Tuplaraportti: KaMan pudotuspelihaaveille kovat kolaukset

Koskenkorvan Urheilijat – Kankaanpään Maila 2-0 (3-0, 5-3)  Tilastot
 Kankaanpään Maila – Kouvolan Pallonlyöjät 0-2 (2-3, 3-3)     Tilastot

Kankaanpään Mailan Superpesis-miehistön pudotuspelihaaveet saivat kovat kolaukset. Viivan tuntumaan noussut KaMa hävisi vieraissa päävastustaja Koskenkorvalle puhtaasti 2-0. Tämän jälkeen voittoa kaivattiin kotiottelusta Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan, mutta kova viime kauden pronssimitalisti vei pisteet mukanaan Kymenlaaksoon, vaikka KaMa olikin ottelun voitossa kiinni aivan päätösvihellykseen saakka.

Koskenkorvalla nähtiin KaMa-paidassa Superpesis-debytantti, kun UPV-kasvatti ja Kankaanpään Mailan poikien Superpesiksessä pelannut Santeri Heinimäki debytoi ottelussa etenijäjokerina. Tuttujen vastustajien ottelussa ulkopeli oli tiukkaa eikä tilanteilla juhlittu. KoU onnistui avausjaksolla pysäyttämään kotiuttaja Petteri Kortelaisen yritykset. Kotijoukkue puolestaan juhli toisen aloittavalla sisävuorolla, kun Patrik Wahlsten, Juho Hakomäki ja Ville-Veikko Olli iskivät jaksovoitoon vaadittavat juoksut.

Toiselle jaksolle KaMa sai paremman startin, kun avaussisävuorossa Kortelaisen paloon päättynyttä kotiutusyritystä seurasi onnistunut vaihto ja harhaheitto, jolla Topias Lilja vei vieraat ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Tämän jälkeen Jouni Itävalo vaihtoi ensin Arttu Ruuskan kolmoselle ja kotiutti heti seuraavalla iskullaan.

Toisessa vuoroparissa heikkoa sisävuoroa seurasi kuitenkin heikko ulkovuoro, kun Wahlsten ja Olli ensin tasoittivat ottelun ja heidän jälkeen Eero Kuitunen puhkaisi KaMan kenttää kolmospuolelta kahden juoksun arvoisesti. Kolmannessakin vuoroparissa KaMan sisävuoro oli heikko ja Wahlsten lisäsi johdon tasoittavalla jo 5-2:een puhkottuaan KaMan kenttää viimeisenä lyöjänä.

KaMa viritteli kiriä viimeisessä sisävuorossa, kun kakkoskärki rakenteli palottoman ajolähdön. Kortelaisen kahden palon lyöntivuoron jälkeen kuitenkin rakentelu meni hankalaksi ja paremmin etenijänä tunnetun Mikko Paunan yllätyskotiutus 5-3:een jäi lopulta laihaksi lohduksi koskenkorvalaisten pitäessä tärkeät pisteet Pohjanmaalla.

Ykköstilanteen purku kantona kaskessa Koplaa vastaan

Kotiottelussa Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan osoittautui ykköstilanteen purku hankalaksi, kun kahdessa ensimmäisessä sisävuorossa KaMan kaikki kuusi paloa syntyivät kakkospesältä. Tasoittavilla vuoroillaan Kopla puolestaan iski kolme juoksua. Ensimmäisen tasoittavalla Toni Kohonen rikkoi kuparisen yhden palon ajolähdöstä kolmospuolen kumuralla. Jere Dahlström puolestaan lisäsi johtoa kakkossauman puhkaisullaan. Toisen tasoittavalla Kohonen iski vieraiden kolmannen identtisellä tavalla yhden palon ajoista kolmospuolen kumuralla.

KaMan sisäpeli aukesi lopulta kolmannen aloittavalla, kun isännät rakentelivat palottoman ajolähdön. Toisena kotiutusvuoroon astellut Kari Kellokoski rikkoi kotijoukkueen kuparisen hienolla kakkosrajanäpyllä. Kortelaisen kotiutusyrityksestä syntyi toinen palo, mutta hienon onnistuneen vaihtolyönnin jälkeen Joona Anttila pääsi vielä ajolähtöön, josta hän onnistui laittamalla tappikumuran merkistä väliin.

Kopla rakenteli tasoittavallaan palottoman ajolähdön, mutta KaMa napsi tarvittavat kolme paloa kotipesään. Harmillisesti viimeisessä omassa sisävuorossa ei enää saatu vaarallisia tilanteita aikaiseksi ja näin avausjakso merkattiin vieraille niukimmalla mahdollisella erolla 2-3.

– Kaveri pelasi mallikasta ulkopeliä ja meillä sattui sisällä kaikennäköisiä virheitä ja tollikoita. Noihin peräkkäisiin epäonnistumisiin sitten ehkä tukehtuivat meidän tilanteet. Siihen menikin sitten aina muutama vuoropari jaksosta. Ulkopeli oli tänään ihan ok ja kaveri tekikin tarvittavat pinnat hyvillä lyönneillä, analysoi KPL-ottelussa KaMan ykköspalkittu Topias Lilja ottelun kulkua.

Toisella jaksolla peli aukesi kunnolla toisessa vuoroparissa. KPL rakenteli aloittavalla yhden palon ajolähdön, josta Jere Dahlström iski tappikumuran merkistä väliin. Seuraavalla lyönnillään hän puhkaisi takakentän keskeltä, mutta mainokset pelastivat KaMan takaiskuilta. Valtteri Luoma lisäsi kuitenkin johtoa, kun hänenkin tappikumura tippui merkistä mallikkaasti väliin.

Tasoittavalla vuorolla Arttu Ruuska oli yksinäisenä etenijänä kolmosella, kun Kari Kellokosken painava tappikumura yllätti Kouvolan takakentän. Ainoastaan 2-koppari Tommi Mäentaustan nopeat jalat pelastivat vieraat kunnarilta. Tasoitusjuoksu syntyi kakkoskärjen rakentelusta, kun Joona Anttilan näpin jälkeen vieraiden siepparin heitto aukesi yli kolmospesästä ja Teemu Utunen livisti kotiin.

Kolmannen aloittavalla KPL sai harmillisen johtojuoksun, kun Janne Kivipellon kotiutusnäppi valui kahden etupelaajan välistä heidän oltua pallossa samaan aikaan. Seuraavissa sisävuoroissa joukkueet saivat ajolähdöt vasta kahdella palolla eikä lisäjuoksuja nähty. KaMa lähti vimmattuun kiriin viimeisen tasoittavalla vuorolla ja rakentelikin kärjestään palottoman ajolähdön. Joona Anttilan näpystä syntyi avauspalo, mutta Kari Kellokosken kakkospuolen kumura tasoitti riemukkaasti jakson. Lisää miehiä ei kuitenkaan enää kolmospesälle saatu ja jakso tasattiin harmillisesti 3-3. Näin kaksi pistetta matkasi Kymenlaaksoon ja yksi liitolle.

– Jos tässä sarjassa lyödään linjaan palloa kahdella pompulla kahdeksan kertaa, niin ei siitä pitäisi soida pilli kuin kahdeksan kertaa. Lyöntijärjestyksellä ei ole väliä, jos ajatus ja onnistumiset eivät seuraa toisiaan. Peli oli tänään yhtä vaisu kuin kotiyleisökin, vaikkei siinä isommin vikaa ollut. Joitakin virheitä tehtiin eikä onnistuttu omissa paikoissa, mutta kilvoiteltiin silti ottelun voitosta ihan viimeiseen vuoropariin asti, kommentoi KaMan viuhkamies Jukka Karttunen ottelua lehdistötilaisuudessa.

KaMan kautta on jäljellä vielä neljän ottelun verran, joista kaksi seuraavaa on kotiotteluita. Sunnuntaina KaMan vieraaksi saapuu Hyvinkään Tahko. Ottelu alkaa Kankaanpää Areenalla kello 17. Tämän jälkeinen toinen ja viimeinen kotiottelu on ensi viikon torstaina, kun vastaan asettuu hallitseva Suomen mestari ja kaimaseura Joensuun Maila. Hanki liput otteluihin Tiketistä ja saavu kannustamaan KaMa voittoihin kauden päätöskotiotteluissa – Tervetuloa!