Uutiset

KaMa aloittaa tuplaottelut JymyJusseja vastaan Seinäjoelta

 

Juhannustauko on lusittu, ja KaMan Superpesis-miehistön kausi jatkuu tuplaotteluilla Seinäjoen JymyJusseja vastaan. Tiistaina joukkueet kohtaavat Seinäjoella ja perjantaina vuorossa on KaMan kotiottelu, joka pelataan farmiseura Ikaalisten Tarmon kotikentällä Ikaalisten Pesispuistossa.

JymyJussit aloitti kautensa 2-1 kotivoitolla Koskenkorvan Urheilijoista supervuoroparin jälkeen. Tämän jälkeen joukkue pelasi kolme ottelua pisteittä ja valahti Superpesiksen jumbopaikalle. Viimeisimmät kaksi ottelua ovat tuottaneet kuitenkin 1-2 kotiutuslyöntikilpailuvoiton Imatralta sekä 1-0 voiton Hyvinkään Tahkosta kotona. Nämä kuusi pistettä oikeuttavat tasaisessa sarjassa tällä hetkellä 11:nteen sijaan pudotuspelipaikankin ollessa vain pisteen päässä.

JymyJussit on menneinä kausina luottanut vahvasti kankaanpääläisosaamiseen eikä tuota pettymystä tuossa mielessä kuluvanakaan kaunna, kun joukkuetta edustavat KaMa-kasvatit Joona Lehtinen, Miika Anttila sekä Toni Marjamäki. Heidän lisäkseen KaMa-taustaa löytyy Atte Kontiolta, joka pelasi KaMan kaudella 2014 kultaa voittaneessa B-poikien joukkueessa.

Siinä missä ulkopelissä seinäjokiset ovat luottaneet viimeiset viisi kautta lautasen äärellä kankaanpääläisosaamiseen, on joukkueen tuki ja turva sisällä ollut kotiuttajajokeri ja kapteeni Jukka-Pekka Vainionpää. Tällä kaudella joukkue on tukeutunut Vainionpäähän vielä normaaliakin voimakkaammin, sillä Vainionpää on ollut mukana peräti 28:ssa JymyJussien 36:sta juoksusta tehoillaan 3+24 lyötyä ja 4 tuotua. Joukkue on tehnyt siis ainoastaan kahdeksan juoksua kuudessa ottelussa, joissa Vainionpää ei ole ollut lyöjänä eikä tuojana.

 – Hallissa näytti, että JymyJussien pelaaminen on muuttunut talven aikana aika paljonkin, mutta nyt kun on menty ulos, niin ei siinä pelaamisessa kyllä suurta eroa aiempiin kausiin ole. Jotenkin on palattu nyt kesällä siihen vanhaan, tuttuun ja turvalliseen. En tiedä sitten, onko siellä loukkaantumisia, jotka ovat pakottaneet tuohon, vai jotain muuta mikä on pakottanut lähtemään seiftimmin kauteen, analysoi JymyJusseja edelliset neljä kautta edustanut ja täksi kaudeksi KaMaan palannut Henri Itävalo vanhaa joukkuettaan.

KaMan ja JymyJussien edellinen kohtaaminen oli juuri kauden alla molempien joukkueiden viimeisessä harjoitusottelussa. Huipputasainen otatus päättyi tuolloin vierailija JymyJussien voittoon supervuoroparin jälkeen luvuin 0-1 (1-1, 2-2, 0-1). Erittäin tasaiset ja jännittävät ottelut on odotettavissa myös tällä viikolla.

 – Siellä on erittäin tuttu porukka vastassa minulle ja minä olen puolestaan hyvin tuttu heille, niin onhan tässä kaikinpuolin aika mielenkiintoinen asetelma tiedossa. Kahta voittoa tässä silti lähdetään ehdottomasti hakemaan, naulasi Itävalo armoa tuntematta entistä seuraansa kohtaan.

IMG 7426

Henri Itävalo palasi kotiin kymmenen kautta kestäneen kierroksensa jälkeen. Kaudelta 2009 tilastoissa on kaksi ottelua jokerina miesten Ykköspesiksestä, mutta vasta tällä kaudella tilille ovat kertyneet ensimmäiset pelit kasvattiseuran lautasen ääreltä miesten Superpesiksessä. Kuva: Juha Levonen

KaMan lähtö kauteen kaikkien käänteiden jälkeen on ollut hankalahko ja joukkueen ainoat pisteet ovat tulleet vakuuttavasta 2-0 kotivoitosta Siilinjärven Pesistä vastaan. Silti joukkueen pelaamisessa on näkynyt välähdyksiä paremmasta, ja paikoin peli on ollut varsin mallikastakin, vaikkakin runkosarjan kärkijoukkueet on jouduttu toteamaan paremmiksi tiukkojen otteluiden jälkeen.

 – Meillä oli hyvin kaksijakoinen talvikausi. Pitkäaikaispotilaita oli aika paljon toipumassa eikä koko vahvuudella päästy harjoittelemaan oikeastaan kertaakaan koko talvikaudella. Lisäksi Satakunnan koronatilanne vaikeutti harjoitustilojen käyttöä ja piti hakea Pohjanmaalta harjoituspaikkoja esimerkiksi leiriviikonloppuja varten, kertoi KaMan varakapteeni joukkueen rikkonaisesta talvikaudesta.

Nyt tuosta säätämisestä on kuitenkin päästy "Henkan" mukaan eroon ja asiat alkavat näyttää valoisammilta.

 – Vasta keväällä aloimme saada pelaajia pelikuntoon, ja nyt kun on päästy tekemään yhdessä hommia, niin on mennyt hienosti. Talvikaudella jäimme omasta tavoiteaikataulustamme, mutta nyt keväällä on päästy tekemään hommia hyvin ja kuromaan tuota takamatkaa kiinni. Se oli oikeastaan meille aika hyväkin, että kauden alku hieman siirtyi ja saimme harjoitella rauhassa.

Myös Itävalon itsensä kausi on lähtenyt mukavasti käyntiin. Hän on esiintynyt kasvattiseuransa lautasen herrana hyvin ja napsinut mukavasti paloja vastustajien sisäpelaajista. Sisällä rooli on ollut kakkoskärjen kotiuttajana eikä tilastojen valossa vastuu miestä pelota, sillä hän on tällä hetkellä KaMan neljänneksi paras kotiuttaja 0+3 lyödyllä. Lisäksi vähäiset sisäpelipaikkansa hän on käyttänyt huipputehokkaasti kärkilyöntien onnistumisprosentin ollessa viiden pelatun ottelun jälkeen joukkueen paras, huikea 85,71%.

 – Olen itse ihan tyytyväinen omaan alkukauteeni ja homma on lähtenyt ihan ok käyntiin. Viime ottelu huilattiin ja sillä saatiin ennakoivana varotoimenpiteenä vähän pitempi huili kropalle. Pelit ovat menneet kivasti, ja nyt saa taas jatkaa kautta täysin terveenä, kertoi Itävalo huojentavia uutisia niille, jotka saattoivat huolestua miehen poissaolosta edellisestä KPL-ottelusta.

Itävalo siis palaa KaMan kokoonpanoon yhden ottelun huilin jälkeen ja pääseekin heti kohtaamaan tuplaotteluissa erittäin tutun seinäjokelaisjoukkueen. Kuluvalla viikolla Itävalolle kertyykin käytännössä kaksi kotiottelua.

 – Asun Seinäjoella ja matkaan sinne jo maanantai-iltana. Siellä saa sitten rauhassa vetää aamutreenit ja perussysteemit ennen peliä sekä välttää turhan matkustamisen.

Hänellä on myös kaverilliset terveiset eräälle entiselle joukkuetoverilleen.

 – Jukkis on tehnyt aika hyvin viime peleissä tehoja, mutta tällä viikolla saa mies varautua siihen, että meno aikalailla rauhoittuu. Viimeistään perjantain jälkeen saa Jukkis vaihtaa uuteen mailaan, kun ei ole oikein käynyt risuun.

JymyJussit – KaMa Kotijoukkue Areenalla tiistaina kello 18. Uusi kohtaaminen Ikaalisten Pesispuistossa perjantaina kello 18. Tuohon otteluun ennakoliput myy Tiketti. Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoon!

 -MK


Jymyjussit 2.7. banneri