Uutiset

Ennakko: Hamina vieraaksi kuuden pisteen otteluun


KaMan neljä ottelua sisältänyt vierasputki on taakse jäänyttä elämää ja joukkue nähdään jälkeen sunnuntaina kotikentällä, kun vieraaksi saadaan tälle kaudelle superpesikseen palannut Haminan Palloilijat.  Alkukaudesta Hamina hurmasi pesisyleisöä rohkeilla ja ennakkoluulottomilla otteillaan, mutta kesäkuulla joukkue ajautui kuuden ottelun tappioputkeen mikä luonnollisesti laski sarjasijoitusta. Hamina kuitenkin kamppailee edelleen hyvistä asetelmista sarjapaikan säilyttämiseksi ilman karsintoja.  Vierasjoukkueen riveistä löytyy  KaMaa kaudella 2015 ja 2016 edustanut Lauri Kaartokallio, joka on etenijäjokerin roolissaan ollut tutun varma kentällemenijä tälläkin kaudella. 

Sarjatilanne

Sunnuntain otteluun joukkueet lähtevät tasapisteistä, joten kamppailun merkitystä ei voi liikaa korostaa.  Kumpikin joukkue on kerännyt pisteitä tähän mennessä 23.  Hamina on kuitenkin sarjataulukossa edellä, sillä heillä on kolmen pisteen voittoja neljä, kun  KaMalla niitä on kaksi.

Viimeisimmät ottelut

KaMalla on siis takana kovan hellejakson aikana taisteltu vieraskiertue, mikä sisälsi reissut viime viikolla Kiteelle ja Koskenkorvalle sekä tällä viikolla Sotkamoon ja Joensuuhun. Hankalilta vieraskentiltä mukaan tarttui yhteensä kolme pistettä. Viime sunnuntaina Koskenkorvalla KaMa oli todella lähellä voittoa, mutta isännät olivat silloin toiselle kierrokselle venyneen kotiutuskisan jälkeen lopulta parempia. Keskiviikkona taasen KaMa nappasi railakkaalla sisäpelillä avausjakson Sotkamosta. Ottelu päättyi lopulta kainuulaisten voittoon supervuoron jälkeen. Heti seuraavana päivänä torstaina joukkue matkasi Joensuuhun, jossa paremmin levänneenä otteluun päässyt kaimaseura vei ensimmäisen jakson selvin lukemin. Toisella jaksolla KaMa pystyi jo ahdistelemaan isäntiä paremmin, mutta kotiintuomisia Joensuun uudelta stadionilta ei kuitenkaan saatu.

Haminan viimeisimmät ottelut ovat sujuneet myös tappiollisissa merkeissä, kun sarjan kärkipään joukkueet Vimpeli ja Kouvola jättivät sen nollille. Viime sunnuntaina Kiteellä Hamina tosin taipui vasta supervuoron jälkeen.

 

Kauden aiemmat kohtaamiset

29.5 Hamina-KaMa 2-1 (6-4, 6-8, 0-0 ja 5-2)

 

Ennakkoasetelmat

Kummallakin joukkueella on jäljellä runkosarjaa tämä kamppailu mukaan lukien kolme ottelua. KaMalla ja Haminalla on varmasti kova halua karistaa sijalla 12. kahden pisteen päässä olevaa Imatraa kauemmaksi ja näin saada paremmat asetelmat sarjapaikan varmistamisen suhteen ilman karsintoja. Toisaalta otteluita on 1.8 käynnistyvä jatkosarja mukaan lukien sen verran runsaasti vielä jäljellä, että jopa sija kahdeksan ja sen myötä paikka ylemmissä pudotuspeleissä on kummallekin joukkueista vielä mahdollinen. Päävastustajien kohdatessa voidaan siis puhua vähintäänkin kuuden pisteen ottelusta.

Taisteluparit

Lukkaripeli: Huomenna joukkueiden lautasen ääressä häärii tällä kaudella miesten superpesiksessä lukkarina hienosti debytoineet KaMan Joona Lehtinen ja Haminan Matias Hangasmaa. Yksi huomisen ottelun ratkaisu onkin kumpi lukkareista saa vastustajan sisäpeliä tylsytettyä paremmin?

Kotiutusosastot: KaMan Petteri Kortelainen on noussut lyöjätilastossa sijalle 13. tehoilla 1+49.   Eniten Kortelaiselle tulitukea ovat tällä kaudella antaneet kumpikin 24 juoksua lyöneet Kari Kellokoski ja Miikka Riikonen.  Haminalla kotiutuspuolella ei ole puolestaan ollut Kortelaisen kaltaista johtotähteä, vaan eniten juoksuja lyönyt oranssipaita on Koskenkorvalta täksi kaudeksi Haminaan siirtynyt Janne Leppäkä 24 lyödyllä juoksullaan.  Seuraavilla sijoilla kotiutustilastossa ovat vieraille 24 juoksua lyönyt Simo Vanhala ja 22 juoksua lyönyt Otso Mäkelä.  Pystyykö KaMa siis kaatamaan vieraansa siltaan terävämmän kotiutusosaston turvin?

Ottelun ratkaisu

Kärkimiesten päivän vire

Kotiutusosastolla KaMalla on siis lyödä pöytään Kortelaisen myötä kovempaa ratkaisuvoimaa. Myös kärkilyöntitilastossa KaMan Top3 miehet Teemu Rouhiainen, Jouni Itävalo ja Mikko Pauna ovat Haminan ykkösmiestä Juha Toikkaa edellä. Sama on tilanne myös joukkueiden kärkietenijöiden osalta. Huomisen ottelun ratkaisutekijä voikin olla KaMan paremmassa kyvyssä rakentaa tilanteita ja kotiuttaa. Hamina on varsinkin avaralla kotikentällään tehnyt vierasjoukkueiden olon ikäväksi läpilyönneillään. KaMan kotikentällä läpilyönti mahdollisuuksia on tunnetusti huomattavasti vähemmän, joten tämän kortin varaan vieraat eivät voi kovin paljon laskea.

 

Huomenna klo 17.00 Vatajankosken Energiakentällä on luvassa siis kahden nälkäisen ja ennakko odotuksia paremmin kaudesta suoriutuneen joukkueen kohtaaminen.  Otteluisäntänä toimii Greeline Cars ja otteluisännän kestitsee Lumiainen Oy. Otteluun ovat myös alueen yritykset ostaneet lippuja runsain määrin, joten on täysin mahdollista, että tavoiteltu kauden yleisö ennätys 1603 rikkoutuu lämpimässä sunnuntai illassa!

Yritysottelu

JH