Kankaanpää ja Koskenkorva taistelivat pitkän kaavan mukaan

Kotijoukkue Kankaanpään Maila ja vierailija Koskenkorvan Urheilijat väänsivät voitosta aina kotiutuskisaan saakka ajoittain tunteitakin kuumentaneessa ottelussa. Koskenkorva onnistui puristamaan lopulta tarvittavat juoksut ottelun ratkaisuvaiheessa ja sai näin mukaansa Pohjanmaalle kaksi sarjapistettä.

Oman erityismausteensa otteluun toi Koskenkorvan pelinjohtajan Tomi Niskasen paluu vanhalle kotikentälleen Kankaanpäähän, jossa mies ehti neljä vuotta toimia pelinjohto- ja valmennustehtävissä. Kotijoukkue taasen haki lisää tehoja edellisissä otteluissa yskähdelleeseen sisäpeliinsä uudistetulla lyöntijärjestyksellä. Muutokset näyttivätkin toimivan, sillä ottelu alkoi vahvasti kotijoukkueen komennossa.

Ensimmäisen aloittavalla KaMa onnistui torjumaan hienosti Koskenkorvan kotiutusyritykset ja laittoi omalla tasoittavallaan saman tien sisäpelissä tuulemaan. Uudistettu kärki Antti Rinnevuori, Topias Lilja ja Marko Nygård loivat heti vuoron alkuun palottoman ajolähtötilanteen ja toista otteluaan kotijoukkueen paidassa esiintynyt jokeri Miro Marttila ei tätä tilaisuutta jättänyt hyödyntämättä, vaan iski painavalla lyönnillään KaMan 1-0 johtoon Antti Rinnevuoren tuodessa juoksun. B-ikäinen Ville-Veikko Olli on esittänyt aiemmissa otteluissa kypsiä otteita lautasen ääressä, mutta tänään mies näytti, että potentiaalia löytyy myös mailan varressa. Nuorukainen nimittäin iski pallon Koskenkorvan takakentälle ja lopulta Miro Marttila sai tuoda lukemiksi 2-0.

Toisen aloittavalla alkoi myös lopulta ottelun ratkaisuhahmoksi kohonneella vieraiden superjokeri Jere Dahlströmillä pallo osua kunnolla keppiin. Mies iski Jouni Koskelan kotiin kaventaen lukemiksi 2-1. KaMa ei kuitenkaan tästä häkeltynyt vaan kokoajan parempaan vireeseen pääsevä jokeri Petteri Kortelainen lisäsi komealla välilyönnillä toisen tasoittavalla isäntien johtoa lukemiin 3-1. Dahlström nosti vielä vieraita jakson voittotaisteluun mukaan kolmannen aloittavalla kotiuttamalla tällä kertaa Juuso Myllyniemen. Tasoittavalla vuorolla kuitenkin Jukka Lankinen sinetöi näyttävällä kakkosjatkeelle suuntautuneella lyönnillään lopulta jakson päätöslukemiksi jääneet 4-2. Juoksun toi Topias Lilja. Koskenkorva ei tosiaankaan omalla neljännen aloittavallaan saanut enää mitään aikaiseksi, vaan Ville-Veikko Ollin vahvan lukkaripelin myötävaikuttamana oli KaMan kauden ensimmäinen kotikentällä saatu sarjapiste tosiasia.

Toiselle jaksolle Koskenkorva tulikin sitten kovemmalla sykkeellä. Ensin se nollasi KaMan jakson alkuun parantuneella ulkopelillä ja siirtyi omalla tasoittavallaan 0-2 johtoon. Ensimmäisen juoksun löi jälleen kerran Jere Dahlström ja toinen tuli harhaheitolla kankaanpääläisten polttoheiton karattua kolmospuolelta katsomoiden taakse. Miro Marttila kavensi vielä toisen aloittavalla kotiuttamalla Mika Ihanamäen, mutta jakson loppu menikin sitten selkeästi Koskenkorvan komennossa. Vieraat myllyttivät ensin toisen tasoittavallaan kolme juoksua Dahlströmin, Mikko Kytömäen ja Tuomas Tuohisaaren lyönneillä. Tämän jälkeen KaMa ei enää saanut juoksuja aikaiseksi ja näin edessä oli supervuoro 1-5 lukemiin päättyneen jakson jälkeen.

Supervuorossa vieraat saivat omalla aloittavallaan Jere Dahlströmille ajolähdön yhden palon tilanteessa, mutta KaMan jälleen skarpannut ulkokenttä kesti hyvin kotiutusyritykset. Näin kotijoukkue pääsi yrittämään ottelun ratkaisemista omalla tasoittavallaan. KaMa saikin kolmostilanteen nopeasti vieraiden ulkokentän avustuksella, mutta Miro Marttilan kotiutusyritystä lukuun ottamatta ei juoksun syntyminen kuitenkaan ollut kovinkaan lähellä
Näin edessä oli kotiutuslyöntikisa, jossa vieraiden hahmoja olivat Jere Dahlström ja Antti Pukkinen. Ensin Dahlström kotiutti taidokkaalla kakkosrajanäpillä Juuso Myllyniemen ja viimeisessä parissa Antti Pukkinen taas kovalla kolmossauma lyönnillään Toni Marjamäen.

KaMan kiri jäi taasen omalla tasoittavalla torsoksi. Ainoastaan toisena vuorossa olleella parilla Jukka Lankinen-Topias Lilja juoksun syntyminen oli melko lähellä. Muiden parien yritykset jäivät melko vaisuiksi ja näin Koskenkorva onnistui nappaamaan supervuorossa jo lähes menettämänsä voiton itselleen 0-2 lukemiin päättyneen kotiutuskisan jälkeen.
Vieraiden ehdotonta eliittiä olivat palkitut Jere Dahlström ja Antti Pukkinen. Dahlström oli mailan varressa kotiutustilanteissa tehokas, kuten lyöjätilaston kärkipäässä olevan miehen kuuluukin. Antti Pukkinen taas suoriutui vaihtotilanteista 100 % varmuudella.

Kotijoukkueesta Ville-Veikko Olli parantaa lukkarointiaan ottelu ottelulta ja pokkasi tänään toisen kerran peräkkäin joukkueensa parhaan pelaajan palkinnon. Kakkospalkinnon saaneen Miro Marttilan ohella myös Marko Nygårdin otteet niin sisällä kuin ulkonakin ansaitsevat tunnustuksen.

Kotijoukkueen pelinjohtaja Jukka Karttunen oli kaksijakoisissa tunnelmissa pelin jälkeen

- Ensimmäinen jakso oli kummaltakin joukkueelta latautunutta ja hyvännäköistä pelaamista. Olen tyytyväinen yhteen pisteeseen, mutta toisaalta kahden pisteen menetys harmittaa. Muutama ulkopelivirhe toisella jaksolla lamaannutti meidän pelaamista niin sisällä kuin ulkonakin.

Vieraiden pelinjohtaja Tomi Niskanen oli tyytyväinen voitosta ja antoi myös tunnustusta kotijoukkueelle:

- Kaiken kaikkiaan tunteikas ja hyvä pesispeli. Tärkeistä pisteistä tänään pelattiin. KaMa oli tänään hyvä joka sektorilla ja rakensi erityisesti laadukkaasti tilanteita. Toisella jaksolla pystyimme estämään KaMan tilanteiden rakenteluun vähän paremmin ja pääsimme viemään peliä johtoasemassa, mikä tietysti helpotti pelaamista. Voittoon olen erittäin tyytyväinen.