Naisille ensimmäinen tappio

Seinäjoen Maila-Jussit - Kankaanpään Maila 2-1 (2-5, 5-2, 1-0)

Ottelun kulku:

Kankaanpää voitti hutunkeiton ja valitsi sisävuoron. Ottelu sai heti dramaattisen känteen, kun heti ensimmäisellä ulkovuorolla joukkueen lukkari Krista Tyynelä muljautti nilkkansa syöttölautaseen kiinniottotilanteessa sen verran pahasti, ettei pelannut enää loppupelin aikana. Lautasen äärelle asteli 3-koppari Emmi Laine ja hänen ulkopelipaikalleen siirtyi Kaisaleena Rautakorpi.

Laineen haparoiva alku hyvin lautasen ääressä ei ollut mikään yllätys, sillä nuoren naisen lukkariuraa ei voi edes pitää urana. Kaksi vapaataipaletta olivat kuitenkin ainoa lahja, minkä hän vastustajilleen antoi, ja sen jälkeen kyllä eliminoi monesti Kankaanpään tekemisiä mailan varressa korkeilla tolpillaan.

Ensimmäinen jakso pelattiin Kankaanpään nimissä, erityisesti kaksi ensimmäistä vuoroparia. Maila sai rakennettua tasaisesti tilannetta ja Sanna Koivuniemi iski kahdesti ja Niina Jokinen kerran pelaajaa kotiin juoksujen arvoisesti. Seinäjoen sisäpeli taas onnistuttiin pitämään aisoissa aina kolmannen tasoittavalle asti, kunnes ulkopelivirheen avittamana Anni Laakso löi ensimmäisen kavennusjuoksun ja viimeisenä lyöjänä ollut Noora Harju löi merkillä väliin ja lukemat 2-5. Mitään mullistavaa ei loppujakson aikana enää tapahtunut ja näin ollen jakso päättyi vieraille.

Seinäjoki käynnisti pelinsä toisella jaksolla, kun Kankaanpää haparoi. Yksi ratkaisevimpia tekijöitä SMJ:n toisen jakson voittoon olivat kotiutuslyönnit - vastustamattomia iskuja juuri sinne minne pitää, ja Paula Siuruaisen, Anuliisa Rautakorven, Marjaana Kelton ja Emmi Laineen oli helppoa tuoda juoksut. Valopilkkuja nähtiin myös Mailan leirissä, mutta kaiken kaikkiaan jakso oli heikko. Näin lukemat toisin päin 5-2 ja jakso Seinäjoelle.

Supervuorossa Maila aloitti ulkona ja onnistui eliminoimaan Elisa Järvenpään ja Noora Harjun kotiutusyritykset. Anni Laakso iski kuitenkin vastustamattomasti palloa väliin ja Maila-Jussit lähtivät yhden juoksun etulyöntiasemassa omaan ulkovuoroonsa. Kankaanpään supervuoro sisällä oli kuitenkin katastrofi, kun palloa lyötiin vaihtotilanteessa laittomaksi laittoman perään eikä kolmospesälle saatu yhtään pelaajaa. Näin 2-1 voitto ansaitusti Seinäjoelle.