Uutiset

Raportti: KaMa voittoon huimassa trillerissä

 

 Kankaanpään Maila – Imatran Pallo-Veikot 2-1k (3-4, 3-2, 0-0, 6-4)

KaMa ja IPV kohtasivat toisensa Leppäkoski Areenalla koleahkossa kevätsäässä pelatussa ottelussa, joka tarjosi katsojille jännitystä alusta loppuun saakka. Huima trilleri kääntyi lopulta dramaattisten vaiheiden jälkeen KaMalle, vaikka erityisesti IPV:n ykköskärki loi tilannetta lähes kuin liukuhihnalta. KaMa kirjasi ottelun nimiinsä, vaikka IPV vei kolmostilanteet 10-16.

KaMa avasi juoksutilinsä heti ensimmäisen aloittavalla, kun Topias Lilja pääsi köpöttelemään kotipesään vieraiden nuoren lukkarin Joona Sikiön annettua kaksi lautasväärää. Tasoittavallaan IPV rakensi palottoman ajolähdön, mutta KaMa onnistui torjumaan Jere Dahlströmin ja Konsta Kurikan kotiutusyritykset.

Jakso jatkui KaMa-vireisenä, kun toisessa sisävuorossa Joona Lehtinen iski pallon vastustamattomasti väliin Jouni Itävalon kiitäessä kotiin. Toisenkin tasoittavalla vieraat rakentelivat palottoman ajolähdön. Dahlströmin välilyönnistä Topias Lilja tehtaili upean palon huikean ulkopelisuorituksen jälkeen. Seuraavana purkuvuoroon tullut Sami Partanen onnistui kuitenkin rikkomaan vieraiden kuparisen tarkalla välilyönnillään.

KaMa siirtyi jälleen aloittavallaan kahden juoksun johtoon, kun Luukas Poutasen raaka laakalyönti kolmossaumaan kotiutti Liljan. Tasoittavalla IPV rakenteli kolmannen kerran peräkkäin palottoman ajolähdön, ja tällä kertaa Dahlström onnistui vastustamattomalla kakkospuolen välilyönnillään. Viimeisessä sisävuorossaan KaMa rakenteli takatilanteen. Poutanen onnistui löytämään kentästä saman kolon kuin edellisessäkin vuorossa, mutta tällä kertaa maila ei laskenut ja KaMa jäi lopulta ensimmäistä kertaa sisävuorossaan juoksuitta.

Vieraat rakentelivat lopulta neljännessäkin sisävuorossaan palottoman ajolähdön. Tässä vaiheessa jännitys katsomossa tiivistyi äärimmilleen. Ensimmäisenä kotiuttamaan tullut Dahlström onnistui tasoittamaan ottelun, kun keskipomppu poltteli KaMan polttolinjassa. Tämän jälkeen KaMa onnistui tehtailemaan kaksi paloa kotipesään, mutta jakso ei ollut vielä ohi. Jarkko Matikka tuli lyömään viimeisenä lyöjänä Dahlströmin ollessa kolmospesällä. Toisella Matikka iski hienon välilyönnin kakkospuolelle. Tämän kakkoskoppari Toni Pomell katkaisi, mutta taittoheiton jälkeen Itävalon polttoheitto karkasi ohi kotipesästä ja vieraat nousivat KaMan kannalta kirvelevään jaksovoittoon.

 – Meillä oli ensimmäisellä jaksolla ihan hyviä hetkiä, mutta lopulta turhan helpolla laskimme IPV:n siinä jaksovoittoon. Oli muutamia hyviä lyöntejä, mutta sitten myös pari räpylävirhettä, harmitteli KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen vieraiden nousua jaksovoittoon.

KaMan vuoro ratkaista jakson lopussa

Toinen jakso alkoi molemmilta joukkueilta sisällä nihkeissä tunnelmissa. Esimerkiksi vierailijat näkivät kakkospesän ensimmäistä kertaa jaksolla vasta kolmannessa vuoroparissa. Lähimpänä juoksua kävikin KaMa, kun toisen tasoittavalla etutilanteessa Jouni itävalon rajaleikkuri puhkaisi IPV:n ulkokenttää. Suoraan kakkospesältä kotiin kirmannut Joonas Peltomäki paloi kuitenkin niukasti.

 – Siinä mielessä oli hienoa pelata, että yksikään meidän aiemmista peleistä ei ollut kaatunut tuomareihin tai vastustajiin, vaan omaan saamattomuuteen sisällä tai ulkona. Ja niin oli tänäänkin. Ennen neljännen tasoittavaa Artun tullessa lyömään etutilanteeseen, meillä oli tainnut olla koko ottelussa kokonaiset viisi kolmostilannetta. Eipä siinä hirveän kovasti rallateltu, myönsi viuhkamies Karttunen.

IPV:n kakkospesän kirous mureni välittömästi kolmannen vuoron alkuun, kun Jarkko Matikka puhkaisi KaMan kakkosrajan ja eteni suoraan kakkospesälle. Tämän jatkeeksi IPV rakentelikin jälleen palottoman ajolähdön. Tämän jälkeen alkoi vieraiden ykköspalkinnon napanneen Dahlströmin show, kun ensin mies puhkaisi kolmossauman ja sitten iski ottamattoman pystymailan väliin, ja siirsi vieraat kahden juoksun johtoon. Konsta Kurikka pääsi vielä lyömään yhden palon ajolähtöön, mutta tästä KaMa nappasi puuttuvat kaksi paloa.

 – Onhan se hieno niin sanotusti tulla aina kotiin, kun täällä tuli vietettyä hienoa aikaa pelien suhteen ja muutenkin. Tänään olimme niskan päällä, mutta pää ei vain kestänyt, muisteli Superpesis-uransa aikanaan KaMassa aloittanut kaikkien aikojen lyöjäkuningas menneitä samalla harmitellen päivän tappiota.

KaMan kone ei käynnistynyt vielä kolmannessakaan vuorossa, ja joukkue jäi ilman kolmostilannetta. IPV rakenteli viimeisessä vuorossaan vielä takatilanteen, mutta lyöjät ehtivät loppua ennen ensimmäistäkään juoksua. KaMan sisäpelissä alkoi tapahtua, kun Arttu Ruuska tuli lyömään yhden palon etutilanteeseen. Lyönnit jäivät viimeiseen, jolla Ruuska iski lujan lyönnin keskisaumaan. Pallo livahti kakkospolttajan räpylän alta takakentälle, jossa hölmistyneet Imatran kopparit katselivat toisiaan maapallon valuessa takaa keskeltä läpi. Ruuska kiersi kunniaa ja KaMa nousi uskomattoman tuntuisesti 3-2 -jaksovoittoon.

 – Lyönti oli sellainen, että mietin, meneekö se Hyötyläisen längeistä. No menihän se, sitten katselin, että missähän kopparit ovat, mutta eihän siellä ollut ketään paikalla. Tällaisia joskus sattuu. Olimme aika heikkoja ja nuhjuisia sisäpelissä, mutta koitetaan Kouvolassa parantaa, kertasi KaMan ykköspalkinnon napannut Ruuska tuota hämmentävää ratkaisulyöntiään.

KaMa nousee voittoon uskomattomien vaiheiden jälkeen

KaMa sai Ruuskan kunnarista hurmion päälle ja lukkari Joona Lehtisen huikeiden ulkopelisuoritusten jälkeen pääsi hakemaan voittojuoksua supervuoroparin tasoittavalta. KaMan sisävuorossa saatiinkin draamaa, kun KaMa oli rakentelemassa palotonta ajolähtöä, mutta vastoin yleisön, pelaajien ja kolmostuomarin näkemystä päätuomari poltti Topias Liljan kolmospesälle Jouni Itävalon näpistä. Hämmennyksen ja sekaannuksen jälkeen KaMa onnistui vielä rakentelemaan kolmostilanteen, jossa Miikka Riikonen puhkaisi hienolla lyönnillä kolmossauman. Etenijä lähti kuitenkin kohti kotipesää aivan liian myöhään ja ratkaisua lähdettiin hakemaan kotiutuslyöntikilpailusta.

 – Pallo on pyöreä, ja onneksi oli tänäänkin, kun vieri tuolta leikkaamattoman pitkän nurmen päältä maisemiin. Ihmeellinen asia, että siitä saimme hengen päälle ja usko oli kova omaan tekemiseen vielä kotarissakin, vaikka olimme 0-3 tappiolla ja superi hieman heikosti päättyikin, jutteli Karttunen ottelun ratkaisun hetkistä.

IPV onnistui aloittavallaan kolmella ensimmäisellä parillaan ja KaMan tilanne näytti jälleen tukalalta. Jouni Itävalon ja Kari Kellokosken hienoilla välilyönneillä KaMa nousi kuitenkin juoksun päähän. Tasoitusjuoksua saatiin jännittää viimeiseen pariin saakka, kun Joona Lehtisen pystymaila näytti jo liitelevän kopiksi, mutta KaMan onneksi pallo pompsahtikin IPV:n kolmoskoppari Jussi Hurskaisen räpylästä kenttään ja ratkaisua lähdettiin hakemaan lisäpareista.

 – Voittoa tarjottiin eikä ollut ensimmäinen kerta tällä kaudella. Aiemminkin on ollut jaksoja hyppysissä ja tällä kertaa oli koko ottelu vielä kotarissakin, mutta ei vain riitä. Mietteet on vähän hämyiset ja ällikällä lyödyt, kun olimme kuitenkin niin lähellä voittoa, äimisteli vieraiden pelinjohtaja Jyrki Valle ottelua imatralaisnäkökulmasta. IPV:n kauden avausvoitto jää odottamaan itseään tuleviin otteluihin.

IPV lähti hakemaan voittoa samalla kolmikolla, joka onnistui edellisessä vuorossa, mutta nyt juoksun teossa onnistui ainoastaan Sami Partanen. Jouni Itävalo aloitti jälleen KaMan juoksujen teon, kun pallo poltteli jälleen Imatran kopparien räpylässä. Seuraavaksi lyömään tullut Kari Kellokoski kiskaisi pallon Imatran kopparien välistä maisemaan ja kiersi kunniaa varmistaen KaMalle tärkeät kaksi pistettä kotiutuslyöntikilpailun jälkeen.

 – Tavoitteena oli, että tänään saadaan pallolle ilmaa ja pallolle kyytiä sekä sitä kautta koppareille painetta. Sitten kun peli alkoi aukeamaan, niin kyllähän tämä sen osoitti, että osaamme kyllä pelata. Ja kotiyleisökin osoitti sen, että silloin kun me osaamme, niin hekin ovat aika hienosti pelissä mukana, myhäili Karttunen lehdistötilaisuuden lopuksi tyytyväisenä tärkeästä voitosta ja tärkeistä pisteistä

KaMan kausi jatkuu helatorstaina kotiottelulla Pöytyällä Kymppi-Katto Areenalla, jossa vastaan asettuu Teemu Rouhiaisen edustama Hyvinkään Tahko. Tervetuloa vapaapäivän kunniaksi Pöytyälle kannustamaan KaMa jälleen tärkeään voittoon! Seuraavan kerran KaMa esiintyy Leppäkoski Areenalla torstaina 6.6., kun vastaan asettuu Seinäjoen JymyJussit.


 -MK