Uutiset

Raportti: Kossun lyöjätykit liikaa KaMalle

 

 Kankaanpään Maila – Koskenkorvan Urheilijat 0-2 (3-8, 2-4)

Kankaanpään Maila kohtasi ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella paikallisvastus Koskenkorvan Urheilijat. Kaunis sää ja lähes loppuunmyyty Kankaanpää-Areena enteilivät upeaa pesäpalloiltamaa. Kotiyleisön harmiksi makeat lähtökohdat otteluun hyödynsivät parhaiten vieraiden kaikki juoksut lyöneet lyöjätykit Ville-Veikko Olli (1+4) ja Patrik Wahlsten (0+7) sekä hienoa ulkopeliä esittänyt lukkari Juho Hakomäki.

KoU avasi ottelun räväkästi ja pelipäällä ollut Ville-Veikko Olli putsasi pajatson ajolähdöstä, kun hieno tappikumura livahti takaa kopparin räpylän alta läpi. KaMakin sai tasoittavalla ajolähdön, mutta kotiutusyritykset olivat kesyjä. Oma koira puri jälleen vieraiden toisessakin sisävuorossa, kun Olli iski jo illan viidennensä hienolla kakkosjatkekumuralla. Toisellakin tasoittavallaan KaMa rakensi ajolähdön yhdellä palolla, mutta tälläkään kertaa kotiutuksissa ei onnistuttu.

 – Harjoitusottelut mukaan lukien olimme hävinneet ensimmäisen jakson 13:ssa edellisessä ottelussa, ja se olikin tänään teemana, että keinolla millä hyvänsä pitää tänään saada peli käyntiin heti alusta asti. Ja kun kopparilta lipsahti merkkaamaton lyönti läpi, niin kyllähän se auttoi siihen alkuun heti meidän tsemppiä ja tavoitetta, perkasi vieraiden pelinjohtaja Mikko Vainionpää vieraiden lähtökohtia otteluun.

KoUn tilanteenrakentelutehdas toimi kolmannessakin sisävuorossa, kun lyöjätilaston kärkinimi Patrik Wahlsten sai astella ottelun kolmanteen palottomaan ajolähtöönsä eikä enää epäonnistunut. Komeat keskipomppu ja kolmossauman puhkaisu kasvattivat vieraiden johdon jo seitsemään. KaMan kuparisen rikkoi Kari Kellokoski tyylipuhtaalla tappikumuralla.

 – En ole tyytyväinen. Me olimme tänään haluttomia, mauttomia ja värittömiä kaikessa tekemisessä tuolla kentällä.

 – Kyllähän meillä paikat oli, mutta kyllä se jostain kertoo, että jos pitää lyödä keskelle kenttää pystäri niin se on kahdella pompulla kakkosrajassa tai kun lyödään kolmosluukkuun, niin se on kolmoskopparilla tulostaulun vieressä. Ei tämä peli tänään meidän tasoamme mitannut, mutta Kossu pelasi toki hienosti ja meille tuli katastrofaalinen alku, harmitteli KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen.

Wahlsten pääsi neljännessäkin vuoroparissa palottomaan ajolähtöön, josta teki illan kolmantensa kolmossaumapommilla. KaMa viritteli viimeisessä sisävuorossa vielä kiriä, mutta KoU puolusti johtoasemaansa fiksusti napsimalla takapaloja KaMan kotiutuslyönneistä. Miikka Riikosen keskikumura ja Kellokosken kolmosrajanäpäytys jäivät siis lopulta laihaksi lohduksi vieraiden rynniessä avausjakson voittoon luvuin 3-8.

Wahlstenin pommit liikaa toisella jaksolla

KaMa siirtyi toisen jakson aloittavalla ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon, kun viimeisenä lyöjänä kolmostilanteeseen astellut Riikonen kotiutti upealla kolmosrajanäpäytyksellä Toni Pomellin. Tasoittavalla vierailijat onnistuivat rakentelemaan kahden palon ajolähdön myöskin viimeisenä lyöjänä tilanteeseen astelleelle Wahlstenille, joka iski viimeisellään kylmänviileästi pallon väliin tasoitusjuoksun arvoisesti.

Toisessa vuoroparissa parhaana ulkopelaajana palkittu vieraiden lukkari Juho Hakomäki hyydytti KaMan tilanteenrakentelun. Tasoittavalla Wahlsten puolestaan sai astella jälleen palottomaan ajolähtöön ja iski vieraat johtoon jo illan viidennellä lyödyllään - tällä kertaa keskisaumasta. KaMan kolmas vuoro hyytyi jälleen tilanteenrakenteluun, kun taas vieraat rakentelivat tällä kertaa yhdellä palolla ajolähdön Wahlstenille. Tälläkin kertaa ratkaisu jäi viimeiseen lyöntiin, mutta huikealla itseluottamuksella varustettu lyöjätykki lasautti odotusten vastaisesti pallon kolmosluukusta maisemaan kahden juoksun arvoisesti.

 – Jostain syystä ei sytytty tänään pelaamaan laisinkaan. Se on todella suuri vahinko tässä kelissä ja lähintä vastustajaa vastaan, jonka pitäisi varmasti sytyttää, kun on tuttuja kavereita vastassa. Ei niin ei. Tämä ilta oli meiltä floppi, ja kaikki kunnia Kossulle, sillä pelasivat ehjästi niin sisällä kuin ulkonakin, pohti Karttunen isäntien vaisua esitystä.

KaMa lähti vielä viimeisessä sisävuorossaan takaa-ajoon ja onnistuikin rakentelemaan ajolähdön yhdellä palolla. Tällä kertaa Riikosen yritys kantautui kuitenkin kopiksi. Hyvin tänään toiminut kakkoskärki sai kuitenkin rakenneltua takatilanteen, josta hyvän ottelun pelannut Valtteri Hämäläinen kotiutti ykköspalkinnon napanneen ja 100% tehoilla pelanneen Kellokosken. Tämä jäi kuitenkin KaMan sisävuoron ainokaiseksi, ja näin jakso kirjattiin luvuin 2-4 sekä koko ottelu 0-2 vieraille.

Nyt vuorossa on muutaman päivän huili ja Superpesis-miehistömme kausi jatkuu lauantaina sarjanousija ja paikallisvastus Manse PP:n vieraana. Tuonne on starttaamassa myös Fanibussi, joten varaahan paikkasi ja matkaa Tampereelle kannustamaan KaMa voittoon! Seuraava kotiottelu on puolestaan vuorossa heti sunnuntaina kello 17, kun Kankaanpää-Areenalle vieraaksi saapuu hienosti kautensa aloittanut Kiteen Pallo-90. Nappaa lippu otteluun Tiketistä ja tule kannustamaan KaMa voittoon Suomen kuumimmalla pesäpallostadionilla!
-MK