Uutiset

KaMa joutui toteamaan KPL:n vahvemmaksi huipputasaisessa väännössä

 

Kankaanpään Maila sai helteisenä torstai-iltana vieraita Kouvolasta, kun Pallonlyöjät saapui mittaamaan KaMan kotivireen. Huippujännittävä ottelu tarjosi katsojille jännitettävää loppuun saakka, mutta kotiyleisön harmiksi vierailijat osoittautuivat niukasti paremmiksi luvuin 0-2 (2-3, 1-3).

KaMa aloitti ottelun mallikkaasti torjuen Koplan kärjen pelisuunnitelman mukaisesti. Ainut kauneusvirhe tapahtui vuoron loppupuolella, kun Ossi Meriläinen järjesteli itselleen ensin kolmostilanteen ja tämän jälkeen iski hienon painavan kumuran takaa keskeltä läpi yhden juoksun arvoisesti.

KaMa ei tästä kuitenkaan kummastunut, vaan heti ensimmäisenä lyöjänä vuoroon tullut Lauri Vierimaa puhkaisi kentän kolmosluukusta kunnarin arvoisesti. Perään rakentuneesta palottomasta ajolähdöstä KaMa onnistui lopulta kolmannella yrittämällään, kun Joona Anttila siirsi komealla merkistä lyödyllä tappikumuralla isännät 2-1 johtoon.

 – Se oli vähäjuoksuinen ja tiukka peli. Ulkopeli oli pääosin ihan hyvää ja sisällä tehtiin sitten tarvittavat juoksut. Aika kuvaava meidän alkukauden peli, sillä tällaisia ne ovat kaikki olleet, kommentoi vieraiden pelinjohtaja Iiro Haimi ottelua.

Toinen vuoropari edettiin juoksuitta, mutta kolmannen aloittavalla vierailijat rakentelivat palottoman ajolähdön. Juho Hacklinin ensimmäinen yritys päättyi paloon, mutta toisella hän iski kovan laakapallon väliin tasoittaen ottelun 2-2:een. Janne Kivipelto onnistui puolestaan kolmospussarillaan viemään vieraat johtoon. Lisäjuoksuyritykset tyrehtyivät kauden ensimmäisen ottelun lautasen äärellä pelanneen Rasmus Paanasen komeaan taktiseen väärään ja tuplapaloon.

 – Tämä on ollut meillä nyt tällaista, että ulkopeli on hyvää, mutta sisällä on ollut hakemista. Se on ollut hienoa, että meillä ulkopelissä kestää jänne eikä tuskastuta, vaikkei sisällä aina pyörikään kovin mallikkaasti. Mahtava pelata, kun ei ollut lämpöä sentään yli 35 astetta, iloitsi vieraiden ykköspalkinnon napannut, avausjakson voittojuoksun lyönyt ja vahvasti lautasen äärellä pelannut Janne Kivipelto.

Tasoittavalla KaMa rakensi palottoman ajolähdön, mutta taululle tilannetta ei saatu realisoitua. Viimeisessä vuoroparissa KPL onnistui siirtelemään Tommi Mäentaustan kolmoselle, mutta Matti Latvalan vapaa kakkoskumura tuotti palon. KaMa lähti viimeisen tasoittavalta hakemaan tasoitus- ja johtojuoksua, mutta loppukiri jäi tällä kertaa piippuun ja tiukka avausjakso merkattiin vieraille 2-3.

 – Ei tästä oikein paljon jäänyt sanottavaa. Ei oikein riitä. Seitsemän kolmostilannetta ja kaikenlaiset jutut sitten syövät tuota peliä. Ei ollut tänään ottajaksi, vaikka mahdollisuuksia siihen olisi kyllä ollut. Välähdyksiä oli, mutta ne ovat aivan liian lyhyitä eikä peräkkäisiä onnistumisia saatu riittävästi, kommentoi silminnähden pettynyt KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala harmittavan tiukkaa tappiota.

Sisäpeli tökkii toisella jaksolla

Kapteeni Kari Kellokoski otti toisen jakson aloittavalla vuorolla joukkueensa reppuselkään, kun etutilanteeseen astellut mies järjesteli ensin tarkalla välilyönnillä itselleen kolmostilanteen ja toisella lyönnillään iski kumuran vastustamattomasti kakkoskopparin eteen Antti Kortteenperän tuodessa KaMan johtoon.

 – Päällimmäisenä mielessä on harmitus, kun jos olisimme pikkaisen parempia olleet, niin olisimme varmasti pisteitä saaneet tänään. Ei nyt kuitenkaan oltu jostain syystä. Pienestä se jäi kiinni, kommentoi vähäsanainen KaMan ykköspalkittu Kortteenperä, joka toi tänään kaksi juoksua ja pelasi mallikasta ulkopeliä napsien useamman palon Kouvolan pelaajista.

Seuraavissa sisävuoroissa tilanteenrakentelu oli molemmille joukkueille vaikeaa ja edettiin aina toisen lopettavalle saakka, kun KPL sai rakenneltua yhden palon ajolähdön. Ossi Meriläisellä jäi viimeiseen, mutta miestä ei kylmännyt ja hurja laakapommi keskelle taakse tasoitti ottelun 1-1:een.

Paanastuuletus

Kauden ensimmäisen ottelunsa KaMan lautasen äärellä pelannut Rasmus Paananen palkittiin hyvistä otteistaan ottelun parhaan ulkopelaajan Ruutu-tähtipelaaja -mitalilla. Kuva: Juha Levonen

Kolmannessa vuoroparissa joukkueet saivat tilanteet. Aloittavalla KaMa pitkän kaavan kautta, kun Miikka Riikonen rakenteli itselleen kolmostilanteen, joka ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Tasoittavalla KPL puolestaan rakenteli yhden palon ajolähdön, mutta Matti Latvalan näpistä Lauri Vierimaa teki komean palon ja vielä komeampi oli Arttu Vilanderin ulkopelisuoritus Kivipellon tappikumurasta.

 – Ajattelin, että tänään olisi ollut mahdollisuus siihen, että olisimme saaneet vähän sisäpeliäkin auki, mutta ei toistaiseksi vielä oikein tunnu pyörivän. Täytyy olla tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Sillä on hyvä lähteä juhannuksen viettoon, kertoi Haimi omista odotuksistaan otteluun.

Viimeisestä vuoroparista molemmat joukkueet lähtivät hakemaan johtojuoksuja. KaMa sai rakenneltua kahdella palolla takatilanteen, mutta tilanne kuivahti lopulta kopinnostopaloon. Tasoittavalla oma koira puri KaMaa, kun Arttu Ruuska rakenteli takatilanteen kolmosrajapuhkaisullaan. Juho Hacklin kiitti ja iski laakapallon vastustamattomasti väliin. Tilanteesta syntyi lopulta kaksi juoksua, kun pallo livahti läpi ulkopelaajan jouduttua hakemaan riskillä kovaa suoritusta ja paloa tilanteesta. Näin toinen jakso Koplalle 1-3 ja koko ottelu tiukan väännön jälkeen 0-2.

 – Meidän peli on ollut vähän kaksijakoista. Kun peli on lähtenyt hyvin käyntiin, niin se on myös mennyt hyvin, kuten Vimpeliä ja SiiPeä vastaan kotona sekä Sotkamossakin oli hyviä hetkiä. Ja sitten kun se ei lähde, niin se on tällaista, että se ei lähde toimimaan oikein mistään eikä mitenkään. Kaksijakoisia pelejä, analysoi Kulmala KaMan kauden alun otteita juhannustauolle siirryttäessä.

 – Ulkona olemme pelanneet ihan ok, ei missään nimessä mitenkään erityisen hyvin, vaikkakin kahdessa viimeisessä pelissä olemme saaneet ulkopelistä hieman kiinni. Sisällä peli on ollut melko ailahtelevaa, että kun se ei lähde, niin se ei vain lähde. Niille päiville kun se ei lähde rennosti pitäisi keksiä jotain, että sen saisi otettua sitten väkisin, hän jatkoi loppukauden parannuskohteista.

Superpesis rauhoittuu nyt juhannustauolle. KaMan kausi jatkuu ensi tiistaina Seinäjoella JymyJusseja vastaan. Seuraava kotiottelu on vuorossa ensi viikon perjantaina, kun JymyJussit kohdataan puolestaan kotiottelussa. Tuo kotiottelu pelataan poikkeuksellisesti farmiseura Ikaalisten Tarmon kotikentällä Ikaalisten pesäpallostadionilla. Liput otteluun myy Tiketti. KaMa toivottaa kaikille hyvää juhannusta!

Ottelun tilastot

Ottelun lehdistötilaisuus

 -MK