Uutiset

Raportti: KaMan ruuti märkää – Manse niukasti vahvempi

 

 Kankaanpään Maila – Manse PP, Tampere 0-2 (1-3, 2-3)

Kankaanpään Mailan Superpesis-miehistön kausi jatkui kauden kolmannella paikallisottelulla Manse PP:tä vastaan. KaMa voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen viime lauantaina tasoittaen kauden voitot 1-1:een. Isäntäjoukkue teki hyvin tilannetta, mutta aseeton kotiutustyöskentely tarjosi Manselle voiton avaimet. Sen vieraat hyödynsivät, ja näin kauden kolmaskin paikallisottelu päättyi vierasjoukkueen voittoon.

KaMa aloitti ottelun terävästi nollaten Mansen heti avaussisävuorossa ja rakentaen itse palottoman ajolähdön kärjestään. Kolmantena vuoroon tullut Miikka Riikonen veikin isännät johtoon mallikkaalla kakkospuolen kumuralla. Toni Pomellkin pääsi vielä neljäntenä yrittämään kotiutusta ja olikin lähellä onnistua mallikkaalla tappikumuralla, jonka Mansen linja kuitenkin luki hienosti tehden kolmannen palon kotiin.

 – Alussa tuntui, että olimme vähän vaisunoloisia ja vastustaja tuli kovalla hengellä ja itseluottamuksella otteluun. Saimme kuitenkin sen aika nopeastikin kääntymään ihan hyväksi tekemiseksi. Ottelu oli juoksumääriltään sellainen, mitä ennen ottelua ajattelinkin, mutta tilanteita tuli paljon – varsinkin vastustajalle – ja meillekin ihan kohtuudella, jutteli vieraiden pelinjohtaja Matti Iivarinen lehdistötilaisuudessa.

Vieraiden vastine tuli toisessa vuorossa, kun avausvuoron tapaan Manse onnistui rakentamaan yhden palon ajolähdön. Jokerimörssäri Juha Niemi ei onnistunut tälläkään kertaa, mutta Tommi Malinen puhkaisi viimeisellä lyönnillään keskisauman tasoitusjuoksun arvoisesti. Tämän jäkeen kahden palon ajolähtöön asteli Jukka Tuomisto, joka iski myös viimeisellään mallikkaan laakapallon keskelle taakse juuri koppareiden eteen vieden vieraat johtoon.

KaMa rakenteli jälleen tasoittavalla palottoman ajolähdön, mutta kaikki kolme kotiutusyritystä päättyivät paloihin. Kolmannessa vuoroparissa isäntien sisäpeli takkusi, mutta ulkopeli toimi pysäyttäen vieraiden kolme kotiutusyritystä. Viimeisen vuoroparin aloittavalla Manse onnistui kuitenkin lisäämään johtoaan, kun Malisen toisen lyönnin pussari poltteli linjassa juoksun arvoisesti. KaMa rakenteli jälleen tasoittavalla palottoman ajolähdön, mutta kotiutustyöskentely oli tässäkin vuorossa laadutonta, ja avausjakso kirjattiin näin vieraille 1-3.

Toinen jakso noudattelee ensimmäiseltä tuttua kaavaa

KaMa aloitti toisenkin jakson hyvin Miikka Riikosen laakapallon kolmoskopparin eteen vietyä kotijoukkueen jälleen johtoon. Vieraat tulivat kuitenkin tasoittavallaan tasoihin. Ykköskärjellä oli hankalaa, mutta toiselle jaksolle lyöntijärjestystään rukannut ja kakkoskärjen koonnut Manse PP rakenteli peräpäästä ajolähdön, josta Juha Niemi onnistui kolmossauman puhkaisullaan.

KaMa siirtyi jälleen toisen aloittavallaan johtoon Kari Kellokosken pussarin valuttua aina koppareille saakka. Tasoitus nähtiin kuitenkin jälleen tasoittavalla vuorolla. Vieraiden ykköspalkittu Tommi Malinen tiputti viimeisellään näpin KaMan etukenttään, jossa olikin nopeasti kaksi kotijoukkueen pelaajaa, mutta pallo valui lopulta juoksun arvoisesti linjaan asti.

KaMan kärki oli rakentelemassa kolmannessa vuorossa jo ottelun viidettä palotonta ajolähtöä, kun ykköspalkittu Jouni Itävalon löysä pystymailalyönti tippui väliin ja kärki Niko J. Korhonen päätti livistää. Yritys oli hyvä ja kotiyleisö tuuletteli jo riemuisasti johtojuoksua, mutta palon vislaus katkaisi ilon nopeasti. Vuoro kuivahti tämän jälkeen kasaan ja nähtiin toisen jakson ensimmäinen juoksuton sisävuoro.

  – Olen tyytyväinen siihen, että olimme hieman parempia kaarella tänään. Keula teki meillä hyvin tilannetta tänään ja olisi pitänyt saada miestä kotiin sekä laatua lyönteihin kotiutuspaikoissa. Kun ei vapaat lyönnit oikein napsuneet risuun, niin sitten eivät tahtoneet enää merkatutkaan osua kohdilleen. Teimme myös ehkä muutaman ulkopelivirheen enemmän, joista Manse sai juoksunsa. Tämä on pienten marginaalien peliä, ja ehkä Manse oli sitten tänään tilastojenkin valossa parempi. Ja varsinkin ulkopelin osalta ansaitsi kolme pistettä, jakoi KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen tunnustusta vieraiden hyvin toimineelle ulkopelille.

Manse onnistui jälleen tasoittavalla, nyt Ville Hotakaisen pussinpohjalyönti poltteli linjassa juoksun arvoisesti. KaMa lähti viimeisessä sisävuorossaan hakemaan jaksovoittoon vaadittavia juoksuja, ja kaikki näytti hyvältä, kun loistavaa sisäpeliä esittänyt Jouni Itävalo saatteli Topias Liljan ykköseltä aina kolmospesälle saakka. Tämän jälkeen vuoro kuivahti kuitenkin nopeasti kolmeen takapaloon, ja vieraat pääsivät juhlimaan ottelun voittoa kotiyleisön harmiksi.

 – Peräkkäisten onnistumisten puute tuossa sisäpelissä rassaa ja tulee vähän turhiakin paloja, jonka vuoksi ei saada sisäpeliä pyörimään tehokkaasti. Olemme näitä tällaisia otteluita pelanneet tällä kaudella aika paljon. Sitä en sitten tiedä, miksi se aina välillä menee tähän. Pitää varmaan miettiä ja jutella, kun tuossa on lyhyt bussimatka edessä perjantaina, yhteenveti ykköspalkittu kapteeni Itävalo joukkueensa edesottamukset lehdistötilaisuudessa.

KaMan Superpesis-miehistön kausi jatkuu seuraavaksi kolmella vierasottelulla. Viikonloppuna vuorossa on Itä-Suomen kiertue, kun perjantaina kohdataan hallitseva Suomen mestari Joensuun Maila ja lauantaina puolestaan juuri Kankaanpäässä kaadettu Kiteen Pallo-90. Tiistaina puolestaan vuorossa on kauden viimeinen paikallisottelu Tampereella Manse PP:tä vastaan. Seuraava kotiottelu on vuorossa ensi torstaina, kun Kankaanpää Areenalle vieraaksi saapuu aina mielenkiintoinen Vimpelin Veto. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti syysaikaan jo kello 17:30 ja liput otteluun myy Tiketti.fi. Tervetuloa tuolloin kannustamaan KaMa tärkeisiin pisteisiin ja kohti pudotuspelejä!

Ottelun tilastot

Ottelun lehdistötilaisuus

Ottelun Twitter-liveseuranta

-MK