Uutiset

Tuplaraportti: KaMa venytti pisteputkeaan Kiteellä ja Koskenkorvalla

 

Kankaanpään Mailan Superpesis-kausi jatkuu neljän vierasottelun putkella. Tästä putkesta on pelattu nyt puolet, kun KaMa kävi pelaamassa torstaina Kiteellä ja sunnuntaina Koskenkorvalla. Molemmista otteluista tuloksena oli yksi piste, Kiteeltä supervuoron jälkeen ja Koskenkorvalta toisen kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Parin ottelun voittoputkessa vierasotteluihin lähtenyt KaMa on siis venyttänyt pisteputkensa neljän ottelun mittaiseksi – pitemmäksi kuin vielä kertaakaan tällä kaudella.

 Kiteen Pallo-90 – Kankaanpään Maila 2-1s (5-7, 4-0, 4-2)

KaMalle ei liiemmin pisteitä ole seuran Superpesis-vuosina Kiteeltä tullut. Nyt tuo kirous näyttäisi kuitenkin olevan murrettu. KaMa sai pisteitä Kiteeltä mukaansa vuonna 1998 ja heti perään 2016. Viime kaudella tuomisina oli jo voitto ja tälläkin kaudella piste. Avausjaksolla pelailtiin Kankaanpään Maila vs. Sami Partanen pesäpallo-ottelua, kun "Eko" vei isännät johtoon heti avausvuoroparissa.

Toisen aloittavalla KaMa karkasi 3-1 johtoon Topias Liljan kolmospuolen kunnarilla ykköstilanteeseen sekä tämän tuomalla tuplajuoksulla Jouni Itävalon kotiutuksesta. Kitee tuli kuitenkin peliin mukaan Partasen onnistuessa kotiutuksissa myös toisessa ja kolmannessa vuoroparissa. Kapteenin isojen onnistumisten myötä kotijoukkue sai hengen päälle ja siirtyi 5-3 -johtoon ennen viimeistä vuoroparia.

KaMa ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan lähti kirimään johtoa. Jouni Itävalon kotiutuslyönnillä sekä tätä seuranneella harhaheitolla vierailijat nousivat tasoihin. Kahdella palolla KaMa rakensi ajolähdön uudella lyöntikierroksella, jolloin Petteri Kortelaisen kumura yllätti Kiteen takakentän kahden juoksun arvoisesti. KaMa lähti yrittämään lisäjuoksuja jopa kolmannelta lyöntikierrokselta siinä kuitenkaan onnistumatta. KaMan pitkän sisävuoron väsyttämä kotijoukkue nollattiin lopulta viimeisen tasoittavalla eikä edes ilmiliekeissä ollut Sami Partanen onnistunut kotiutuksessaan paikasta huolimatta. Näin arvokas piste KaMalle hienon nousun siivittämänä.

Toisella jaksolla kentälle tuli sisuuntunut kotijoukkue KaMan tehojen hiivuttua pitkän bussimatkan sekä kovien helteiden myötä. Kahdessa ensimmäisessä sisävuorossa KaMalle siunaantui vielä hyvin kotiutuspaikkoja. Vanha viisaus kuitenkin sanoo, että jollet itse paikoistasi tee, vastustaja kyllä rankaisee. Kitee onnistuikin umpisurkean avaussisävuoronsa jälkeen toisessa vuorossa kahdesti ja kahdessa seuraavassa sisävuorossa kertaalleen jättäen vierailijat nollille. KaMan jakson alun hyvistä paikoista huolimatta voittajasta ei siis kuitenkaan jäänyt toisella jaksolla epäselvyyttä.

Supervuoroparissa Kitee tarjoili KaMalle shokkihoitoa, kun yhden palon ajolähtöihin lyömään tullut Samu-Kalle Varonen iski kakkosjatkeelta läpi. KaMa nollasi KiPan jatkoahdistelut ja viritteli tasoittavallaan vielä kiriä, vaikka nopeat kaksi paloa taululle tulivatkin. Arttu Vilanderin linjalyönti sekä Kortelaisen kolmosjatkekumura kavensivat tilanteen 4-2:een. Neljän juoksun takaa-ajoasema oli kuitenkin tällä kertaa liikaa, ja KaMa lähti kotimatkalle yhden todella tärkeän pisteen kera.

Ottelun tilastot & pöytäkirja

    Tuttu kaava Koskenkorvalla

 Koskenkorvan Urheilijat – Kankaanpään Maila 2-1k (4-5, 5-1, 0-0, 3-1)

Vierasotteluun Koskenkorvalle KaMaa lähti tuttuun tyyliin kannustamaan joukko kankaanpääläisiä pesäpallofaneja. Se siivittikin KaMan kasvattamaan pisteputkensa jo neljän ottelun mittaiseksi. Avausjakso noudatteli Kiteeltä tuttua kaavaa, kun Arttu Vilander vei KaMan heti avaussisävuorossa johtoon. Tasoittavallaan KoU siirtyi kuitenkin kuskin paikalle hurjaa kautta pelaavan Patrik Wahlstenin sekä hyvässä pelivireessä olleen Tuomas Tuohisaaren lyönneillä.

Avausvuoroparin jälkeen lisäjuoksuja saatiin odotella kolmanteen vuoropariin saakka. Ensin Kari Kellokoski tasoitti lukemat aloittavalla ja Juho Toivola kuittasi tilanteen välittömästi isäntien tasoittavalla. Jälleen neljännen aloittavalla kuitenkin lävähti. Hurjassa vireessä oleva Teemu Rouhiainen iski jälleen yhden kunnarin tyhjään kenttään ja toi vielä johtojuoksun Jouni Itävalon lyömänä – tähän mennessä KaMan neljästä juoksusta Rouhiainen oli tuonut kaikki.

Petteri Kortelainen kotiutti vielä ykköspalkinnon napanneen Topias Liljan, ja kotijoukkueen tasoittavalle siirryttiin Kiteeltä tutussa kahden juoksun johtoasemassa. Tälläkin kertaa KaMan vahva viimeisen sisävuoron kiri riitti avausjakson voittoon, vaikka Wahlsten tilanteen kavensikin, ja Juho Hakomäki pääsi vielä kokeilemaan tasoitusjuoksun tekoakin.

Toiselle jaksolle KaMa tuli jälleen vahvasti, ja Koskenkorvan avaussisävuorossa harhaheitolla tullut juoksu kuitattiin nopeasti Kari Kellokosken kotiuttaessa – kenetkäs muunkaan kuin – Teemu Rouhiaisen. Toisessa vuorossa isännät nollattiin aloittavalla täysin, ja KaMa pääsi yrittämään tasoittavallaan johtojuoksua pariinkin otteeseen.

Kiteeltä tuttu viisaus kuitenkin kostautui, kun omia paikkoja ei hyödynnetty, ja jakson loppupuoli oli "yhtä maalia" Koskenkorvan takoessa taululle 5-1 -lukemat ja KaMan jäädessä kahdessa viimeisessä sisävuorossa kolmostilanteitta. Supervuoroparin aloittavalla KaMa onnistui tällä kertaa isäntien nollaamisessa. Oma tasoittava ei kuitenkaan tuonut ratkaisua, kun KaMa jäi vaille kolmostilannetta tälläkin kertaa.

Kotiutuslyöntikilpailussa Koskenkorvalta onnistui heti avauspari KaMan nollatessa neljä seuraavaa komeasti. Myös KaMa onnistui välittömästi avausparillaan Miikka Riikonen - Teemu Rouhiainen. Paikalle saapuneen fanijoukkion kovasta kannustuksesta huolimatta myös KoU onnistui nollaamaan KaMan neljä viimeistä paria. Jatkokierroksella isännät onnistuivat kahdesti eikä KaMa tästä enää noussut. Voitto jäi harmittavan lähelle, mutta kuitenkin jälleen yksi tärkeä piste tarttui mukaan matkaan.


KaMan kausi jatkuu vielä kahdella vierasottelulla, kun alkavan viikon keskiviikkona ja torstaina kohdataan sarjan kärkipäästä ensin Sotkamon Jymy ja heti perään Joensuun Maila. Vastustajat ovat kovia, mutta miksipä sitä kuitenkaan syyttä suotta komeaa pisteputkea katkaisemaan! Seuraava kotiottelu on vuorossa sunnuntaina, kun kello 17 alkavassa huippuottelussa vastaan asettuu sarjanousija Haminan Palloilijat. Ottelussa jaossa on ehkä tämän kauden tärkeimmät pisteet, ja joukkueemme tarvitseekin kotiyleisönsä täyden tuen. Ottelu on myös kauden yritysottelu, joten ei muuta kuin suurilukuisesti huutamaan ja kannustamaan KaMa komeaan voittoon sekä tärkeisiin pisteisiin – Tervetuloa!

 -MK

IMG-20180712-WA0004