Uutiset

Raportti: KaMa murskasi Haminan ja nappasi tärkeät kolme pistettä

 

 Kankaanpään Maila – Haminan Palloilijat 2-0 (6-5, 12-6)

Kankaanpään Maila ja Haminan Palloilijat kohtasivat tärkeässä kuuden pisteen ottelussa joukkueiden lähdettyä peliin sarjataulukon peräkkäisiltä sijoilta sekä tasapisteissä. Sarjanousija Hamina roikkui KaMan kyydissä mukana hurjavireisen Janne Leppälän ansiosta, mutta lopulta KaMan hurja sisäpelivire kantoi selvään voittoon sekä ansaittuihin ja erittäin tärkeisiin kolmeen pisteeseen. Yleisö oli löytänyt jälleen mahtavasti Vatajankosken Energiakentälle, kun ottelua seurasi 1465 silmäparia.

KaMalla oli ottelussa mukana uutta väriä, kun uusi sopimuspelaaja Toni Pomell saatiin kuin saatiinkin kehiin jo tähän otteluun. Mies selviytyi KaMa- ja Superpesis-debyytistään upeasti. Hamina antoi KaMalle shokkihoitoa heti ensimmäisen aloittavalla, kun joukkue rakensi välittömästi palottoman ajolähdön. Ensimmäisen Pasi Rajalan yrityksen KaMa torjui, mutta seuraavana lyöntivuoroon astellut Janne Leppälä pamautti pallon keskeltä takaa läpi voimakkaalla kumurallaan, joka pomppasi molempien kopparien yli.

 – Todella tyytyväinen olen, sillä ei ollut helppo lähteä tähän päivään, kun Pomellin Toni tuli mukaan vasta aamupäivällä ja kaikki kuviot menivät siinä uusiksi. Hienosti kaveri suoriutui. Hänessä on kyllä pesäpalloilijan verta, kehuskeli KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen KaMan uutta tulokasta.

KaMa ei Haminan alusta kuitenkaan häkeltynyt, vaan nousi tasoittavallaan peliin mukaan, kun Topias Lilja puhkaisi Haminan kentän ykköstilanteessa kakkosjatkeelta kunnarin arvoisesti. Tuplajuoksun mies toi Kari Kellokosken kakkossauman puhkaisulla. Toisessa vuorossa Hamina lisäsi johtoaan Leppälän onnistuessa jälleen kertaalleen. KaMa siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon toisen tasoittavallaan, kun Jouni Itävalo iski kaksi näyttävää välilyöntiä. Tämän jälkeen parista palosta huolimatta KaMa rakensi vielä uuden ajolähdön, jossa Petteri Kortelainen iski pallon kakkossaumasta kopparille Itävalon tuodessa KaMan 6-5 -johtojuoksun.

 – Erittäin tyytyväinen olen ensimmäisen jakson nousuun. Haminalta oli hyvä sisääntulo otteluun, mutta emme antaneet sen häiritä, vaan pelasimme omalla systeemillämme ja luotimme siihen. Hyvä voitto meiltä tänään, iloitsi KaMan ykköspalkittu Itävalo.

Seuraavassa ulkovuorossa KaMa onnistui jo eliminoimaan vierailijoiden pyristelyt ja Hamina jäi yhteen kolmostilanteeseen vailla kotiutusyritystä. KaMan tasoittava sisävuoro oli heikko, mutta viimeinen ulkovuoro puolestaan loistava. Joona Lehtinen ja Jouni Itävalo näyttivät ulkopelitaitojaan ja HP ei saanut miestä edes kakkospesälle. KaMan 6-5 -jaksovoiton varmisti lopulta Jouni Itävalon jäätävä piiskan sivallus, joka poltti Lauri Kaartokallion ykköselle hyvästä pompusta huolimatta.

 – Avausjakso oli tasainen, ja mielestäni se oli ihan viihdyttävää ja laadukasta peliäkin, vaikka siinä ehkä vähän puolin ja toisin avustettiin, jutteli Karttunen.

 Toinen jakso KaMan sisäpelin juhlaa

Toinen jakso alkoi KaMan osalta loistavasti, kun Haminan lukkari Matias Hangasmaa heitti pallon ohi kolmospesästä Topias Liljan taktisen hudin jälkeen ja Teemu Rouhiainen pääsi kiitämään kotiin. Arttu Vilander iski KaMan toisen juoksun, kun tarkka kumura painui kolmossaumasta koppareille asti. Tasoittavalla Janne Leppälä iski jo illan kuudennen juoksunsa, jonka Petteri Kortelainen kuitenkin kuittasi toisen aloittavalla.

 – Kulminaatiopiste meidän kannaltamme on tuo kärkilyöntiprosentti, joka koko joukkueella on 66 ja kaverilla 48. Ehkä me siis saimme onnistumisia hieman laajemmalla rintamalla yhdeksikössä ja onnistuimme paremmin sisäpelin pyörityksessä, pohdiskeli Karttunen ottelun ratkaisua.

Leppälä-show jatkui jälleen tasoittavalla, kun mies iski pallon läpi nyt kakkosjatkeelta. Tällä kertaa puu pelasti KaMan täystuholta, mutta syntyneet kaksi juoksua tasoittivat kuitenkin tilanteen 3-3:een. Kuten avausjaksollakin, KaMa sisuuntui nytkin Leppälän läpilyönnistä ja mätti kolmannen aloittavalla peräti kahdeksan juoksua. Iloittelun aloitti Kari Kellokoski tyylipuhtaalla kakkospuolen kumuralla. Toiseksi viimeisenä lyöjänä takatilanteeseen lyömään tullut Miikka Riikonen puolestaan iski rajun kumuran kolmoskopparin eteen. Pallo pomppasi Pasi Rajalan yli ja Riikonen kiersi kunniaa.

Ilotulitus jatkui, kun Kortelainen iski Riikosen kotiin kakkossaumasta. Viimeisenä lyöjänä vuoroon tullut Arttu Vilander iski puolestaan pallon väliin ja vei KaMan jo kolmannelle lyöntikierrokselle. Hänen jälkeensä onnistuivat vielä tappikumuran väliin iskenyt Teemu Utunen sekä kopparin räpylän kautta kenttää puhkonut Joona Lehtinen, jolle lyöty juoksu oli myös Superpesis-uran ensimmäinen. Pelipallo otettiin talteen asetettavaksi Lehtisen takan reunukselle.

 – Hyvä mieli, kolme pinnaa ja tasainen peli. Meillä oli kolme tärkeää asiaa, joihin keskityimme, ja jos niissä onnistumme, niin kamppailemme voitosta tänään. Yksi oli kaaripeli. Mielestäni otimme aika hyvin lukkarin haltuun. Toinen oli, että tunne pitää näkyä, ja mielestäni se näkyi. Viimeisenä piti luottaa omiin vahvuuksiin ja sitä kautta tätä peliä lähdetään viemään eikä pelata ylitse. Mielestäni nämä kaikki kolme kohtaa täyttyivät ja tässä oli lopputulos, avasi kapteeni Itävalo KaMan päivän teesejä. 

Seuraavat vuorot kuljettiin tasatahtia, kun Ville Aalto onnistui juoksun teossa tasoittavalla. Hän oli myös ensimmäinen haminalainen onnistuja Leppälän kahdeksan lyödyn jälkeen. Hamina lähti viimeisen vuoron kiriin 12-4 -takaa-ajoasemasta, kun Kari Kellokoski onnistui kolmannen kerran ottelussa. Tasoittavalla Hamina saikin pienen kirin aikaiseksi, kun Ville Aalto onnistui kahdesti KaMan ulkokentän hieman passivoituessa suuressa johtoasemassa. Enempää vierailijat eivät kuitenkaan onnistuneet juoksuja tekemään, joten toinen jakso kirjattiin KaMalle murskalukemin 12-6. Voitolla KaMa nappasi tärkeät kolme pistettä ja nousi sarjataulukossa Haminan ohi.

 – Kaveri oli hyvin pitkälle Leppälän loistavien lyöntien varassa. Loppu oli vähän sellaista, että odottelimme, että tulisi kolmas palo tai kaveri sen tekisi, ja löivätkin sitten pallon pari kertaa hienosti väliin. Tyytyväinen olen voittoon, päätti Karttunen. 

KaMan kausi jatkuu jo torstaina seuraavalla kotiottelulla, kun Vatajankosken Energiakentälle saapuu vierailemaan hurjaa kautta pelaava, Superpesistä johtava, Kouvolan Pallonlyöjät. Ottelu alkaa kello 18, ja KaMa tarvitseekin jälleen kotiyleisönsä vahvan tuen, jotta Kopla onnistutaan yllättämään. Tervetuloa siis kannustamaan KaMa makeaan voittoon sarjakärjestä!

Ottelun tilastot

Ottelun lehdistötilaisuus

Ottelun Twitter-liveselostus

 -MK