Uutiset

KaMa sopimuksiin seitsemän oman kasvatin kanssa – Itävalo jatkaa

 

Kankaanpään Maila julkisti joukkueensa Superpesis-kaudelle 2019 ST1 Kankaanpään toimitiloissa perjantaina. Julkistustilaisuudessa paljastettiin seitsemän uutta pelaajasopimusta sekä tulevan kauden tausta- ja valmennustiimi. Uusista sopimuksista viisi on jatkosopimuksia ja kaksi uusia. Nimekkäin jatkaja on neljässä edellisessä Itä-Lännessä esiintynyt kapteeni Jouni Itävalo.

Kapteeni Itävalo jatkaa KaMassa ainakin kauden 2019 kattavalla sopimuksella. Superpesiksen eliittipelaajien joukkoon noussut Itävalo teki viime kaudella pesäpallouransa kärkilyöntiennätyksen, kun 32 ottelussa kärkilyöntejä kertyi 175 kappaletta, mikä oikeutti koko Superpesiksen runkosarjassa sijalle 12. Lisäksi Itävalo teki ennätyksensä lyötyjen juoksujen määrässä (1+27) ja toi myös 26 juoksua. Sisäpelin lisäksi Itävalo kantoi suurta vastuuta ulkopelissä, jossa hän keikkui koko Superpesiksen eniten paloja tehneiden pelaajien joukossa läpi kauden.

 – Kyllähän sitä piti hetken aikaa pyöritellä, että mitähän sitä tekisi. Suurin juttu oli kuitenkin se, että en halunnut vielä lopettaa. Viime kesänä pelit ja joukkue olivat sellaisia, että nautin joka päivä tekemisestä. Jos tästä vielä tämän ikäisenäkin nauttii, niin pitäähän sitä vielä vähän pelatakin, totesi vasta 36-vuotias nuorukainen.

 – Olen tässä hommassa tietynlainen perfektionisti, ja vähän jäi hampaankoloon viime kaudesta. Nyt talven aikana haluaisin hieman kokeilla, että saisiko hieman erilaisella treenaamisella vielä enemmän tehoja irti ja pystyisikö olemaan vielä parempi ensi kaudella. Sekin on yksi syy, miksi tässä vielä pelataan; haluan olla parempi pesäpalloilija koko ajan, hän lisäsi.

Itävalo"Sepi" tuulettelee ja jatkaa KaMassa yksivuotisella sopimuksella! Kuva: Juha Levonen

Kaksivuotisella jatkosopimuksella KaMassa puolestaan jatkaa joukkueen viime kauden tehokkain kotiuttaja Petteri Kortelainen. "Köli" iski viime kaudella 32 ottelussa 1+68 lyötyä juoksua ja 93 kärkilyöntiä. Molemmat luvut ovat miehen ennätyksiä Superpesiksessä, ja itse asiassa 69 lyödyllä juoksulla Kortelainen sivusi seuraennätystä. 2000-luvulla kukaan ei ole Superpesiksen runkosarjassa pystynyt KaMa-paidassa yhtä kovaan lyötyjen juoksujen määrään. KaMa-historiaa saadaankin kelata aina vuoteen 1972 saakka, kunnes löydetään vähintään yhtä kova noteeraus, ja tuo noteeraus on legenda Seppo Uusi-Oukarin nimissä (5+64).

 – Viimeinen steppi on vielä ottamatta meidän joukkueellamme sekä itselläni henkilökohtaisesti. Kahden vuoden projekti antaa mahdollisuuden kehittyä tuota kohti. Joukkueena olemme nähneet niin nousuja kuin laskujakin, mutta karsintapelit saavat nyt riittää. Tällä porukalla meidän pitää mennä eteenpäin ja pelata pudotuspelejä joko ensi tai viimeistään sitä seuraavalla kaudella, totesi viime kaudella joukkueen varakapteeninakin toiminut Kortelainen.

Kaksivuotisella sopimuksella joukkueessa jatkaa myös Teemu Utunen. Vaikka nyt armeijan harmaisiin siirtynyt Utunen on vasta 19-vuotias, on hän pelannut KaMan yhdeksikössä jo neljä viimeisintä täyttä Superin kautta. Vielä kaksi seuraavaakin kautta A-poikia edustamaan pystyvä "Utu" keräsi viime kaudella 31 ottelussa 0+8 lyötyä, 4 tuotua ja 46 kärkilyöntiä, joista lyötyjen ja tuotujen juoksujen lukemat ovat hänen henkilökohtaiset ennätyksensä miesten Superpesiksessä.

 – Täällä on kaikki, mitä tarvitsen kuten koti ja kaverit, ja kun on junnuvuosiakin vielä jäljellä, niin pääsen edelleen niissäkin peleissä toteuttamaan omaa kehityshaluani. Täällä on hyvä olla, KaMa-sydän löytyy ja kaikki on hyvin, letkautti Utunen kummelimaisen vastauksen.

Kortelainen"Köli" jahtaa tulevalla kaudella Superpesiksen runkosarjan lyötyjen juoksujen ennätystään, jonka rikkominen siirtäisi hänet yksinään KaMa-historian tilastokärkeen. Kuva: Juha Levonen

Myös Joonas Peltomäki teki KaMan kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. Vikkeläkinttuinen etenijä on päässyt haistelemaan miesten Superpesiksen tuulia jo kolmella edellisellä kaudella yhteensä 18 ottelun verran. Viime kaudella hän rikkoi ennätyksiään, kun 12 ottelussa kertyi 0+3 lyötyä, 4 tuotua ja 20 kärkilyöntiä sekä ulkopelidebyytti.

 – Tavoitteena on edelleen kehittyä pelaajana joka osa-alueella sekä auttaa joukkuetta kaikin mahdollisin tavoin, kiteytti Joonas tulevan kauden tavoitteensa.

Muiden tavoin kaksivuotisella sopimuksella jatkaa tämän hetkisen pelaajaringin kuopus Aleksi Pajuniemi. Väsymättömänä harjoittelijana ja kovakätisenä ulkopelaajana tutuksi tullut Pajuniemi oli jo viime kaudella lähellä tunkeutua Superpesis-joukkueen yhdeksikköön, mutta juuri kauden alla tullut loukkaantuminen vesitti haaveet. Loppukaudesta tervehdyttyään mies pääsi pelaamaan suuressa roolissa yhteistyöseura Pöytyän Urheilijoiden väreissä Ykköspesistä.

 – Tavoite on tietysti päästä Superin kokoonpanoon ja pystyä siellä auttamaan joukkuetta voittamaan pelejä. Tämä vaatii edelleen kehittymistä pelaajana sekä sitä, että pystyy joukkueeseen tuomaan jotain uutta, naulasi Pajuniemi.

Uusvanhana tuttavana paluun KaMa-paitaan tekee Joona Anttila myöskin kaksivuotisella sopimuksella. Mailataituri teki Superpesis-debyyttinsä KaMa-paidassa jo kaudella 2016. Viime kaudella 19-vuotias nuorukainen edusti Seinäjoen JymyJusseja, ja pääsi pelaamaan Superpesistä kahden ottelun verran. Peltomäen ja Utusen ikätoveri on kerännyt kokemusta miesten peleistä myös Ykköspesiksen puolelta, jossa Ulvilan Pesä-Veikkojen riveissä kahdella edellisellä kaudella on kertynyt yhteensä 30 ottelua. Noissa otteluissa on kertyneet tehot 2+11 lyötyä, 14 tuotua ja 80 kärkilyöntiä.

 – F-junnuista asti on tullut KaMaa edustettua hyvällä menestyksellä, ja kun A-poikavuosiakin on vielä jäljellä, niin siellä on hyvä tavoitella sitä kirkkainta mitalia. Täällä on kotikenttä, jossa on hyvä pelata, niin mukava oli tulla takaisin. Tavoitteena on kehittyä edelleen pelaajana ja haastaa kokeneempia Superpesis-pelaajiamme, ja nousta vielä Superissakin pelaavaan kokoonpanoon, valotti Anttila syitä paluunsa takana sekä tulevia tavoitteitaan.

Toinen paluun KaMa-paitaan tehnyt pelaaja on Luukas Poutanen, joka edusti KaMaa Superpesiksessä jo kausilla 2014-15 viiden ottelun verran. Kaudelta 2015 Poutasella on taskussaan myös A-poikien Suomen mestaruus KaMa-paidassa. Poutanen siirtyi aikanaan Manse PP:n riveihin, mutta viimeisillä kahdella kaudella hänelle on kertynyt 37 ottelua Ykköspesistä Ulvilan Pesä-Veikkojen riveissä. Noissa otteluissa lyötyjä on kertynyt 0+17, tuotuja 14 ja kärkilyöntejä 97. Tunnollisen harjoittelijan kehitystä ovat viime vuosina jarruttaneet loukkaantumiset, mutta KaMassa tarkoituksena on kaivaa 22-vuotiaan täysi potentiaali esiin seuraavan kahden vuoden aikana.

KaMan pelaajarinki onkin nyt pääosin valmis kauteen 2019. Sopimuspelaajia on tällä hetkellä 17 kappaletta, joista peräti 15:n sopimus jatkuu seuraavat kaksi kautta. Sopimuspelaajat, sopimusten kestot ja muuta informaatiota pelaajistostamme löydät kotisivujemme osiosta Miesten Superpesis.

 – Olemme tehneet nyt paljon kahden vuoden sopimuksia. Niillä on haettu pitkäjänteisyyttä ja jatkuvuutta tekemiseemme. Näin voidaan alkaa tulevilla kausilla puhumaan joukkueen kehittämisestä eikä vain sen kokoamisesta. Tulevaisuudessa tavoitteena on, että meillä olisi jo alkukaudesta tiedossa suurimmilta osin seuraavan kauden joukkue, avasi puheenjohtaja Jani Mäntylä KaMan muuttunutta ideologiaa joukkueen rakennuksen taustalla.

JpviuhkaTuttu mies jatkaa KaMan viuhkassa tulevillakin kausilla. Kuva: Juha Levonen

KaMa on tehnyt kaksivuotiset jatkosopimukset viime kauden pelinjohtajaparinsa kanssa. Puheenjohtaja Mäntylän mukaan kaksikon sopimuksia jatkettiin luottavaisin mielin eivätkä KaMan menestysmahdollisuudet tulevillakaan kausilla näin jää näin kiinni pelinjohtajaosastosta.

 – Monta vuotta täällä on tullut jo oltua, ja täytyy sanoa, että tämä on enemmän kuin kotiseura tällä hetkellä. Oli aika luontevaa jatkaa, kun viime kaudella meillä alkoi hyvä projekti, johon itselläni on täysi luotto, ja sama pelaajisto sekä valmennus pitkälti jatkaa höystettynä muutamalla täsmävahvistuksella. Isojen vahvistusten hankkimiseen ei Kankaanpäässä ole viime kausina ollut paljoa mahdollisuuksia, mutta tulevalle kaudelle sellaiset on saatu. Ja ovat aika täsmälääkkeet niihin meidän viime vuosien heikkouksiin. Jatkavat pelaajat sekä uudet tulokkaat tukevat sitä, että tulevaisuus KaMassa on valoisa, mehusteli pelinjohtajana jatkava Jukka Karttunen.

 – Erittäin positiivinen kuva jäi viime kaudella joukkueesta sekä sen tekemisestä. Pitkään olen ollut KaMassa ja KaMa on lähellä sydäntäni, niin jatkopäätös oli siinä mielessä helppo. Meillä on nuori ja nälkäinen joukkue, jossa on kuitenkin riittävästi kokemusta siihen, että pudotuspeleihin ensi kaudella mennään, komppasi puolestaan toisena pelinjohtajana jatkava Niko Peltomäki.

Valmennustiimin täydentävät yksivuotisilla sopimuksilla fysiikka- ja tukivalmentajat Jani Narmio sekä Mika Peltonen. Myös muu taustatiimi jatkaa viime kaudelta tutussa koostumuksessa. Joukkueenjohtaja Tapani Männistö, huoltaja Kimmo Kakkonen sekä fysikaalinen huoltaja Tero Kallio jatkavat kaikki yksivuotisilla sopimuksilla. Kalliolle kausi miesten joukkueen mukana on jo peräti 20:s. Hyvää työtä henkisenä valmentajana sekä urheilutoimenjohtajana tehneen Pasi Kaukorannan sopimus puolestaan on muutettu määräaikaisesta toistaiseksi voimassaolevaksi.

 – Pasin työ henkisessä valmennuksessa sekä urheilutoimenjohtajana on sellaista, että sen tuloksia ei voida mitata yhdessä vuodessa. Tästäkin huolimatta silti Superpesiksen pelaajistossamme sekä seurassa yleensä olemme huomanneet tältä osin olevamme oikeilla jäljillä. Olemme tässä vasta pitkän polun alussa, ja halusimmekin antaa Pasille työrauhan tehdä pitkäjänteisesti tätä jo hyväksi havaittua työtä, perusteli seuran puheenjohtaja Mäntylä.

KaMassa onkin nyt alkamassa kahden vuoden projekti, jonka tavoitteena on nostaa seura vakituiseksi pudotuspelijoukkueeksi taistelemaan SM-mitaleista. Urheilutoimenjohtaja Kaukoranta piti joukkueenjulkistustilaisuuden aluksi hienon puheenvuoron projektin alkuvaiheista sekä tavoitteista. Tuon puheen löydät kokonaisuudessaan joukkueemme julkistustilaisuuden live-videosta seuramme Facebook-sivuilta tästä linkistä klikkaamalla. Ainoastaan Luukas Poutanen sekä Mikko Pauna olivat estyneitä saapumaan julkistustilaisuuteen, mutta muiden 15:n pelaajamme sekä valmennusjohdon mietteet joukkueesta sekä tulevasta kaudesta löydät tuolta samalta videolta.

 – Olemme yrittäneet etsiä joukkueeseemme nousevia pelaajia, jotka haluavat suuren roolin ja ovat valmiita tekemään töitä sen eteen. Tulevaisuuden tähdet Arttu (Ruuska) ja Niko J. (Korhonen) ovatkin tulleet tänne tuota varten. Meillä on kasassa mahtava nuori ja nälkäinen joukkue, ja odotankin, että katsojat löytävät ensi kaudella kentälle sekä joukkueemme taistelee tiensä pudotuspeleihin! Pesishän on kuitenkin parasta paikan päällä, päätti puheenjohtaja Mäntylä.

Video julkistustilaisuudesta (Facebook)

Video julkistustilaisuudesta (YouTube)

Pelaajiston ja valmennuksen sopimustilanne

 -MK