Raportti Lappajärvi - KaMattaret

Mailan naiset matkasivat Lappajärvelle sunnuntaina 8.6. Veikkojen vieraaksi hakemaan parhaassa tapauksessa seitsemättä peräkkäistä voittoaan.

Lappajärven Veikot - Kankaanpään Maila 0-2 (4-8, 1-8)

Ottelun kulku:

KaMattaret matkasivat Lappajärvelle sunnuntaiaamun sarastettua ja ennusteet lupasivat pelille huippuolosuhteita, jotka myös saatiin! Aurinkoa koko taivaan täydeltä ja mittarilukema nousi virallisesti +22 asteeseen, vaikka lämpötila tuntuikin kymmenisen astetta lämpimämmältä. Lisäksi aloitusheiton heitti painin EM- kulta ja -pronssimitalisti Petra Olli, joten pelin alku vaikutti lupaavalta.

Lappajärven kapteeni voitti hutunkeiton ja valitsi sisävuoron. Kotijoukkue sai mainion alun pelilleen, kun hienosti koko ottelun sisäroolejaan hoitaneet Anni Kujala ja Saara Rintala saivat nopeita jalkojaan kentälle. Lähes kaikki Veikkojen juoksut lyönyt Iida Tikkakoski iski vastustamattomasti pallon kakkospolttajan ja -vahdin välistä ilmasaumana aina kopparille asti, ja Rintalan oli helppo tuoda ottelun avausjuoksu. Janina Männikkö iski lähes heti perään Laura Nurmelan kotipesän turviin ja näin tilanne oli emännille 2-0. Kankaanpää ei jäänyt laakereilleen lepäämään, sillä tilannetta saatiin mainiosti rakennettua molempien kärkien toimesta ja Elisa Salonen, Sanna Koivuniemi sekä Niina Jokinen iskivät jokainen juoksut käyttäen Veikkojen ulkokentän aukkoja häikäilemättä hyväkseen.

Toinen vuoropari oli hyvin nopeasti taputeltu, kun Lappajärvi ei saanut etenijöitä kakkospesää pidemmälle ja Maila taas pidensi johtolukemakaulaansa Anniina Kiviharjun välilyönnillä lukemiin 2-4. Veikot pääsivät vielä kaventamaan kun toisen juoksunsa ottelussa tuonut Laura Rintala kipitti kotipesään. Kolmannen vuoroparin ehdoton hahmo oli kuitenkin vierasjoukkueen Taiju Haanpää, joka löi ensin Essi Ahosen kotiin, juoksi itse kentän ympäri ja toi juoksun harhaheiton turvin, sekä löi vielä toistamiseen pinnan upealla merkillä väliin - lyönnillään. Lappajärvi sai viimeisellä sisävuorollaan luotua painetta Kankaanpään ulkokentälle yhden juoksun ja parin kotiutusyrityksen verran, mutta Maila kesti ja näin ollen ensimmäinen jakso päättyi vieraille 4-8.

Toisella jaksolla Kankaanpää ei antanut emännille paljoakaan armoa, vaan eliminoi vastustajan yritykset hienosti ja järjesteli omia tilanteitansa sekä onnistuneilla lyönneillä että hyvillä oivalluksilla käyttäen Veikkojen ulkopelin sijoittumisvirheitä hyödykseen. Erityisen hienoa oli jälleen koko joukkueen onnistuminen sisäpelissä - jokainen joko toi tai löi vähintään yhden juoksun. Jos ensimmäisellä jaksolla ottelun hahmona toimi lukkari Haanpää, niin toisella jaksolla samaisen viitan otti Sanna Koivuniemi, joka iski kolme juoksua kahdeksasta tehtaillusta. Toinen jakso päättyi KaMattarille lukemin 1-8 ja näin ollen kolme pistettä matkasi Kankaanpäähän!