Uutiset

Talviturnaus vie KaMan Seinäjoelle - ”Nyt mitataan peruspelaamisemme taso”

 Seinäjoki


Kankaanpään Maila jatkaa harjoitusotteluitaan viikonloppuna Seinäjoki Areenassa. Halli-SM-alkuturnauksen ”raunioille” pystytetyssä Vekseli-talviturnauksessa kahden päivän aikana lauteille nousevat KaMan lisäksi isäntäseura Seinäjoen JymyJussit, Vimpelin Veto ja Koskenkorvan Urheilijat. Turnauksen viimeiset pelit pelataan samassa lokaatiossa viikko myöhemmin.

Yleisöä ei koronatilanteen vuoksi paikan päällä nähdä, mutta turnauksen kaikki ottelut ovat katsottavissa suorina lähetyksiä selostettuina ja kommentaattoreiden kera Netticket.fi-palvelussa. Ottelulippu maksaa 6 € / peli.

KaMa kohtaa tulevana lauantaina Vimpelin Vedon ja sunnuntaina Seinäjoen JymyJussit. Lukkari Henri Itävalo lähtee tuleviin peleihin intoa pursuten. Paluu kasvattajaseuraan on tuonut uutta virtaa koneeseen.

”Tottakai on hienoa olla taas KaMassa. Täällä pelasin junnuvuoteni ja nyt pääsen kantamaan kasvattajaseuran paitaa superissa. Kotiinpaluufiilis on,” Itävalo myhäilee.

Henkka asuu edelleen Seinäjoella. Edellinen, nelivuotinen pesti JymyJusseissa sai seuravaihdoksen jälkeen arjen muuttamaan muotoaan.

”Nyt olen pitkästä aikaa matkapelaajana. Se tuo mahdollisuuden aikatauluttaa itse treenit. Toisaalta omat haasteet tuo se, että jokapäiväisessä tekemisessä ei ole omaa joukkuetta ympärillä. Tämä on uutta, mutta vaihtelu virkistää oikein paljon.”

Kipinöitä ilmassa

Koronahaasteet ovat tuoneet oman mausteensa tekemiseen, mutta kaikille tasapuolisesti. Henkka ei näillä haasteilla halua selitellä, vaan iloitsee siitä, että kroppa on kehrännyt.

”Tiedän itse mitkä ovat osa-alueita, joita haluan kehittää. Sen tietävät myös vastustajat ja kaikki muutkin. Viime vuosina loukkaantumiset ovat jarruttaneet hommia ja nyt täytyy koputtaa puuta, koska on saanut olla suht terveenä ja talvi tehty hommia,” Henkka sanoo ja korostaa, että paljon on vielä kesään matkaa ja töitä edessä.

Kuinka ollakaan, tuleviin otteluihin lähdetään tulosta tärkeämmät asiat edellä. Ison hallin vuorot ovat KaMalla olleet vähissä, joskin viime viikonlopun joukkue pääsi harjoittelemaan laadukkaasti niin Seinäjoella kuin Lapualla.

”Päästiin treenaamaan ja hakemaan omaa pelityyliä. Peleissä mitataan oma peruspelaamisemme. Meillä on tietyt painotukset mitä haetaan ja jos treenatut asiat näkyvät pelissä, on se tulosta tärkeämpää vaikka toki voittaminen kiinnostaa aina.”

Sunnuntain ottelu JymyJusseja vastaan on mister Itävalolle astetta spesiaalimpi tapaus. Vastustajan hän tuntee läpikotaisin.

”En tiedä kuka meillä syöttää tuossa pelissä, mutta on siinä oma kipinänsä joka tapauksessa. Paljon on kavereita vastassa.”

Kavereita ja kovia talvipelejä kannattaakin seurata suorana vastaanottimien äärellä. Pesiskesä kun on taas pykälän lähempänä, ulkona paukkuvasta pakkasesta huolimatta.

Tilaa katseluoikeudet matseihin

Mainos KaMa