Heikompiakin otteluita valitettavasti mahtuu välillä pitkään kauteen. Seuraava ottelu on kuitenkin jo uusi mahdollisuus! Tuo koittaa ensi lauantaina toista tämän kauden päävastustajaa vastaan, kun KaMa matkaa Alajärven Ankkurien vieraaksi. Seuraava kotiottelut on puolestaan vuorossa tasan viikon päästä, kun ensi viikon tiistaina KaMa kohtaa Vatajankosken Energiakentällä Seinäjoen JymyJussit. Tervetuloa jälleen tuolloin huutamaan ja kannustamaan KaMa parempiin otteisiin sekä makeaan voittoon!