KaMa joutui toteamaan ViVen paremmakseen back-to-back -otteluissa

Mestarisuosikki Vimpelin Veto näytti KaMalle kaapin paikan torstaina Saarikentällä 2-0 (5-0, 13-0) voitolla. Perjantaina joukkueet kohtasivat uudestaan Kankaanpää Areenalla. Sinioranssit paholaiset suorittivat kotiavaukseensa hienon ryhtiliikkeen, mutta joutuivat silti toteamaan Vedon paremmaksi luvuin 0-2 (3-6, 3-9).

Avausjakson alku oli joukkueilta tiukkaa vääntöä ja hyvää ulkopeliä. Jakson edetessä ViVe otti kuitenkin jaksoa hallintaansa ja iski tarvittavat juoksut toisen ja kolmannen tasoittavilla sisävuoroillaan. Samaan aikaan kun ulkopeli pysyi tiukkana pitäen KaMan sisäpelin aisoissa, kirjattiin avausjakso isännille.

– Peli näytti tänään huonolta. Vaikka oli loistava joukkue vastassa, ei tarvitsisi ihan tuollaista määrää juoksuja ja tilanteita antaa. Se heijastelee vähän sitä, että harjoituksissa on ollut samannäköistä. Pitää olla tekoja ja toisen näköistä hommaa sieltä asti, harmitteli KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala torstaisen ottelun murheellisen suurta virhemäärää.

Toinenkin jakso alkoi tasaisissa merkeissä, mutta noudatti ensimmäisen jakson kaavaa. Jakso alkoi kääntyä selvemmin ViVelle myös kolmannessa vuoroparissa. Isäntäjoukkue hurjasteli selvään jaksovoittoon peräti neljän kunnarin turvin, joista kolme se iski neljännen aloittavalla vuorollaan. Back-to-back -ottelusarjan avausosa jätti KaMalle paljon petrattavaa toiseen osaan.

– Kolmella kolmostilanteella ei kovin usein tappele pelin voitosta. Toisella jaksolla oltiin kosketusetäisyydellä mutta koko ajan perässä. Sitten tuli se yksi vuoro, jossa tehtiin nopeasti kaksi paloa tauluun. Sitten tuli seitsemän palon paikkaa, mistä ei naulattu ja rupesi digitaalit pyörimään tulostaululla rumempaan suuntaan, kommentoi puolestaan hienon tuplapelisarjan pelannut ja torstaisen ottelun ykköspalkittu KaMan lukkari Henri Itävalo.

Vierasottelun tilastot

Ja kahden kunnarin KaMahan petrasi

– Kyllähän eilinen kylvetys veti mielet aika nöyräksi, ja piti vähän keskustellakin, että miten tästä oikein jatketaan, mutta hyvin joukkue sen otti. Huomattavasti paremmin tänään esiinnyttiin, totesi Mika "Kume" Kulmala kotiavauksen lehdistötilaisuudessa.

KaMa aloitti kotiottelunsa mallikkaasti, mutta avaussisävuorossa ei juoksuja kolmesta ajolähtötilanteesta huolimatta saatu aikaiseksi. Toisessa sisävuorossa viimein lävähti, kun Lauri Vierimaa puhkaisi kentän kakkosluukusta ja kiersi kunniaa tyhjään kenttään. Perään rakentuneesta ajolähdöstä Miikka Riikonen näpytti 2-0:aan. Tasoittavalla vieraat tulivat juoksun päähän Perttu Ruuskan mallikkaalla kakkospuolen kumuralla.

– Kyllähän tämä oli joukkueelta huima kasvojen pesu eiliseen nähden, ja tulimme otteluun aivan eri asenteella. Näillä kilometreillä se on kuitenkin ihan sama miltä oma peli näyttää, jos joukkue ei voita, kommentoi KaMan kotiavauksessa ykköspalkinnon napannut Vierimaa, joka löi ottelussa kunnarin, toi avausjakson kaikki kolme juoksua sekä keräsi 10 kärkilyöntiä 91% tehoilla.

IMG 3263

Lauri Vierimaalla oli ikimuistoinen debyytti uuden kotiyleisön edessä. Kuva: Juha Levonen

– Pitkästä aikaa viime yönä vähän jännitti, kun tultiin Vimpelistä, ja pääsi uuden kotiyleisön eteen ensimmäistä kertaa pitkään aikaan, jatkoi tähän kauteen asti koko Superpesis-uransa Hyvinkään Tahkoa edustanut pikakiituri innoissaan.

Kolmannessa sisävuorossa Kari Kellokoski lisäsi isäntien johdon 3-1:een keskipompulla - tuojana siis jälleen Vierimaa. Vieraat aloittivat kirinsä lopulta kolmannen tasoittavalla, ja tulivat tasoihin hienoilla Ruuskan ja Matias Rinta-ahon lyönneillä. Viimeisessä vuoroparissa ViVe piti isännät nollilla ja jakson ratkaisi lopulta Mikko Kanala puhkaistuaan kakkosluukun etutilanteessa.

– KaMa aloitti tänään erittäin hyvin, mutta ensimmäisellä jaksolla saimme tehtyä rauhallisen ja hyvän nousun jaksovoittoon. Erityisesti Kanalan jakson ratkaisu oli erinomainen. Toisellakin jaksolla KaMa sai hyvän alun, mutta toisessa vuorossa päästiin sitten hyökkäämään ja toinenkin jakso alkoi kääntyä meille. Vastustaja oli kuitenkin tänään eilistä huomattavasti parempi ja pelasi oikeasti hyvää pesistä, jakoi KaMan entinen ja ViVen nykyinen pelinjohtaja Tomi Niskanen tunnustusta kotijoukkueelle.

Maila aloitti toisenkin jakson hienosti ja siirtyi johtoon ensimmäisen tasoittavalla, kun Henri Itävalo kotiutti viimeisenä lyöjänä ajolähdöstä oppikirjamaisella tappikumuralla Perttu Ollin. Tämän jälkeen vieraat saivat kuitenkin sisäpelinsä ketsuppipullon auki KaMan ulkopelivirheiden avustuksella iskien yhteensä kuusi juoksua seuraavissa kahdessa sisävuorossaan.

– Sisällä parannettiin ja tilannetta tuli, kun saatiin tänään pomppu käyttöön. Se harmittaa, että kolme merkattua pinnaa jäi vielä tulematta merkkivirheiden vuoksi. Ne olisivat kyllä tehneet poikaa. Vastustaja tietysti oli tänäänkin armottoman kova ja vähän nukahdettiin, tai ei oltu oikein valmiita Vimpelin hyökkäykseen, ja sen jälkeen kyllä raikui aika hyvin palloa jatkeelle ja kumuraa väliin. Ne on kyllä ottamattomia lyöntejä sen jälkeen, jakoi myös KaMan viuhkamies Mika Kulmala tunnustusta vieraille.

IMG 4190

Miltä tuntuu Superpesis-uran ensimmäinen kunnari? No tältä! Kuva: Juha Levonen

Sinioranssit paholaiset virittelivät kiriä kolmannen tasoittavalla, kun Teemu Utunen puhkaisi kentän komealla kakkosjatkesivalluksellaan ja kiersi tyhjään kenttään Superpesis-uransa ensimmäisen kunnarin. Perään rakentuneesta ajolähdöstä Riikonen kavensi pussarilla 3-6:een. Jakson loppuluvut kirjattiin lopulta 3-9, kun Veto iski vielä kolme juoksua komeilla lyönneillä ja KaMa ei tasoittavalla syntyneitä ajolähtöjään pystynyt hyödyntämään.

– Kyllä tässä ehdottomasti positiivinen mieli on, kun miettii eilisiä lähtökohtia, kun köröteltiin Vimpelistä kotiin, ja sitä missä nyt ollaan. Vaikkei tappioon ikinä saa tyytyväinen ollakaan, niin oli hienoa nähdä, miten saimme kasattua itsemme ja uskomme tähän päivään, iloitsi "Kume" kotijoukkueen huomattavasti parantuneista otteista.

KaMan kausi jatkuu torstaina vierasottelulla Kempeleessä. Seuraava kotiottelu on vuorossa ensi lauantaina Pomarkun pesäpallostadionilla, kun vastaan asettuu Siilinjärven Pesis kello 15 alkavassa ottelussa. Tervetuloa tuolloin kannustamaan sinioranssit paholaiset makeaan voittoon!