Uutiset

Raportti: KaMa nappasi makean voiton JymyJusseista!

 

 Kankaanpään Maila – Seinäjoen JymyJussit 1-0 (4-3, 2-2)

KaMan 60-vuotisjuhlakausi jatkui kotiottelulla KaMa-kasvatteja kuhisevaa JymyJusseja vastaan. Ilman Miika Anttilaa Kankaanpäähän saapunut JymyJussit joutui lopulta taipumaan KaMan vahvassa käsittelyssä sekä tyytymään nollaan pisteeseen. Vahvaa ulkopeliä pelannut KaMa nappasi ansaitut pisteet, kun omat kotiutukset toimivat ja samalla JymyJussien paikat puolustettiin tehokkaasti eikä Jukka-Pekka Vainionpäälläkään ollut kauden paras päivänsä. Yleisöä oli jälleen paikalla erittäin mukavasti – 1204 silmäparia.

JymyJussit pääsi ottelun alussa ehkä hieman halvalla johtoon, kun Sami-Jukka Korvolan kopinnosto huudettiin leveäksi, mutta se tippui juuri viivan ulkoreunaan ja Jouni Koskela karkasi kotiin. KaMa ei tästä kuitenkaan lannistunut vaan päinvastoin – tästä joukkue keräsi raivoa niin, että ulkopeli oli jatkossa rautaista, ja heti tasoittavalla joukkue tuli tasoihin Arttu Vilanderin tyylipuhtaalla tappikumuralla, jolla kotiin kirmasi Jouni Itävalo.

 – Lähtökohtaisesti jatkettiin henkisellä tasolla siitä, mihin Alajärvellä jäimme. Se oli iso juttu tänään. Olen tyytyväinen siihen, kuinka paljon Vilanderin puuhaaminen tuolla kolmosvahdin tontilla on tuonut lisää virtaa meidän ulkopeliimme, kehui KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen jälleen Vilanderia sekä joukkueen piristyneitä otteita.

Avausvuoroissa JymyJussien kotiuttajatykki Jukka-Pekka Vainionpää onnistuttiin nollaamaan. Toisen tasoittavalla puolestaan lävähti, kun Mikko Paunan vapaa kumuralyönti ykköstilanteessa pomppasi koppari Koskelan yli. Pauna kiersi kunnarin toisessa peräkkäisessä ottelussa ja hänen lisäkseen kotiin kiersi Teemu Rouhiainen. JymyJussien seuraavassa sisävuorossa astui kuitenkin Vainionpää esiin, ja tasoitti tilanteen kahdella peräkkäisellä lyönnillä, jotka eivät kotijoukkueen räpylöihin jääneet.

 – Itselleni tuli alussa helppo virhe, josta tuli kaverille kunnari, niin sain siitä itse lisää kiukkua mailan varteen ja tuli keskityttyä entistä enemmän.Tänään oli hyvin pomppu ruudussa. Tämä on ollut harvinaista tänä kesänä, että pomppu olisi noin hyvin ruudussa. Jos se tästä sitten loppukauteen löytyisi, kommentoi vieraiden ykköspalkittu, huikeaa kentällemenotyöskentelyä esitellyt Jouni Koskela, joka keräsi kahdeksan kärkilyöntiä 100 prosentin tehoilla.

Ottelun kuvan kaltaisesti KaMa ei JymyJussien noususta peliin mukaan lannistunut, vaan jälleen tasoittavalla isännät siirtyivät johtoon, kun Petteri Kortelainen kotiutti viimeisenä lyöjänä Topias Liljan tappikumurallaan. Avausjakson totuuden hetki oli, kun Vainionpää asteli purkamaan yhden palon ajolähtöä. Merkattu lyönti, ja edellisestä juoksusta sisuuntunut Jouni Itävalo nappaa lyönnin kopiksi – tuloksena kaksi paloa ja jaksotauko KaMan voittaessa avausjakson 4-3!

 – Mielestäni Lehtinen pelasi tänään hienon ottelun. Varsinkin takatilanteessa, jota jouduttiin paljon puolustamaan, kun kaverin kärki meni hyvin pompulla kentälle ja kakkostilanteen päävaihtajat onnistuivat yhdeksän kertaa kymmenestä viemään miestä eteenpäin, jatkoi Karttunen kehujen jakelua, tällä kertaa hienon pelin pelanneelle lukkari Joona Lehtiselle

 KaMan ulkokenttä kestää JymyJussien paineen toisella jaksolla

JymyJussien lukkari, KaMa-kasvatti, Henri Itävalo pelasti joukkueensa toisen jakson avausvuorolla irroittamalla ratkaisevassa tilanteessa etenijän kolmoselta taktisella väärällä. Tasoittavalla JymyJussit rakensi välittömästi palottoman ajolähdön, josta tuloksena kaksi paloa ja tilanteen kuivahtaminen. Toinen vuoropari jatkoi samoin sävelin, kun KaMan ainoa kotiutusyritys päättyi paloon kotipesään, ja JymyJussit rakensi tasoittavallaan jälleen palottoman ajolähdön, josta tuloksena tällä kertaa kolme paloa.

 – Hyvältä tuntuu. Kaksi pinnaa ja oma tontti pysyi tyhjänä eikä laskettu lyöntejä läpi, vaikka vähän pommia sinne tulikin. Ei voi olla kuin tyytyväinen, iloitsi KaMan ykköspalkinnon napannut Teemu Rouhiainen.

Isäntien kuparinen rikkoutui kolmannessa vuorossa, kun Jouni Itävalon millimetrin tarkka välilyönti kotiutti ykköspalkittu Rouhiaisen. Seuraavat kaksi kotiutusyritystä päättyivät paloihin kotipesään, mutta sitten sattui ottelun mielenkiintoisin tilanne. Petteri Kortelaisen viimeinen lyönti pussinpohjalle polttelee ulkopelaajan räpylässä ja heitto kotipesään karkaa rajusti ohi ja osuu syöttötuomariin. Lukkari Itävalon keskittyessä purnaamaan syöttötuomarille karkaa vielä Kari Kellokoskikin kolmoselta kotiin, ja taululla vilahtivat hetkellisesti 3-0 -lukemat.

Lopulta palaverien jälkeen tilanne puretaan siten, että Kellokoski palautetaan kolmoselle ja ottelu jatkuu 2-0 -tilanteesta. Tuomarit näkivät siis tilanteen siten, että Itävalo ei olisi polttoheittoa saanut kotipesästä käsin kiinni, mutta olisi sen kuitenkin onnistunut pysäyttämään, niin ettei Kellokoski olisi ehtinyt livistämään kotiin. Näin siis tilanne tuomittiin, kuten se todennäköisimmin olisi mennyt ilman osumaa syöttötuomariin.

Tasoittavallaan JymyJussit rakensi kolmannen peräkkäisen palottoman ajolähdön, ja tälläkin kertaa tuloksena oli kolme paloa. Neljännessä vuoroparissa nähtiin puolestaan KaMan aloittavalla vuorolla hyvässä lyöntisäässä ottelun ainoa kolmostilanteeton sisävuoro.

 – KaMa sai ilmaiset pisteet. Siinä peli summattuna. Meiltä tuli noin 12 viimeisen lyönnin laitonta, jolloin vastustajan ei tarvitse tehdä yhtään mitään. Ensimmäisellä jaksolla vapaa lyönti kolmosrajasta läpi ja muuta juttua tuli heti siinä pelin alussa. Olen erittäin pettynyt, totesi harvasanainen vieraiden pelinjohtaja Mikko Vainionpää happamana.

JymyJussit lähtivät tasoittavallaan raivokkaaseen takaa-ajoon. Ensin tilanne kaventui yllätysotolla, kun ykköskolmostilanteessa Ville Viidan keskipomppu yllätti KaMan ulkokentän. Kahdella palolla vierailijat rakensivat vielä väkisin takatilanteen. Vainionpään hurja pommi tippui Jouni Itävalon räpylän kautta kenttään ja tilanne tasoittui 2-2:een. Elmeri Lieto pääsi vielä yrittämään ratkaisua ajolähdöstä, mutta viimeisen lyönnin karatessa laittomaksi pääsivät KaMan raivokkaat voitonjuhlat alkamaan.

 – Täytyy kyllä sanoa se, että meille nämä pisteet maistuvat kyllä todella hyvin – olivat ne sitten maksullisia tai ilmaisia, niin me otamme kaikki kyllä vastaan. Tänään pelasimme kyllä mielestäni sen verran railakkaampaa peliä, että tyytyväinen täytyy tietysti olla. Eikä harmita yhden pisteen jääminen liitolle – paljoa, letkautti Karttunen lopuksi.

KaMa pääsee lähtemään nyt mukavassa kahden ottelun voittoputkessa pitkälle neljän ottelun vieraskiertueelle. Kausi jatkuu torstaina Kiteellä, jota seuraavat vierasottelut sunnuntaina Koskenkorvalla, keskiviikkona Sotkamossa ja heti perään torstaina Joensuussa. Seuraava kotiottelu on vuorossa vasta reilun puolentoista viikon päästä sunnuntaina 22.7. kello 17, jolloin vastustajaksi saapuu sarjanousija Haminan Palloilijat – Tervetuloa jälleen tuolloin suurilukuisesti Vatajankosken Energiakentälle kannustamaan KaMa makeaan kotivoittoon!

Ottelun tilastot

Ottelun lehdistötilaisuus

Ottelun Twitter-liveselostus

 -MK