Uutiset

KaMa hakemaan avauspisteitä siniseltä laguunilta

 

Kankaanpään Mailan Superpesis-kausi jatkuu torstaina vierasottelulla Kempeleen Kiriä vastaan. Huippukovien ensimmäisten otteluiden jälkeen mielessä joukkueella ei ole kuin ryöstöretki pohjoiseen ja avausvoitto.

KaMan kausi on alkanut kolmella tappiolla, mutta juuri kovempia otteluita ei kauden alkuun olisi voinut ajatellakaan, sillä KaMa kohtasi kuluvan kauden vahvimmat finalistiehdokkaat Sotkamon Jymyn ja Vimpelin Vedon kahdesti. Nyt vastaan asettuu kauden neljästä ottelustaan yhden voiton ja kolme pistettä kerännyt Kempeleen Kiri.

Täksi kaudeksi kovasti vahvistuneen KeKin alkuohjelma on ollut myös tiukka, sillä joukkue on kohdannut mitalistiehdokkaat ViVen, Joensuun Mailan ja Manse PP:n. Kauden ainoa voitto tuli Raahesta, kun PattU kaatui 0-1. Selväksi pudotuspelijoukkueeksi tällä kaudella povatun KeKin syömähampaat löytyvät kotiutusosastolta; Marko Pelkonen on lyönyt 1+10 juoksua ja Matti Korhonen 1+7. Lisäksi joukkueesta löytyy täksi kaudeksi Sotkamon kultaryhmästä Kempeleelle siirtynyt aina vaarallinen Antti Korhonen.

 – KeKillä on lyöntivoimainen, ennakkoluuloton ja tasainen porukka tällä kaudella, analysoi 22-vuotias KaMa-konkari Teemu Utunen tulevaa vastustajaa.

KaMan jäi vastaantulijaksi kauden avausotteluissa Sotkamossa ja Vimpelissä, mutta viimeisin ottelu, kotiavaus ViVeä vastaan, antoi jo viitteitä paljon paremmasta. KaMan sisäpeli toimi mallikkaasti ja mestarisuosikkia pidettiin erityisesti avausjaksolla pitkään pinteessä. Lopulta kuitenkin vieraiden hurja sisäpeliarsenaali oli liikaa ja avauspisteet jäivät odottamaan tulevia otteluita.

 – Henkilökohtaisesti sain harjoiteltua talvikaudella hyvin, mutta joukkueena yhteisreenejä oli normaalia vähemmän. Pisteiden kannalta kausi on lähtenyt käyntiin heikosti, mutta kyllä joukkueelta on lupa odottaa peli peliltä parempia otteita, joilla pitäisi sitten taistella jokaisessa ottelussa pisteistä, kertoi Utunen talvi- ja alkukauden haasteista.

Utukunu (kopio)

Suureen rooliin tällä kaudella nousseen Utusen kauden kotiavaus oli ikimuistoinen, kun uran runkosarjaottelu numero 150 tuotti Superpesis-uran ensimmäisen kunnarin. Kuva: Juha Levonen

Nuoresta iästään huolimatta Utusta voi huoletta kutsua jo konkariksi, sillä mies pelasi ensimmäisen Superpesis-ottelunsa jo vuonna 2014 vain 15-vuotiaana. Vastassa tuolloin oli nimenomaan KeKi, jonka KaMa kohtasi Superpesis-karsinnoissa. Jo seuraavalla kaudella "Utu" pelasi täyden kauden miesten Superpesiksessä yhdeksikössä.

Alkanut kausi on siis jo miehen seitsemäs KaMan "vakiokalustossa". Hänet on totuttu näkemään luotettavana ulkopelaajana sekä monipuolisena mailataiturina pienemmässä roolissa kakkoskärjessä. Vahvan talvikauden ansiosta Utunen hätyytteli jo viime kaudella paikkaa ykköskärjessä, ja lopullista läpimurtoa mailan varressa voitaneen odottaa viimeistään tällä kaudella.

 – Talvikaudella pääsin harjoittelemaan paikallisten pelaajien kanssa pienryhmissä hyvin ja tavoitteena olikin tälle kaudelle napata päävaihtajan paikka. Edelleen odotan itseltäni kehittymistä kauden aikana tuossa roolissa, naulasi "Utu" määrätietoisesti henkilökohtaiset tavoitteensa.

Utunen onkin torstaisessa KeKi-ottelussa, ja koko kaudella, mielenkiintoisimpia seurattavia KaMa-pelureita. Numeroksi 2 murtautunut joukkueen hymypoika on kiittänyt saamastaan vastuusta ja lyönyt mahdollisille haastajilleen ja epäilijöilleen jauhot toden teolla suuhun, sillä hän on kolmen ottelun jälkeen joukkueen ainoa pelaaja, joka mahtuu kaikissa joukkueen sisäisissä sisäpelitilastoissa kolmen kärkeen.

 – Huomisen ottelun isoin tavoite on hakea voitto Kempeleestä. Siitä on sitten hyvä jatkaa kautta ja play offs -paikan metsästystä, paljasti ilopilleri vielä joukkueen lyhyemmän ja pitemmän aikavälin tavoitteet.

KeKi – KaMa huomenna kello 18 alkaen Kempeleen Säävälät Oy Areenalla. Muista myös seuraava kotiottelu, kun Siilinjärven Pesis saapuu mittaamaan KaMan vireen lauantaina kello 15. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Pomarkun pesäpallostadionilla ja liput peliin totutusti myy Tiketti.

 -MK


Siipepome