Uutiset

Otteluennakko: Kankaanpään Maila – Kiteen Pallo 90

Jukka Latvala tekee paluun TH-Kumi Areenalle sunnuntaina 15.6. kello 17 alkavassa miesten superpesiksen ottelussa!

 Sarjatilanne: Kotijoukkue Kankaanpään Maila on saanut 9 pistettä yhtä monesta pelaamastaan ottelusta, ja löytyy sijalta 11. Vierailija Kiteen Pallo löytyy kuudennelta tilalta raavittuaan kasaan 15 pistettä kymmenestä ottelustaan.

 Viimeisimmät 3 peliä: Kankaanpään Maila: 3 tappiota, 2 pistettä. Kiteen Pallo: 3 voittoa, 6 pistettä.

 Ennakkoasetelmat: Ottelussa kohtaavat kaksi alkukauden yllättäjää. Kotijoukkue Kankaanpään Maila arvioitiin sarjan heittopussiksi, mutta nuori joukkue on näyttänyt epäilijöilleen raapiessaan pisteitä monesta ottelusta varsin mallikkaidenkin esitysten jälkeen.Vierailija Kiteen Pallon taasen veikattiin löytyvän sarjan keskikastista, jossa joukkue nyt majaileekin, mutta alkukierroksilla joukkue napsi monta hienoa voittoa.

Molempien joukkueiden sähäkkää alkua seurasi kuitenkin heikompi jakso. Viime kierroksilla joukkueet ovat kuitenkin jälleen terästäytyneet KaMan kokiessa kaksi niukkaa kotiutuskilpailutappiota sekä Kiteen napatessa kolme perättäistä 1-0 –voittoa.

Mielenkiintoa otteluun lisää myös Jukka Latvalan paluu Kankaanpäähän tämän edustettua Kankaanpään Mailaa kaksi edellistä kautta. Alkukausi toisella puolen Suomea onkin sujunut mallikkaasti, kun Latvala löytyy Superpesiksen lyöjätilaston seitsemänneltä sijalta 24 lyödyllä juoksulla.

 Kokoonpanot: Kankaanpään Maila sai viime kierroksella kokoonpanoon takaisin sieppari Erno Painilaisen. Ulkopelikiertolainen Jussi Kivelä siirtyikin tuolta paikalta 2-polttajaksi Mika Ihanamäen loukattua kättään edellisessä kotiottelussa Koskenkorvaa vastaan. Ihanamäki oli mukana kuitenkin jokerina, jossa jatkanee myös Kiteetä vastaan. Kouvolassa vieraillut KaMa-kokoonpano löytyy tästä.

Kiteellä loukkaantuneena on sieppari Juhani Myyryläinen. Myös edellisessä ottelussa Alajärvellä joukkue joutui tekemään loukkaantumisten vuoksi hieman muutoksia, joten kasaan saatava joukkue selvinnee vasta bussin startatessa kohti Kankaanpäätä. Tässä kuitenkin Kiteen edellisen ottelun avauskokoonpano.

Taistelupari: Kotiuttajat Jukka Latvala vs. Miro Marttila. Latvala on ollut alkukauden liekeissä ja onkin Kiteen selvästi paras kotiuttaja. Mailan tuore vahvistus Miro Marttila on myös vertynyt hiljalleen Superpesis-vauhtiin ja on noussut nopeasti joukkueen tärkeimmäksi kotiuttajaksi. Kumpi onnistuu sunnuntaina paremmin?

Ottelun kulminaatiopiste: Kiteellä on pitkä vieraspelimatka itärajalta länsirannikolle. Kotijoukkue Mailan iskun paikka onkin heti ottelun alussa. “Bussijalat” varmasti painavat Kiteellä jonkin verran ja siksi onkin tärkeää ottaa tästä hyöty irti heti ottelun alussa. Nuorelta joukkueelta vaaditaan nyt alkukaudesta puuttunutta tasaisuutta, jotta Kiteelle ei anneta helppoja juoksuja. Alussa saatu hyöty ja hyvä henki voivatkin kantaa ottelun loppuun saakka.

Tule kannustamaan KaMa voittoon TH-Kumi Areenalle kello 17 alkaen! Ottelu on myös Iltalehden teemakierros, joten 150 ensimmäistä saavat viikonlopun lehden ilmaiseksi!