Uutiset

Mailan naiset palasivat voittojen tielle!

Kankaanpään Maila - Lapuan Virkiä 2 1-0 (2-2, 6-1)


Ottelun kulku:

Kankaanpään TH-Kumi Areenalla pelattiin keskiviikkona 25.6. ensimmäinen naisten ykköspesisottelu juhannustauon jälkeen. Tauko näkyi molempien joukkueiden otteissa varsinkin ekalla jaksolla, mutta peli parani sitä mukaan, mitä pidemmälle se eteni.

Lapuan kapteeni voitti hutunkeiton ja valitsi sisävuoron. Kankaanpää onnistui terävillä suorituksillaan mainiosti eliminoimaan Virkiä 2:sen rakenteluyritykset, eikä kotiutustilanteita saatu aikaiseksi, vaikka kokoonpano pyörikin kokonaan ympäri. Kankaanpää sen sijaan aloitti oman sisävuoronsa lähes heti juoksulla. Ykköskärki Anniina Kiviharju meni loistavasti kentälle, ja numerolla kaksi pelannut Niina Jokinen hoiteli hänet aina kolmospesälle saakka ja itsensä ykköselle. Ella Kaasisen ensimmäinen vaihtoyritys meni laittomaksi, mutta toisella hän löi etumiehen yli keskelle koppareiden eteen, ja Anniina Kiviharju karkasi kotipesään tuoden Mailan avausjuoksun. Toinen kotiutusyritys nähtiin jokeriosastolta, mutta tällä kertaa Sanna Koivuniemen ja Essi Ahosen yritys ei tuottanut tulosta. 

Lapua iski tasoituksensa heti toisen vuoroparin aloittavalla. Pauliina Toppari löi merkistä kolmospussiin ja ulkokentän heitettyä tappoheiton kotipesän yli oli tilanne 1-1. Johtoon vieraat menivät seuraavalla lyöntivuorollaan kun toisen juoksunsa ottelussa tuonut Saara Tiitu juoksi kotipesän turviin Kati Pelanderin lyönnillä. Kankaanpää onnistui 2-2 -tasoituksessaan, ja yritti vimmatusti vielä neljännen tasoittavalla voittojuoksua, mutta kotiutuslyöntien jäädessä hieman liian helpoiksi eikä Lapuan ulkokenttä haparoinut, jäi jakso tasoihin lukemiin 2-2. 

Toinen jakso alkoi jo katastrofimaisin elkein Kankaanpään osalta, kun kaksi ensimmäistä lyöjää tekivät kaksi paloa. Yksi lyönti voi silti muuttaa kaiken, ja näin ajatteli varmasti myös Niina "Nipa" Jokinen, kun hän päätti tyhjään kenttään iskeä pallon kolmospuolelta läpi ja kiertää kunnarin. "Nipa" jäi kolmospesälle odottelemaan tuplajuoksun mahdollisuutta ja kun numerot 3 ja 4 hoitivat itsensä kentälle, oli vuorossa kahden palon ajolähtö. Sanna Koivuniemen lyönti onnistuu, ja Jokinen juoksee lukemat 2-0. Tämän jälkeen joukkueen lukkari Taiju Haanpää ottaa vanhemmasta Jokisesta mallia ja iskee niin ikään pallon Virkiä ulkokentästä läpi Ella Kaasinen ja Elisa Salosen molempien tuodessa  juoksut. Näin kotijoukkue oli onnistunut rakentamaan huonon alun jälkeen neljä juoksua.

Kankaanpään otteet olivat kuitenkin paremmat toisella jaksolla kuin ensimmäisellä, eivätkä vieraat onnistuneet tehtailemaan kuin yhden juoksun. Omaa juoksusaldoaan emännät pönkittivät vielä Anniina ja Anu Kiviharjun lyönneillä lukemiin 6-1 ja näin ollen kaksi pistettä palauttivat KaMattaret voitto-otteisiin. 

Joukkueen ehdottomina onnistujina olivat läpi useampaankin otteeseen lyönyt Niina Jokinen, hyvillä tehoilla pelannut Anu Kiviharju, hyvää lukkaripeliä ja kaksi lyötyä juoksua iskenyt Taiju Haanpää sekä kolmosvahti Elisa Salonen, joka huimilla kiinniotoillaan pelasti monen monta polttoheittotilannetta. 

Joukkueiden kokoonpanot:

Kankaanpään Maila:

1. Anniina Kiviharju 2K
2. Niina Jokinen 3K
3. Ella Kaasinen 3P
4. Elisa Salonen 3V
5. Taiju Haanpää L
6. Laura Jokinen 2P
7. Anu Kiviharju 1V
8. Maija Mäkeläinen S
9. Jenni Kemppainen 2V
10. Sanna Koivuniemi
11. Essi Ahonen
12. Emilia Narmio

Lapuan Virkiä 2:

1. Riikka Heikonen 2P
2. Saara Tiitu 1V
3. Elli Kattelus L
4. Oona Huhtamäki 3P
5. Pauliina Toppari 3K
6. Emma Kiviniemi 2V
7. Reetta Isoluoma 3V
8. Sara Kosola 2K
9. Irene Pelander S
10. Kati Pelander
11. Maija Mansikka 
12. Pauliina Peltola

Lyödyt / tuodut:

1. Jakso:

1-0 Ella Kaasinen / Anniina Kiviharju
1-1 Pauliina Toppari / Saara Tiitu
1-2 Kati Pelander / Saara Tiitu
2-2 Elisa Salonen / Anniina Kiviharju

2. Jakso:

1-0 Niina Jokinen / Niina Jokinen
2-0 Sanna Koivuniemi / Niina Jokinen
3-0 Taiju Haanpää / Ella Kaasinen
4-0 Taiju Haanpää / Elisa Salonen
4-1 Sara Kosola / Emma Kiviniemi 
5-1 Anniina Kiviharju / Anu Kiviharju
6-1 Anu Kiviharju / Laura Jokinen 

Palkitut: 

Kankaanpään Maila                 I Niina Jokinen          II Anu Kiviharju

Lapuan Virkiä 2                       I Saara Tiitu              II Elli Kattelus

Yleisöä:

206